Lezersvraag: Is de hospitalisatieverzekering van mijn vrouw voldoende voor mij?

Beste lezers,

Ik heb een vraag over een ziekteverzekering. Mijn Thaise vrouw is een staatsbeambte en heeft een hospitalisatieverzekering voor een staatsziekenhuis voor haar familie en telt ook voor mij. Maar wanneer ik op pensioen ga is dan deze hospitalisatieverzekering genoeg voor mij om verzekerd te zijn?

Groet,

Marc (BE)

No votes yet.

8 gedachten over “Lezersvraag: Is de hospitalisatieverzekering van mijn vrouw voldoende voor mij?

 1. Zolang jouw vrouw blijft werken geldt deze verzekering ook voor jou, zelfs voor haar ouder(s)

   • Ja, maar je kunt de verzekering op eigen kosten verlengen. Kost ongeveer het dubbele omdat de bijdrage van de werkgever vervalt. Maar nog altijd heel goedkoop.

   • Gedeeltelijk waar en niet waar. Als ze een staatsambtenaar is blijft die verzekering ook na haar pensioen. Stopt bij haar dood. Als ze een bediende is en werkt voor de staat dan stopt het inderdaad bij haar pensioen. Mvg

 2. Let wel op of het een staatsziekenhuis is of dat ook een ” prive”ziekenhuis vergoed wordt.
  En wat wordt er vergoed en tot welk bedrag.

 3. Zolang jouw vrouw nog WERKZAAM is bij de overheid, dan mag je als echtgenoot volledig gebruik maken van de medische zorg in elk staatsziekenhuis in Thailand.
  Maar moet je eerst laten inschrijven in die ziekenhuizen.
  Sommige ziekenhuizen eisen dat bij de inschrijving jouw vrouw erbij moet zijn om te verklaren dat jij ook bij de overheid gemeld bent.
  Jouw naam moet dus ook op de lijst staan, welke zij in haar bezit heeft.

  Letwel. Een staatsziekenhuis moet je niet vergelijken met een privé ziekenhuis.
  In een privé ziekenhuis ben je klant en de klant is koning. Dus krijg je een VIP behandeling met een flinke rekening. Als je goed verzekerd bent, betaalt de zorgverzekering dat toch.

  In een staatsziekenhuis is comfort en privacy heel ver te zoeken, terwijl je meestal door dezelfde specialist behandeld wordt, die ook werkzaam is in een privé ziekenhuis in de buurt.

  Maar, wat wil je. Zolang je mee kan draaien bij jouw vrouw hoeft het jou geen cent te kosten.

  • Ik heb nooit geen enkel probleem met staatsziekenhuis want mijn vrouw werkt daar en als. Ze daar niet kunnen behandelen schrijft de dokter een brief dat ze bv voor kanker
   Dan sturen ze me naar surattani waar ze me wel chemo kunnen geven
   Maar mijn vraag was als ik op pensioen ga of die verzekering genoeg is

 4. Mijn vrouw werkt ook voor de overheid, maar wij krijgen altijd maar gedeeltes vergoed van de totale rekening, nooit de gehele rekening.

  En afhankelijk van welk staatsziekenhuis wordt het de ene keer direct berekend en zie je het verschil op de bon.

  De andere keer moet mijn vrouw de rekening opsturen naar het hoofdkantoor in het district waar zij werkzaam is en krijgt dan op zijn vroegst bij de volgende salarisuitbetaling een gedeelte terug.

  Ps. Ik ben zelf nog niet meer pensioen.

Reacties zijn gesloten.