Beste lezers,

Ik heb een ticket geboekt (KLM) naar Suvarnabhumi. Nu wil ik dezelfde dag met een domestic flight door naar Chiang Mai.

1. Kan ik mijn bagage op Schiphol al laten doorlabelen naar Chiang Mai?
2. Volgens mij moet ik eerst door de immigration en dan naar de gate voor de domestic flight.Hoeveel tijd moet ik nemen tussen aankomst van de vlucht vanuit Nederland en vertrektijd naar Chiang Mai. Is 2,5 uur voldoende?

Groet,

Henk

No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Lezersvraag: Met een binnenlandse vlucht van Bangkok naar Chiang Mai”

 1. nicky zegt op

  Ten eerste hangt het ervan af welke maatschappij je vliegt.
  Normaal is 2,5 uur genoeg, tenminste als je van Suvarnuburi verder doorvliegt. Er zijn nl. nogal wat lokale aanbieders die van Don Muang vliegen.
  Wij hadden in November maar 1 uur om over te stappen, maar dankzij de airportservice (rolstoel) was dit makkelijk haalbaar. Ofschoon ik ook mijn twijfels had. Bagage oppikken, door immigration, opnieuw inchecken en naar gate. De jongens hebben met de rolstoelen zowat gevlogen. en dan natuurlijk overal priority.
  Alles hangt ook van de immigration af

 2. Bert zegt op

  Let wel goed op dat de maatschappij vanaf Suvarnabhumi vertrekt

 3. Hans van Mourik zegt op

  Dat kan wat je zegt.
  Bij het inboeken bij KLM laat je ook jou ticket zien Bangkok-Changmai.
  Ze plakken dan 2 stickers aan de achterkant van je jou paspoort,1 Amsterdam-Bangkok en 1 Bangkok-Changmai,van jou ruim bagage.
  Kijkt goed uit of ze dan gedaan hebben,want bij mij hebben ze het 1x niet gedaan.
  Weet niet of ze dat bij alle maatschappijen het doen,de ruim bagage, bij Thai airways wel.
  Je moet wel door de emigration en douane.
  Bij het inboeken,bij Thai airways,vraag voor zekerheid,of je bagage ook al mee is.
  Normaal is 2 1/2 uur voldoende.
  Succes.
  Hans

  • Cornelis zegt op

   Veel maatschappijen labelen de bagage alleen door naar de eindbestemming als beide trajecten (met verschillende maatschappijen) door één en hetzelfde ticket worden gedekt. Bovendien moet er op dat vlak een overeenkomst zijn gesloten tussen beide. Je kunt het natuurlijk altijd vragen. Vanzekfsprekend geldt dit niet als je vanaf Don Mueang doorvliegt……
   Wanneer je bagage inderdaad naar Chiang Mai wordt doorgelabeld, dan ga he op Suvarnabhumi wèl door Immigration, maar niet door de douane. Die douanecontrole vindt dan in Chiang Mai plaats.

 4. Harmen zegt op

  Beste Henk, als u van Suvarnabhumi naar Chang Mai vliegt zou het net kunnen als het niet druk is bij de pas control, maar veruit de meeste binnenlandse vluchten gaan van af DMK,voor de zeker heid zou ik wat meer tijd nemen,want door labelen zit er denk ik niet in. Kan wel als u met Thai airways vliegt.
  verder wat meer info is wel gewenst. groet. H.

 5. Paul zegt op

  Als je bagage doorgelabeld is, en je hebt ingechecked hoef je niet door de grote douane. Volg, na arrival, de borden voor de binnenlandse vlucht.

 6. Ko zegt op

  Als er echt een reden is om dezelfde dag nog door te vliegen, moet je dat doen. Als je gewoon relaxed aan je vakantie wilt beginnen neem dan na aankomst een goedkoop airport hotel in Bangkok en vlieg de volgende morgen door. Geen gestress en je komt redelijk relaxed aan in Chang Mai.

 7. dick41 zegt op

  Je kunt vanaf BKK naar CNX met Bangkok Airways, Thai Airways, ThaiSmile en VietJet.
  Wel zoals boven aangegeven opletten of er code-sharing is; als je KLM, EVA Air of Thai vliegt zou dat moeten lukken, en is zeker als je de gecombineerde tickets AMS-BKK-CNX koopt, die wel wat duurder zijn. KLM en EVA hebben code-sharing met Bangkok Airways.
  Het ligt een beetje aan de dame of heer op Schiphol bij inchecken als je losse tickets hebt..
  2,5 uur is ruim voldoende, maar de vlucht kan soms tot een half uur vertraagd zijn. Je moet ca. 800 m lopen van de aankomst gate naar de immigratie-post bij de domestic transferdesks (volg borden Chiangmai etc. boven de roltrottoirs). Daar is het ook meestal vrij rustig in tegenstelling tot de hoofdbalies waar je tot 1,5 u in de rij kunt staan als er veel intercontinentale vluchten zijn aangekomen.
  Als je bagage niet doorgecheckt wordt moet je 1 uur extra uittrekken voor immigratie en ophalen bagage en opnieuw naar 4e etage voor inchecken lokale vlucht, maar je kunt tot laat in de avond vluchten vinden naar CNX. Uiteraard hoef je dan in CNX niet meer door immigratie en douane(die je over het algemeen bijna nooit aanhoudt.)

 8. Aad van Vliet zegt op

  Altijd een volledig ticket kopen dus incl alle vluchten dan blijf je overal in transit en heb je niets meer te maken met immigratie of douane. Bij de eerste keer inchecken wel je eindbestemming zeggen en dan krijg je alle boarding passes en bagage tickets en je bent waarschijnlijk goedkoper uit.

  • Nico zegt op

   Omdat het soms behoorlijk veel scheelt als je zelf je binnenlandse vlucht apart boekt hebben wij dat regelmatig gedaan. Nadeel is niet doorgelabelde bagage. Voordeel soms 150+ Euro voordeel voor 2 personen.Naar Chiang Mai vanaf BKK bijna 50 vluchten per dag dus ruim keus.

  • TJ zegt op

   Losse tickets zijn aanzienlijk goedkoper, naar mijn bescheiden mening,

 9. Lot zegt op

  9 vd 10 domestic flights gaan via het andere vliegveld in Bangkok, Don Muang. Dus ben bang dat je eerst naar het andere airport moet… dus met bagage…

  • Cornelis zegt op

   Onzin, Lot. Er vliegen 4 maatschappijen vanaf Suvarnabhumi naar Chiang Mai.

  • Paul zegt op

   Dat is onzin. Ik ben van BKK naar Krabi gevlogen en van Hat Yai weer terug. Allemaal via BKK

 10. Sandra koenderink zegt op

  Beste Henk,

  Als je met Thai Airways vliegt of met Bangkok Airways kun je op Suvarnabhumi blijven anders naar Don Muang.
  En bij Bangkok Air kun je niet doorlabelen dus moet je door douane en dan naar de 4e verdieping voor je volgende vlucht….
  Bij Thai air is het ons ooit wel gelukt om door te labelen maar of dat nu ook nog kan? Anders bel je KLM toch even….

  Je komt vroeg aan(09.35 uur) dus alle tijd, geniet daarvan.

  Fijne vakantie

  • TJ zegt op

   Ook met VietJetAir kun je gewoon op BKK blijven. Wel even door douane en immigratie. Daarna weer inchecken.

 11. Jansen zegt op

  Ik zou zelf in controle blijven in en uitchecken kan je zomaar 3 uur kosten.
  Suvarbarumi is echt groot…
  Fijne reis

 12. Nico zegt op

  Je bagage wordt vrijwel nooit doorgestuurd als je losse tickets hebt geboekt. Ik zelf vind 2.5 uur te stressy voor de overstap. Er zijn echter zoveel vluchten van BKK naar CNX dat je makkelijk iets meer tijd kan inplannen. Boek gewoon een iets latere vlucht.Wel zo rustig! Vertraging/bagage ophalen/ douane/immigration/opnieuw inchecken/security check/op tijd boarden. Als alles meezit kan het in 2,5 uur makkelijk. Als alles tegenzit niet! Maak er 3,5 uur van en ga in de kelder bij Superrich alvast wat geld wisselen en neem je eerste lekkere Mango dan is de tijd die eventueel overblijft snel benut.

 13. Christiaan zegt op

  Hallo Henk,
  Jammer dat je niet gelijk bij KLM Amsterdam-Chiang Mai hebt geboekt. Dan was alles heel eenvoudig geweest. Je bagage zou dan doorgelabeld voor een vlucht met een maatschappij (bv Thai Airways), die code-sharing heeft met de KLM

 14. TJ zegt op

  Hoi Henk,

  Ik ben eergisteren aangekomen op Suvarnabhumi airport (BKK) met een rechtstreekse vlucht van KLM. Ik had vóór vertrek een ticket online gekocht bij VietJetAir.com om naar Chiang Mai door te vliegen (7 tientjes). Transit met ”domestic flights” staat goed aangegeven op BKK, maar … je moet goed uitkijken welke binnelandse luchtvaartmaatschappij je pakt van BKK naar CNX (Chiang Mai airport). Bij een aantal kan je de gate bereiken zonder eerst door de douane te hoeven, bij andere moet je eerst door de douane heen, opnieuw je bagage inchecken en/of handbagage opnieuw laten scannen. Dit is ook het geval als je vliegt met VietJetAir.com. Maar ik kan deze airline best wel aanbevelen. Niets speciaals, maar schoon en op mijn vlucht vriendelijke staf. Ik had minder dan 2 uur de tijd om mijn vlucht naar CNX te halen, maar met gemak gehaald (ondanks eerst door de douane heen te moeten incl. bagagecontrole, opnieuw in te checken op een andere verdieping een km verderop en opnieuw een douanecontrole te ondergaan).

  • Cornelis zegt op

   Opnieuw een douanecontrole? Je bedoelt de security check……..

   • TJ zegt op

    de laatste ”douanecontrole” moet zijn security check 😉

 15. Jolande zegt op

  Wij boeken al jaren losse tickets. Als je met Bangkok Bangkok Airways doorvliegt kan je gewoon in transfer blijven en doorlopen naar domestic flights. Geen gezeul met koffers etc.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website