Lezersvraag: Hoe zit het met woninginbraak in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
13 januari 2020

Beste lezers,

Ik ga voor drie maanden een huis huren in Thailand. Waarschijnlijk in de buurt van Pattaya of Jomtien. Ik heb al wat huizen bekeken en wat mij opvalt is dat het hang- en sluitwerk van twijfelachtige kwaliteit is. Omdat ik een digital nomad ben en o.a. een dure laptop meeneem, ben ik extra voorzichtig voor diefstal, want dan heb ik een groot probleem.

Een huis huren waar je met een schroevendraaier naar binnen kunt geeft mij niet een prettig gevoel. Hoe doen de expats die in Thailand wonen dat? En hoe zit het met woninginbraak in Thailand, moet ik zij zorgen maken of niet?

Groet,

Harold

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Hoe zit het met woninginbraak in Thailand?”

 1. Erik zegt op

  Huur een huis dat wel veilig is dus met goed hang- en sluitwerk. Die zijn er echt wel.

  Nachtlicht is eenvoudig te monteren; neem bewegingsmelders mee uit jouw thuisland. Een hond is wat lastig voor slechts drie maanden. Heb je stalen binnendeuren hang er je eigen hangsloten aan want de verhuurder kan best eens een tweede sleutel hebben……

  Echt veilig is het nergens, ook niet in NL. Hou je ogen open en ga niet iedere dag op een vaste tijd boemelen…… Gebeurt het toch dan heb je toch wel een back-up ergens? Dan ben je alleen de hardware kwijt.

 2. Steven zegt op

  Je hebt blijkbaar je zinnen gezet op een huis.

  Heroverweeg dit.

  Een appartement met uitzicht op zee, bewaking bij de gate en in de hal.
  Daarnaast camera’s bij de gate, in de hal, in de lift, in de gangen…. Zo huur je superveilig !
  Schoonmaakservice is vaak aanwezig.

  En ruime keuze.

  • Alex zegt op

   Helemaal eens Steven, zeker als je hier maar voor 3 maanden komt is een appartement (condo) huren, veel safer voor een buitenlander. Altijd security, cameras etc.
   Als je hier zou komen wonen en een huis wilt kopen, kun je het net zo beveiligen als je zelf wilt, maar als je hier slechts voor 3 maanden komt zou ik een condo huren. En er is mega aanbod aan prachtige ruime condo’s, in Jomtien, veel met zeezicht. En dan Een leven zonder zorgen.

 3. jan zegt op

  men breekt graag in bij buitenlanders , heb ik als ervaring , steelt kleding en alles en nog wat.
  zorg dat de verlichting in de avond brand buiten en binnen als je weg bent.
  heb je een huis met muren eromheen , beter , niet te afgelegen .
  wat je kunt doen met je laptop , koop een ketting die gekruist om de laptop gaat en daarna lang genoeg is om de laptop vast te leggen aan een vast iets een pilaar of dergelijken , die kunnen ze dan niet meenemen .
  Meestal hebben ze geen geld voor een zaag , ja het is wat extra gewicht en een slotje.
  je kunt dat ook daar kopen maar dan moet je gaan zoeken , koop een redelijk stuk ketting.
  misschien 2 kg totaal , ik heb zelf bewaking , anders neem ik ook een redelijk stuk ketting mee.

  het is jammer als de laptop weg is , ik doe er ook alles mee,

 4. Jacques zegt op

  Ik zou u adviseren om een huis te huren in een moo baan met beveiliging en muren en hekwerk rondom. Voor zo’n 15.000 baht per maand zit u veilig en wij doen dit al vele jaren en nooit inbrekers gehad. Deuren waren soms niet eens afgesloten. Het hang en sluitwerk is doorgaans een lachertje in Thailand. Het moet niet te veel kosten. Ook is het een optie om een appartement te huren met goede beveiliging etc. Die zijn wat goedkoper, maar kunnen net zo veilig zijn. 100 procent zekerheid dat er niet wordt ingebroken krijg je nooit, dus door zelf nog extra beveiligingsmaatregelen te nemen is een overweging waard. Diverse tips zijn hiervoor al gegeven.

 5. rene23 zegt op

  Neem een chromebook mee, altijd alle bestanden terug te vinden in de cloud vanaf anywhere.
  Kosten tegenwoordig minder dan € 400. Ben je bestolen, koop je er weer een en kan je gewoon verder werken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website