Lezersvraag: Per pakket voetbalkleding opsturen naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
4 augustus 2021

Beste lezers,

Ik wil per pakket voetbalkleding opsturen naar Thailand. Voor welk bedrag mag je dat doen zonder invoerrechten te moeten betalen?

Hoe krijg je een douaneformulier? Of wordt dit door de verzender gedaan? Met wie kan je dat het beste doen? Het gewicht zal rond de 5 kilo bedragen.

En wat zullen dan de kosten zijn?

Groet,

Gerard

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 1.00/5. From 1 vote.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Per pakket voetbalkleding opsturen naar Thailand”

 1. Erik zegt op

  Gerard, de vrijstelling bij postzendingen is 1.500 baht. Dat is inclusief vracht en verzekering dus daar zit je snel aan. Het douaneformulier CN23 haal je op een Post NL punt. Wat 5 kg kost vind je op de site van Post NL. Ik stuur regelmatig spullen gewoon met Post NL en dan met track & Trace.

  Is voetbal kleding in Thailand niet veel goedkoper? Ik denk dat je beter geld kunt geven en het in Thailand kunt laten kopen.

 2. Hans zegt op

  Net als Eric zegt : hier pas truitje en broekje XL gekocht van Liverpool en ManU. Per set 130 Baht. Goede kwaliteit. Natuurlijk als je set wenst op te sturen van Lommel of Zoetenaaie of Sluis is het iets anders, zelfs Brugge of Ajax is niet te vinden. Voetbalschoenen daarentegen zou ik wel uit Europa verkiezen qua kwaliteit en origineel. Let wel : importtaks boven de 20€ te betalen door de ontvanger.
  Onder de 20€ doen ze normaal het pakje niet open. En dan is nog het probleem met de maten. In EU heb ik met mijn 78 kilo M of L, hier altijd minimum XL. En niet mogen passen is ook niet kopen, anders ben je gezien.

 3. john zegt op

  Aangetekend per post NL.Tarief zie postnl. douane sticker vermelden 2nd hand cloths. Aangetekend.

 4. Gerard zegt op

  Ik wil de originele shirtjes van het Nederlands Elftal versturen
  vanuit Nederland ps nu las ik ook dat het tot 10.000 Baht of 20.000 baht kon zonder import tax te
  hoeven betalen maar klopt dit ?

  • Erik zegt op

   Gerard, er is verschil tussen postzendingen en reizigersbagage. Voor postzendingen is de vrijstelling aanmerkelijk lager. Zoek de site van Thai customs eens op en zoek de tarieven. Ik vond voor postzendingen een vrijstellingsgrens van 1.500 baht. Hans zegt dat het maar 20 euro is, zeg 800 baht. Jouw 10 tot 20 k baht lijkt me sterk.

   Je noemt het importtax. Het is invoerrecht en BTW en wat het tarief van het invoerrecht is vind je op de site van Thai customs. De BTW is 7 procent.

   Dan nog iets. De originele shirtjes van de Oranje 11? Dat is een collectors item en ik denk dat je die beter in het vliegtuig kunt meenemen. Dingen die verzamelwaarde hebben willen wel eens heel spontaan uit de postwagen vallen…

 5. Dennis zegt op

  CN23 krijg je op postkantoor

  Kosten pakket 2 t/m 5 kg is € 46,30

  Invoerrechten in Thailand ken ik niet, maar nog nooit iets hoeven betalen (pre-Corona bijna maandelijks spullen opgestuurd, in Corona-tijd duurt het allemaal heel lang (4 a 5 weken).

  Als “internet” een optie is, dan kunt u op Lazada ook veel bestellen, wat “lokaal” (dus in TH) al ligt en dan is het een kwestie van dagen én goedkoper (ik weet dat dat niet uw vraag was, maar misschien als alternatief toch handig om te weten)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website