Lezersvraag: Pakket versturen naar Thailand/Laos

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
4 december 2019

Beste lezers,

Pakket versturen naar Thailand/Laos. Er is hier vast wel iemand die dit eerder heeft gedaan. Iemand die mij kan vertellen wat bijvoorbeeld de kosten zijn, en waar dit voor een “normale” prijs te regelen?

Groet,

Mike

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersvraag: Pakket versturen naar Thailand/Laos”

 1. Erik zegt op

  Ik doe dat regelmatig vanuit NL naar TH en de tarieven verschillen naar gelang hoe je zendt.

  Ik stuur altijd airmail en track and trace en de tarieven vindt je op de site van Post NL. Het zijn doosjes van 2 tot 2,5 kilo en het tarief is dan 34 euro. Ik voeg er een vrachtbrief CN23 bij die de post afstempelt en er op plakt in een speciale plastic envelop. Het adreslabel is in twee talen om de post daar te gerieven want het adres is aan de lange kant en postbeambten in Thailand kunnen lang niet allemaal westerse woorden lezen. Er raakt nooit iets zoek.

  Wat in het pakket zit staat netjes op de vrachtbrief en op de doos nog eens extra in de Thaise taal. Een postpak moet stevig zijn, tegen een stootje kunnen en er zit altijd een touwtje omheen. Oerdegelijk verpakken zodat het niet kapot gaat als het ruw wordt behandeld.

  Mijn pakjes via Post NL komen ongeopend de douane door zowel in NL als in TH. Er zijn verzendclubs die standaard aangifte doen in TH en dan loop je tegen heffing aan; ervaring van anderen heeft geleerd dat men dan liefst het ‘algemeen’ tarief er op zet van 30 procent en daar komt de BTW nog op over waarde+invoerrecht.

  Verboden artikelen gaan er uiteraard niet in en wat verboden is vind je op de site van Post NL, van de Thaise post en als je even zoekt vind je ook wat niet in een vliegtuig mee mag.

 2. Bob, jomtien zegt op

  Geheel waar, maar aantekenen. Voor Laos geen advies. Succes.

 3. rori zegt op

  Kleine pakketjes tot 10 kilo via EMSvanpost NL

  Zwaardere via FEDEX, DHL of UPS. Werkt prima. Kostenop te vrgen via de site.
  Alles afhankelijk van wat je stuurdt.

  Ik stuur redelijk veel auto-onderdelen van wat luxere sportwagens voor mijn zwager zijn garage. Vaak ook vooral van oudere engelse, duitse en italiaanse owners clubs rechtstreeks. Soms invoer rechten soms niet.

  Soms door derden opgestuurd met costs payd by receiver. Vooral als het rechtsreeks gaat via owners clubs. Zwager of ik betalen dan en de rest word in Thailand geregeld.

  Pas terug nog vanuit Stroe een complete elektrische vervangings kabelboom opgestuurd.

  Binnen 11 dagen in Thailand

 4. Nicky zegt op

  Je kan 2, 5, 10 of 20 kg per luchtpost opsturen 20 kg is uiteraard gunstiger. Rond de 100 euro. Wel opletten, dat je niet een beetje boven het gewenste gewicht zit, want dan betaak je voor de volgende gewichtsklasse. Bv 11 kg word 20 kg. Dus goed nawegen vooraleer je naar de post gaat. Touwtje er om en met een bagageweger gaat het beste


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website