Beste lezers,

Ik hoor vrienden Transferwise aanprijzen om geld te transfereren van, in mijn geval België naar Thailand, maar één van deze vrienden beweert dat je dan een Europees adres moet hebben en dat ik, die in Thailand woon, geen gebruik kan maken bewuste firma.

Is dit waar?

Groet,

Michel

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Kan ik alleen Transferwise gebruiken met een Europees woonadres?”

 1. rno zegt op

  Hi Michel,

  ik woon permanent in Thailand maar heb nog wel een Nederlandse bankrekening. Bij overmaken via Transferwise betaal ik dan via mijn Nederlandse bank zonder probleem. Weet dus niet of jij nog een Belgische bankrekening hebt waarvan je gebruik kunt maken.

 2. Victor zegt op

  Ik had hetzelfde issue maar heb “gewoon” het adres van een van mijn kinderen ingevoerd en kon toen moeiteloos een account aanmaken bij TW. Je kunt ook het adres van je bank opgeven dat werkt ook prima.

 3. Guy zegt op

  Wij gebruiken TransferWise vanuit Thailand zonder problemen.
  Wanneer je zowel van Belgie/Nederland als vanuit Thailand wil werken heb je wel in de respectievelijke landen een telefoonnummer nodig om je code te ontvangen.
  Nog nooit een probleem daarmee gehad.

  Grtjs
  Guy

 4. goort zegt op

  Nonsens, je hoeft alleen een Belgische/Nederlandse bankrekening te hebben die ze kunnen debiteren (al of niet via Ideal) of creditcard….. Geregeld binnen een 24 uur…

 5. Karel van der Bijl zegt op

  Nee, dat klopt niet … Ik woon en Thailand EN Transferwise kent mijn adres hier en ik kan gebruik maken van hun diensten … en heb dat al diverse keren gedaan …

  • Karel van der Bijl zegt op

   Ik heb net als mo … nog steeds een ING rekening in NL …

 6. Lung addie zegt op

  Beste Michel,
  wat je vriend zegt klopt natuurlijk niet. Ik woon reeds jaren permanent in Thailand, ben uitgeschreven in Belgenland en gebruik zonder enig probleem Transferwise en dit reeds jaren. Ik heb wel nog steeds een Belgische bankrekening waar onder andere maandelijks mijn pensioen op gestort wordt. Voor het behouden van een Belgische bankrekening heb je ook geen Belgisch adres nodig. Voor het openen van een Belgische rekening liggen de zaken anders maar de meeste Belgen wel een Belgische bankrekening.

 7. Henk zegt op

  Ik denk dat de vriend een Belgische bankrekening bedoeld.

 8. Willy (BE) zegt op

  Ik ben Belg, uitgeschreven in België en sedert 11 december 2007 woon ik met mijn gezin in Thailand. Mijn pensioenuitkeringen worden maandelijks
  overgeschreven op onze gezamenlijke, omwille van gehuwd, ING-bankreke-ning in België.
  Sedert een jaar voer ik van deze rekening maandelijks overschrijvingen uit naar TransferWise d.m.v. binnenlandse betaling.
  Dezelfde dag staat het geld op mijn Thaise rekening. Sneller kan het niet.
  Conclusie: u hoeft geen adres in België aan te houden

 9. Dree zegt op

  Als je een bank in België hebt kan je zonder problemen met TransferWise overschrijven ik heb zelfs een Belgische IBAN bij TransferWise waar je geld kan opzetten om dan dan gemakkelijk over te schrijven

 10. Johnny BG zegt op

  Transferwise is niet zo moeilijk met adressen en het is jammer dat Azimo dat juist wel is. De laatste heeft een goede (klanten)service maar bij grote bedragen van net geen 10.000 euro gaan ze op de rem staan.
  Uiteindelijk moest ik een NL adres opgeven maar aangezien er geen enkel bewijs geleverd kon worden bleef men weigeren om het al ingecasseerde geld over te maken. Vervolgens de overboeking ongedaan laten maken en na een paar dagen het geld terug.
  Transferwise langzaam en iets duurder dan Azimo maar minder vragen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website