Lezersvraag: Mijn gebitsprothese in Thailand te laten vervangen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
18 augustus 2019

Beste lezers,

Ik heb het plan om mijn gebitsprothese in Thailand te laten vervangen. Kan iemand mij vertellen wat zo ongeveer de kosten zullen zijn van een volledige prothese dus onder- en bovengebit?

En hoe is de kwaliteit van de tandheelkundige hulp in Thailand?

Groet,

Frans

No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Lezersvraag: Mijn gebitsprothese in Thailand te laten vervangen?”

 1. Erik zegt op

  Ik dacht er aan de volledige prothese boven en onder te laten vervangen in Nongkhai; er zit daar een tandartsenpraktijk met drie tandartsen en een technicus. Vraagprijs 20 duizend thb voor de hele klus. Het is er niet van gekomen want ik brak een been en later kwam ik er niet meer aan toe. Over de kwaliteit kan ik je dus niets vertellen.

 2. Bob, jomtien zegt op

  Waar gaat u verblijven. Het scheelt hier en daar behoorlijk.

 3. tooske zegt op

  De kwaliteit van de tandheelkunde in Thailand is zondermeer goed zoniet perfect in de wat betere klinieken.
  Prijsindicatie vanaf 10.000 thb in een staatshospitaal (lange wachttijd) tot 60.000 thb in zo een fancy dental clinic, klaar dezelfde dag.
  Je kunt ze eenvoudigweg even googlen er zijn talrijke cliniken met zelf bij sommige prijslijsten en een vrijblijvende offerte is aan te vragen. geen probleem.
  Wel vroegtijdig een afspraak maken want fff binnenlopen is er niet bij.

 4. Henk zegt op

  Frans ,afgelopen jaar een nieuw boven en onder prothese laten aanmeten en dat kostte mij 30.000 Thb ,dat is denk ik al mijn 7e of zo ,ik had op vrij jonge leeftijd al prothese maar zoals dit zit heb ik nog maar zelden meegemaakt :: In 1 woord geweldig !! Supergoed gemaakt bij een tandarts in Chon Buri ,

  • Wilma zegt op

   Hallo Henk,
   Hoe heet de tandarts van jou en in welke plaats in Chon Buri is de tandarts gevestigd.
   Alvast bedankt

  • Hans Reubens zegt op

   Kunnen diegenen met een bijzomder goede ervaring eventueel ook melden bij wie of in welke praktijk ze dit gedaan hebben? Zo wordt het zoeken naar een goede tandarts enorm vergemakkelijkt. Want zoals overal zullen er ook minder bekwame vakmensen tussen zitten als je zo maar een beetje er op los googelt. Als alle Thailndbloggers elkaar wat kunnen ondersteunen met een positieve inbreng, dan ziet dit kleine deeltje van de expat-wereld in Thailand er weer wat rooskleuriger uit. We zijn allen dankbaar dat er op dit blog een aantal experten zijn op het gebied van gezondheid, immigratie, taal, geografie, geschiedenis e.a., maar zelf zijn we soms ook ervaringsdeskundige, die deze wijsheud kunnen delen.

 5. piet steehouwer zegt op

  Dental german 162/197 Moo thappraya Rood city chonburi 20150 tel 03 8251289 038 365020
  Dental is bijzonder goed en niet duur heb daar een klik gebit laten maken of ik mijn eigen tande heb
  er goed kan ik u aanbevelen.

  • Winlouis zegt op

   Beste Piet, ik zou ook willen een klikgebit laten plaatsen, alleen het bovenste gebit, mijn onderste tanden zijn nog intact. Is het mogelijk voor de prijs dat U betaald hebt te laten weten, aub. Dan heb ik toch al een richtprijs.Ik verblijf in Pattaya, dan kan ik daar de prijzen eens vergelijken. Als de kostprijs in Chonburi City veel verschilt, want in Pattaya moogt ge er zeker van zijn dat de prijzen daar aangepast worden voor fallangs, naar het dubbele dan voor de Thais,! ik kan dan nog altijd naar Chonburi gaan, het is ook maar +- 60 km.rijden. Met dank bij voorbaat en bedankt voor het adres.

  • Winlouis zegt op

   Beste Piet,Ik ben mijn e-mail adres vergeten te vermelden. win.louis@hotmail.com. Alvast bedankt.

 6. De Kind zegt op

  het hangt ervan af wat je wilt ! Implantaten met daarop een prothese of hoezen op tanden . Klik prothesen of vaste prothesen . in ieder geval de kwaliteit is top en een pak goedkoper dan hier .

 7. Christiaan zegt op

  Net als Henk heb ik in Hua Hin een nieuwe volledige prothese laten aanmeten en wel voor hetzelfde bedrag 30.000 Bath. Ik ben er zeer tevreden over.

 8. Hans zegt op

  Bij een tandarts in Chaiyaphum onder en boven totaal 12000 baht.
  En het zit geweldig.

  • Tom zegt op

   Kunt U iets specifieker zijn over de plaats of naam van de Tandarts?

 9. sjaakie zegt op

  Hallo Henk en Tooske,
  Ik ben zeer geïnteresseerd in een boven en onder prothese, kan ze stellen aan een tandarts, maar hoor graag de info van de kant van gebruikers, vragen die opkomen zijn:
  Hoe is dat verlopen, je hebt nog wat tanden en kiezen, moet naar een prothese, worden alle tanden en kiezen die nog resten er in 1 sessie uitgetrokken?
  Hoe lang duurt het voor je kaak geschikt is om de prothese aan te meten en hoelang duurt het dan voordat je de prothese krijgt?
  Hoe bevalt een onder en boven prothese, ik denk bv. aan het eten van wat noten, na het consumeren daarvan moet het gebit er uit en dan mond spoelen?
  Kortom hoe comfortabel is een gebit? Moet er vaak aan gewerkt worden of vervangen omdat het bv. gaat knellen?
  Is er nog meer over te vertellen vanaf de zijde van gebruikers, ik hoor graag zo uitgebreid mogelijk.
  Henk, heb je van de tandarts die je gebit maakte in Chonburi diens naam, naam van de kliniek, adres en telefoonnummer?
  Erg bedankt alvast voor jullie moeite.
  Sjaakie

 10. Rob zegt op

  Nou vorig jaar was mijn Thaise schoonmoeder aan een nieuw gebit toe, moest ook nog wat laten trekken, maar ze had het geld niet, toen ik vroeg wat dat ging kosten kreeg ik te horen 4000 bath, toen heb ik haar geld gestuurd omdat gelijk te laten doen, want een goed gebit om te eten is toch wel heel belangrijk.
  Dat was ergens in of in de buurt van Ayutthaya.

 11. Marijke. zegt op

  Ik heb een paar jaar geleden in changmai bij elite smile een nieuwe prothese gekregen.Tot volle tevredenheid.Op hun site kun je de prijzen zien.Ik heb porseleinen tanden genomen en was plm 500 euro kwimt waarvan ik in nederland nog een deel terug kreeg van mijn zorgverzekeraar.Inderddaad wel een afspraak maken dan kun je bespreken wat je wensen zijn.Wij gaan daar zo wie zo altijd mijn man heeft gelukkig zijn eigen gebit nog.En heeft daar al diverse kronen laten plaatsen.Ook de thai die het kan betalen gaat daar.Je word er super goed en vriendelijk geholpen.Je zal best oom goedkoper kunnen maar hygiene vinden we ook belangrijk.Mijn zwager heeft in pattya een prothese genomen tdgen over het bassaya beach hotel ook heel goed.

 12. Henk zegt op

  Wilma en Sjaakie ,ik ben nu 66 en heb nu exact 50 jaar al een prothese ,ik was er helaas vroeg bij doordat ik “”Wolf”” noemde ze dat volgens mij aan mijn tanden kreeg ,het merendeel is er toendertijd met een soort kurkentrekker eruit gehaald omdat ze bij het minste of geringste al afbraken ,nee hoor mijn gebit gaat er alleen uit bij de dagelijkse poetsbeurten ,dit zit zo perfect dat er geen resten tussenkomen en ja een appel of noot kraak ik gewoon met mijn “tanden'” Ik woon in de stad Chon Buri dus daar ben ik ook naar de tandarts geweest ,en als ik me niet vergis dacht ik 5 keer voordat alles 200 .eh sorry 100% in orde was ,een geweldig secure vrouwelijke tandarts .
  https://www.facebook.com/FORFUNCLINIC
  Phaya Satcha road Chon Buri
  038 288 879 .
  Indien nog meer vragen stel ze gerust kaicoenen@hotmail.com
  Hoop dat jullie hier iets aan hebben en wens jullie succes
  O ja en 5 keer terugkomen betekend ook iedere keer 6000 Thb betalen dus niet vooraf of in 1 keer ,nee pas na volle tevredenheid de resterende 6000 Thb betalen .

 13. ruudje zegt op

  In Korat , 12000 baht = ongeveer 350 euro , boven en onder bij een tandtechnieker die voor vele tandartsen werkt hier.
  perfect met metalen gehemelte

 14. Patrick BOSCART zegt op

  Wat jullie noemen boven- en ondergebit, bedoelen jullie daarmee een VAST gebit met implantaten, of gewoon het klassieke uitneembaar gebit (prothese)?
  Groetjes uit België.

 15. Henk zegt op

  Dat is niet duur, 3 jaar geleden heeft het mij iets van €150,00 gekost dat na breuk van de oude en de reisverzekering heeft de kosten gedeeltelijk vergoed.

  Ik heb het wel bij een particulier ziekenhuis laten doen.

 16. CeesW zegt op

  Is er ook iemand die ervaring heeft bij of met een tandarts in Roi-Et City (met adres vermelding) voor een klassiek uitneembaar gebit (prothese) onder en boven? En wat daarvan zo ongeveer de totale kosten zijn? Alvast mijn dank.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website