Beste lezers,

Ik ga binnenkort voor de tweede keer naar Thailand. Wat mij de vorige keer opviel is dat je steeds 220 baht moet betalen als je geld uit de ATM haalt. Dat is ongeveer € 6,50! Dus ik moet gaan betalen om mijn eigen geld te kunnen opnemen? Wat een onzin! En dat ben ik ook niet van plan. Wie heeft tips om dat te kunnen omzeilen? Een Thaise bankrekening openen zie ik niet zitten want dan moet je ook in Thailand wonen.

Groet,

Frans

No votes yet.
Please wait...

66 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan de kosten van het pinnen in Thailand omzeilen?”

 1. Hans van Mourik zegt op

  Volgens mij alleen cash geld meenemen.
  Neem al jaren cash mee,voor de tijd dat ik in Thailand verblijf.
  Is het voordeligste,maar ook riskant
  Hans

 2. Leen zegt op

  Dat zie je toch verkeerd, je maakt gebruik van een service welke een buitenlandse bank je bied, om geld van je Nederlandse rekening te kunnen halen

  • Thaiaddict73 zegt op

   Eigenlijk klopt het wel.

   En er zit wel degelijk verschil in service en service.
   Bedragen zijn ook al bizar hoog als je al geld verstuurd.

   En dus zo ook met pinnen in Thailand.

   Ik zou haast zeggen oplichting.
   Zeg nu zelf verdienen de banken niet genoeg aan je.

   En stel ze voeren per transactie 0,50€ in. Dan nog is dit in het algemeen veel.

   Het zou me niet verbazen dat er toekomstig geld gevraagd word door de banken om je spaargeld er op te behouden.

   Nee deze persoon zag het heel helder en velen personen zijn er mee eens.

   En als je als jaarlijks terugkerende reiziger of elk jaar paar maanden per jaar blijft je toch ook wel een optie gegeven mag worden om aldaar een bankrekening te hebben maar dit gaat ook niet altijd even makellijk.

   Tja feit is wel, je kan dan beter dit dan flink wat cash mee neemt.

   Nee de banken zijn zoals overheid ofw roverheid en in dit geval rover bank

   Ik zou wel is een specificatie van elke cent willen wat die service kosten tot deze prijs maakt en als het kan ook nog is voor het geld sturen naar Thailand.

 3. Hans zegt op

  Pinnen bij Krungsri, in 1 x 30.000 Baht en dan maar die 6,50€ betalen. Of cash meenemen en bij Superrich of Victory wisselen.

  • Kees 2 zegt op

   30.000 baht = ongeveer 900 euro. Abn staat max 300 toe, Ing 500. Zijn er Nederlandse banken die buiten Europa meer toestaan dan 500?

   • Hans zegt op

    Ik heb een AbnAmro rekening en nog nooit een probleem gehad.

   • Robert zegt op

    ABN kun je zelf je limiet wijzen,, ik kan 20.000 thb per dag opnemen en het is inderdaad zo. Je maakt gebruik van een Thaise bank die je in de gelegenheid stel het van je Nederlandse rekening af te halen,, dus ook wel logisch dat ze daar een vergoeding voor vragen

  • herman zegt op

   Helaas ik kom niet verder dan 17000. bht ook niet bij Krungsi.

 4. Bert zegt op

  Ook wij nemen cash mee, mag € 9.999,99 per persoon.
  Meer mag ook, maar dan moet je het aangeven bij het verlaten van de EU.
  Voor TH weet ik niet het exacte bedrag

 5. Jasper zegt op

  Cash. De beste oplossing, en als je direkt omwisselt op het vliegveld beneden krijg je nog de allerbeste koers ook (in tegenstelling tot de koers als je pint!!). Ik weet niet hoelang je gaat, maar als je niet opzichtig met je geld loop te wapperen is het risico in mijn ogen beperkt – Je loopt immers ook al met een kostbaar paspoort rond.

  Je mag tot 10,000 euro cash (Nederland) bij je hebben zonder het (Thailand tot 20,000 dollar) aan te hoeven melden bij de douane.. PS: Men heeft graag grote coupures (200-500 euro) in echt nette biljetten zonder scheuren of kreukels.

  • CeesW zegt op

   Ik zou het afraden om op de luchthaven je euro’s om te wisselen. De koers die daar wordt gehanteerd is veel lager dan buiten de luchthaven is mijn ervaring.

   • Coby zegt op

    Beste Cees, dan heb je waarschijnlijk op de begane grond gewisseld, in de kelder van het vliegveld zitten tientallen wisselkantoortjes, waar ze de hoogste koers geven.

    • Joost-Buriram zegt op

     Hier een site van de bekendste en meest voordelige wisselkantoren, daar staat ook het vliegveld Suvarnabhumi bij.

     https://www.thailandexchanges.com/

   • will zegt op

    hallo jasper heeft gelijk beneden op vliegveld niet boven beneden kun nog uit zoeken welke het meeste geeft boven krijg meest tal 3 a 4 bath minder dan bebeden gr will

 6. Wil zegt op

  En dan betaal je ook nog zo’n€ 6,50 aan bijv ING, waardoor elke opname, tot €500.= je zo’n € 13.= kost. Cash meenemen is de beste optie.Een thaise bankrekening kun je alleen openen met Non Immigrant O visum.

  • Peer zegt op

   Nee Wil,
   Ik heb op m’n toeristenstempel(30 dgn), eenmaal verlengd, in Bangkok a d Sukumvihtroad, vlakbij Nana station, bij Bangkok Bank ‘n rek geopend met bankpasje en internetbanking!
   Wél op het adres van m’n vriendin in Ubon

 7. Geertg zegt op

  Voldoende geld overmaken naar mijn Nederlandse rekening.
  Kun je bij mij thb ophalen.

 8. Dirk zegt op

  Cash geld meebrengen, ja, dat lijkt me de beste oplossing.
  Dat kan tot equivalent van 500.000 baht.

 9. Jos zegt op

  Je kan zelfs met een toeristen visum een bank openen hier. Laat je niet afschrikken van alle wilde verhalen. Je moet gewoon blijven proberen. Probeer gewoon een andere branch van dezelfde bank, liefst in een buurt waar expats wonen en werken, en op een keer lukt het wel.
  Goei idee wanneer je van plan bent om regelmatig naar Thailand te komen.

  • Arne zegt op

   Ik woon nu 2 maand in Thailand, non imm O visa.
   Bezit bijna 2 jaar een Bangkok bank rekening met pinpas,
   verkregen op toeristen visa (30 dagen).
   Wel moest ik een ambtenaar meenemen bij het openen die
   voor mij in stond. Kreeg nog een leuk t shirt ook.
   Ga je niet regelmatig naar Thailand zou ik gewoon kontant
   meenemen.
   Fijne vakantie.

 10. Maryse zegt op

  In het verleden nam ik ook altijd contanten mee, voor drie weken of drie maanden. Wat voor risico loop je? Niets volgens mij. Draag het geld op je lijf in het vliegtuig, wissel bij aankomst bestemming (en niet op het vliegveld in BKK, veel te ongunstig) en stop alles in de kluis. Klaar is Kees.
  En bewaar altijd wat Bahtjes als je weer vertrekt. Dan kun je de volgende keer in ieder geval bus of taxi naar je hotel betalen.

  • Luc zegt op

   Maryse,

   Als je op Suvarnabhumi naar -1 gaat, kan je bij Superrich of één van de andere aan een zeer gunstige koers wisselen. Je moet idd niet boven als je aankomt wisselen.

  • CeesW zegt op

   Precies, zo doe ik het ook altijd. Ik draag het geld op mijn lijf, maar bij de controle moet ik het geld dan weer te voorschijn halen en tonen. Daarom voordat ik door de controle ga verwijder ik het geld tijdelijk van mijn lijf stop het in mijn rugzak en zodra ik controle ben gepasseerd plaats ik het ‘geldtasje’ met plastic opberg vak aan de binnenkant weer veilig op mijn lijf. Wissel bij een gunstige koers van de Baht de euro’s om en stort de tegenwaarde een Thaise bank op mijn en/of spaarrekening die ik alleen gebruik voor mijn tijdelijk verblijf bij mijn familie in Thailand. En met de pinpas kan ik dan opnemen wat ik dagelijks nodig. heb.

 11. Christiaan zegt op

  In plaats van cash kan je eventueel travellers cheques meenemen. Door pinautomaten en creditcards zijn die een beetje in vergetelheid geraakt. Maar je krijgt er bij inwisselen bij een bank een betere koers dan voor cash inwisselen.

  • BeerChang zegt op

   Ja pas maar op met traveller cheques dat je niet zonder geld komt te zitten.

   Je kon de cheques vroeger kopen bij de kantoren van GWK Travelex, maar die is inmiddels gestopt met het aanbieden van de waardepapieren. American Express heeft de verkoop van de cheques volledig stopgezet in Europa, zegt GWK. De travelles cheques zijn op sterven na dood, waardoor je ze tegenwoordig beter niet meer mee kunt nemen op reis.
   Inwisselen van travellers cheques

   Heb je nog travellers cheques die thuis liggen te verstoffen, dan kun je ze net zo goed inwisselen. American Express zegt dat de cheques hun geldigheid niet verliezen en nog steeds te gebruiken zijn op reis, maar het aantal acceptatiepunten neemt flink af. Het is steeds moeilijker ze in te wisselen als je op reis bent.

   In Nederland kun je oude travellers cheques nog wel voor euro’s inwisselen bij een kantoor van GWK Travelex (GWKTravelex.nl). Daarvoor dien je wel een legitimatiebewijs en het originele aankoopbewijs te laten zien, met daarop de naam van de houder en de nummers van de cheques. De travellers cheques moeten in het bijzijn van de medewerker voor de tweede maal getekend worden. Heb je geen aankoopbewijs meer, dan kun je via de klantenservice van GWK Travelex een incassoformulier krijgen via de mail en de cheques direct opsturen naar American Express of Thomas Cook.

   Bij het kantoor van Pott Change aan het Damrak in Amsterdam kun je sinds mei 2018 geen travellers cheques meer inwisselen. Andere locaties in Nederland kun je vinden op http://www.aetclocator.com.

   Voor het laatst bijgewerkt op 9 november 2018.

 12. BeerChang zegt op

  Wat een onzin hoef je niet voor in Thailand te wonen waar een wil is is een weg,er zijn voldoende bureautjes die jou met een toeristen visum aan een rekening kunnen helpen,kost wat maar dan heb je ook wat.

  OPEN A BANK ACCOUNT. Mot is able to open a Thai Bank Account for you. Even on a Tourist Visa. 3000 baht service charge plus 500 baht to open the account. Passport and proof of residence required. 2 Passport Photographs. Internet banking is available (additional bank charge may apply) FULL DOOR TO DOOR SERVICE AVAILABLE

  https://www.mots-services.com

 13. Willem Zand zegt op

  Gewoon cash meenemen…rekening openen en je krijgt een pin pas. Kost niets. Hetzelfde met je telefoon…koop een sim kaart en je bent van al je hoge kosten af….

 14. Dick zegt op

  Cash meenemen is het voordeligst. Het mag tot 10.000 euro per persoon. Ik doe het al jaren. Ik zie er nauwelijks een risico in, niemand weet immers dat je het bij je hebt.

 15. Prawo zegt op

  Je zou de de volgende twee bankrekeningen kunnen openen. Beiden werken met een app op je mobiele telefoon.
  Per maand kun je met de ene tot € 200 en de andere (in de Eurozone) vijf keer zonder kosten pinnen.
  Bij meer dan € 6.000 per maand pinnen rekent Revolut 2% provisie. N26 rekent 1,7% op alle transacties.

  Beide rekeningen hebben in ieder geval gunstiger wisselkoersen dan uw eigen bank (waarbij wordt afgeraden in het weekeinde te pinnen omdat er dan een koersopslag is van 0,5% boven de interbancaire koers van vrijdag).
  Uiteraard pin je steeds in de locale valuta en laat je je niet verleiden de ATM vast een omrekening in Euro te laten maken.

  Beide rekeningen zijn in de basis geheel gratis en als je mijn onderstaande referral links gebruikt krijg je de bijbehorende debet kaart (Visa of Master) zonder kosten thuis gezonden.
  Zelfs als je denkt er nu niets aan te hebben, neem ze beide, het is gratis en beter mee verlegen dan om verlegen zou ik zeggen. Registreer je in alle gevallen met een NL (of EU) adres.

  Het aanmeldproces kan geheel online verlopen. Je maakt een kopie van je paspoort en en selfi ter verificatie, stort je eerste 10 Euro en bestelt de kaart.

  N26: https://n26.com/r/garta8415
  Hier zijn 5 pinopnames per maand in de Eurozone gratis, daarbuiten is de provisie 1,7%
  Revolut: https://www.revolut.com/nl-NL/referral/gerardoee!G10D21 Bij deze laatste krijg je op dit moment bovendien € 10 bonus als je het bestelproces geheel hebt afgerond en een eerste betaling gedan (bijf. een boordschap bij Lidl of Aldi).

  Bij de Consumentenbond kun je het nodige nalezen over beide rekeningen.
  N26 https://www.consumentenbond.nl/betaalrekening/n26-betaalrekening
  Revolut https://www.consumentenbond.nl/betaalrekening/revolut

  • Prawo zegt op

   Nog even een aanvulling.
   Je kunt het kaartje van zo’n rekening uiteraard ook bij iemand achterlaten zodat deze kan beschikken over het bedrag dat je er zelf op zet. Nooit over meer omdat het een debet kaart is die je eerst moet opladen (dat kan via je eigen NL bankrekening),
   Op deze manier is het een goedkope manier om geld over te maken naar iemand in het buitenland.

  • KhunKarel zegt op

   Is er iemand die mij kan vertellen, of je met deze prepaid creditcard (of andere prepaid creditcards) ook airlines mee kunt betalen, Ik weet dat het o.a. met een huurauto problemen kan geven.

   Verleden jaar met Lufthansa gevlogen, de enige reden dat ik dat deed was om dat ik dan met Paypal kon betalen, en dat is handig om thuis online een rebooking te kunnen maken achter de computer.

   Echter in Thailand kan dat dan weer niet d.w.z. kan wel maar alleen met creditcard. en moest ik i.p.v. de 130 euro rebook kosten nu bijna het dubbele betalen via een kantoortje die zelf slechts 200 baht rekende voor de service.

   Klacht ingediend bij Lufthansa, en zij zeggen dat het inderdaad zo is dat je in sommige landen niet met Paypal kunt betalen, en dat was dat! Ja daar was ik ook al achtergekomen!
   Waarom ik zoveel extra moest betalen was om dat ik dat via een derde partij had gedaan (het reis kantoortje)
   Ik zei toen u ontneemt mij de keus om online te betalen terwijl u op uw website hiermee adverteert, en dan word ik nu gestraft om dat het niet anders kan. GEEN ANTWOORD!

   Ik heb het maar opgegeven met Lufthansa, het leven is te kort om daar nog langer over door te gaan.

   • Prawo zegt op

    Bij huurauto’s (en zelftankstations) is er inderdaad een probleem.

    Bij andere partijen zoals luchtvaartmaatschappijen heb ik nog niet meegemaakt dat de betaling niet werd aanvaard. Er moet uiteraard wel voldoende saldo op de kaart staan.

    Revolut heeft de mogelijkheid online gebruik in de app aan en uit te zetten. Ook kunnen er in die app (gratis) virtuele kaarten worden aangemaakt voor eenmalig gebruik.

   • Eddy zegt op

    vorig jaar heb ik met N26 op de lufthansa site een ticket betaald. De acceptatiegraad van Transferwise is lager dan die van N26

    • KhunKarel zegt op

     Een ticket kopen en een ticket wijzigen met paypal is bij Lufthansa niet hetzelfde.
     Kopen kan met paypal maar wijzigen met paypal kan niet. Althans in Thailand word je met extra kosten opgezadeld. n.b. de ticket moet uiteraard wel een klasse (K) hebben om sowieso te kunnen worden gewijzigd. echter door de extra kosten betaal je bijna een nieuwe ticket, pure oplichterij, want je moet immers al meer betalen voor een wijzigbare ticket,

     Zo ben ik bang dat het met prepaid creditcards het zelfde is.
     Verder heb ik vernomen dat met name bij Aziatische airlines met o.a. binnenlandse vluchten etc. geen debet/prepaid/creditcard word geaccepteerd, in hoeverre dit waar is is mij een raadsel.

     Het is om gek van te worden Welke prepaid card word geaccepteerd, en welke niet????

     Wie kan mij helpen? of heeft hier ervaring mee?

  • KhunKarel zegt op

   Is er iemand die mij kan vertellen, of je met deze prepaid creditcard (of andere prepaid creditcards) ook airlines mee kunt betalen, Ik weet dat het o.a. met een huurauto problemen kan geven.

   Verleden jaar met Lufthansa gevlogen, de enige reden dat ik dat deed was om dat ik dan met Paypal kon betalen, en dat is handig om thuis online een rebooking te kunnen maken achter de computer.

   Echter in Thailand kan dat dan weer niet d.w.z. kan wel maar alleen met creditcard. en moest ik i.p.v. de 130 euro rebook kosten nu bijna het dubbele betalen via een kantoortje die zelf slechts 200 baht rekende voor de service.

   Klacht ingediend bij Lufthansa, en zij zeggen dat het inderdaad zo is dat je in sommige landen niet met Paypal kunt betalen, en dat was dat! Ja daar was ik ook al achtergekomen!
   Waarom ik zoveel extra moest betalen was om dat ik dat via een derde partij had gedaan (het reis kantoortje)

   Ik zei toen u ontneemt mij de keus om online te betalen terwijl u op uw website hiermee adverteert, en dan word ik nu gestraft om dat het niet anders kan. GEEN ANTWOORD!

   Ik heb het maar opgegeven met Lufthansa, het leven is te kort om daar mee door te gaan.

 16. Enrico zegt op

  Dat is de commissie die je aan de bank in Thailand betaalt voor het verrichten van de handeling.
  Dit is een vast bedrag per PIN-handeling. Je bent dus voordeliger uit als je grote bedragen opneemt uit de automaat.Commissie betaal je altijd als je geld pint in een land buiten de Eurozone. Ook bijvoorbeeld op Bonaire terwijl dat toch een Nederlandse gemeente is.
  Je betaald ook commissie aan je eigen bank in Nederland.
  Overigens betaal je ook commissie als je bankbiljetten wisselt. Let wel op de koers+ commissie die het wisselkantoor rekent. Het kan zijn dat er nauwelijk verschil zit tussen de automaat en een wisselkantoor. Superrich noemt zich de voordeligste. Ze zitten in aardig wat steden in Thailand.

  • Co zegt op

   Als je bankbiljetten inwisseld betaal je geen commissie je moet alleen kijken welke bank de beste koers hanteerd op die dag dag je inwisseld. En inderdaad als je op de luchthaven naar beneden gaat daar waar de treinen vertrekken die geven de beste wisselkoers.

 17. Bertje zegt op

  Ik heb een rekening bij Kasikorn in Bangkok en een debet-card, rekening weliswaar op naam van mijn vriendin (die ik volledig vertrouw).
  Ik neem voldoende euro’s mee en stort dat op de thaise rekening op dag van aankomst.
  Betalen met debet-card bij hotels, resorts geen probleem.
  Buiten BKK opnemen met debet-card kost ook geld, zelfs geld storten kost geld.

 18. Gerard zegt op

  Een tussenpersoon je bankrekening laten openen voor Thb 3000,- (€ 80,-) is het slechtste advies dat ik hier lees.
  Zoals al eerder geschreven werd kun je dat makkelijk zelf binnen een uurtje.
  Wissel je euro’s bij het voordeligste kantoor (niet het eerste dat je ziet op het vliegveld bij de bagagebanden) en stort ze op je Thaise bankrekening.
  Je kunt ook geld overmaken van je Nederlandse bank naar je Thaise bankrekening.
  Via Transferwise is dan de voordeligste mogelijkheid.
  Overigens is pinnen in Thailand niet gratis, meestal 20 baht bij je eigen bank en 30 baht bij de atm van een andere bank.

  • Kees 2 zegt op

   Volgens mij is pinnen bij je eigen bank gratis… ja toch? Zeker bij mijn bank, Kasikorn

   • Geert zegt op

    Als je een rekening hebt bij Kasikorn in Bangkok en je wil pinnen in bv. Chiang Mai (ook Kasikorn) dan betaal je ook 20 baht.

    Al meerdere keren meegemaakt.

  • Jos zegt op

   Pinnen met een Thaise kaart is meestal WEL gratis indien je binnen de stad van je initiële kantoor pint. daarbuiten, in een andere provincie bv, kost het inderdaad tussen de 15 en de 30 THB.

   • BeerChang zegt op

    Ja is inderdaad gratis is bij mij ook zoals jij omschrijft 20 thb per transactie en is alleen (meestal) als je buiten je stad of district pint

  • Eddy zegt op

   Volgens mij is alleen gastgebruik pinnen of pinnen buiten de provincie waar de bankrekening is geopend niet gratis.

   Als je geen thaise bankrekening hebt, is cash meenemen en bij Superrich in Chiang Mai of Bangkok wisselen het gunstigst, soms beter dan geld via Transferwise overmaken naar je thaise rekening. In de provincies zijn de wisselkoeren ongunstiger.

   Daarnaast is het ook handig een gratis prepaid credit card van N26 of Transferwise te nemen. Revolut zou ik niet nemen omdat de koersopslag voor Thaise baht ongunstiger is. Betalen met een prepaid card bij hotelboekingen, Big C, Tesco en tankstation wordt geaccepteerd, ook voor kleine bedragen. Een voordeel van Transferwise is dat je met Ideal per direct je saldo kan aanvullen.

 19. Peter Yai zegt op

  Geachte lezer

  Met KNAB bank pas kan je bij de Krungsi Bank (gele bank automaat) 30.000 opnemen
  Als je bij instellingen opname per dag op 1500 zet .

  Met vriendelijke groet Peter Yai

 20. Peter zegt op

  Ik lees hier dat mensen €9,999,99 meenemen per persoon ik wil ff waarschuwen dat het bedrag €9,970 is men dient ook rekening er mee te houden dat andere valuta ook bij het totaal bedrag word geteld overigens geld dit voor een enkel persoon gaat men als man en vrouw is het totaal bedrag samen ook €9.970 dus geen €19940

  • Erik zegt op

   Peter, hoe kom je aan dat getal? De belastingdienst komt aan met 10.000 euro of meer en niet met 9.970. Wel tellen alle liquide middelen mee, ook die paar vergeten briefjes in je achterzak. Voorts geldt dit niet voor alle landen maar onder andere wel voor Thailand en het geldt voor in- en uitvoer.

   Dit is hun site:
   https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/douane/wat_mag_niet_zomaar_in_uitvoeren/10000_of_meer/10000_of_meer_meenemen

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat is niet juist denk ik.

   Er wordt gekeken naar elk persoon afzonderlijk.
   Elke persoon mag individueel een bedrag van 9.999,99 Euro (waar haal je die 9.970 eigenlijk vandaan ?) uitvoeren/invoeren zonder aangifte. Met aangifte natuurlijk meer.
   Een echtpaar mag dus 19.999,98 Euro uitvoeren/invoeren, zolang elk de helft van dat bedrag bij zich draagt. Draagt bijvoorbeeld echter de man het volledig bedrag (19.999,98 Euro) bij zich, dan moet hij dat aangeven omdat hij meer dan die 9.999,99 Euro bij zich draagt. Het maakt dan niet uit dat hij zegt dat de helft van zijn vrouw is.

   https://financien.belgium.be/nl/douane_accijnzen/particulieren/reizen/vervoer-van-liquide-middelen-cash#q5

   Wie moet aangifte doen ?
   Elke natuurlijke persoon die de Europese Unie verlaat of binnenkomt met 10.000 euro cash of meer valt onder de aangifteplicht. Dat is ook het geval wanneer u geld bij heeft van of voor iemand anders of voor een rechtspersoon (bijvoorbeeld de onderneming waarvoor u werkt). Ook als u in groep reist of met kinderen, wordt de regel individueel toegepast.

   Wat telt als cash ?
   bankbiljetten en muntstukken (vreemde valuta worden omgerekend naar euro)
   – reischeques en andere cheques aan toonder
   – kredietbrieven en kasbonnen
   – Alle bovenstaande instrumenten worden opgeteld voor het bepalen of de grens van 10.000 euro bereikt is.

 21. LUCAS zegt op

  Beste,
  TransferWise Master debitcard.

 22. BeerChang zegt op

  Ja is inderdaad wat veel als je voor de 2de keer naar Thailand gaat en alles al weet over bank rekeningen openen.
  Pinnen in Thailand is gratis als je in hetzelfde dorp waar je de rekening hebt geopend pint en bij dezelfde bank als waar je de rekening hebt geopend anders betaal je 20 THB

  • willem zegt op

   Klopt niet. Dit verschilt per bank and type account. Ik betaal niets voor het gebruik mijn Krungsri debitcard in geheel thailand. Met mijn Bangkokbank debitcard pin ik alleen gratis waar ik de rekening geopend heb.

 23. Peter zegt op

  revolut.com is de oplossing denk ik

 24. lungjohn zegt op

  Beste Frans,

  Wat jij daar verteld dat je geen rekening kan openen, is pure onzin. Als je een rekening opend dan zou je het best naar Kasikorn bank gaan. Je hoeft daarvoor niet in Thailand te wonen.

  Met vriendelijke groet,

  Lung John

 25. Henk Keizer zegt op

  Gewoon contant meenemen, bij wisselkantoortjes inwisselen (kijk welke het meeste terug betaald)
  gebruik een hotelkluis en hou alleen een bedrag bij je dat je voor die dag nodig hebt…
  heb ik al 26 jaar gedaan zonder problemen….

 26. janbeute zegt op

  ik lees dat enkele blokkers kontant geld meenemen en sommigen niet zo weinig ook.
  Ik vind het dom om met cash geld rond te lopen en op reis te gaan en zelfs ergens in een kluisje te stoppen.
  Je leest hier in Thailand regelmatig in het nieuws dat er weer een farang veel geld is kwijt geraakt wegens diefstal of inbraak het zij bij hun zelf in huis of appartement of in een hotel.
  Ik heb zelfs in mijn huis alhier altijd weinig kontanten en ik woon hier voor vast.

  Jan Beute.

  • John Chiang rai zegt op

   Beste JanJe hebt natuurlijk gelijk dat het risico van verlies of diefstal bij cash bedragen altijd blijft bestaan.
   Ook bij een hotel kluisje vergeten velen dat erg veel Hotels voor het gebruik reeds een Limit voor een eventuele aansprakelijkheid aangeven.
   Vaak staan deze Limits o.a in de hotelmap die met andere informatie ergens in de hotelkamer te vinden is.
   Bij een eventuele diefstal denken, dat ieder bedrag dat de gast aangeeft,dan ook vergoed gaat worden van een hotel of hun eventuele verzekering,is natuurlijk een fabel.
   Iemand die zoals de vragensteller aangeeft,geen pin kosten en ook geen Thaise bankrekening wil hebben,blijft eigenlijk hoewel dit ook nog risico heeft,alleen over om het meegebrachte cash op zijn lichaam te dragen.

 27. Ruud Vorster zegt op

  Verdiep je eens in TransferWise borderless account debitcard !

 28. John Chiang rai zegt op

  Als iemand omdat hij/zij zelf niet in Thailand woont geen Thaise bankrekening wil openen,is cash meenemen altijd nog de beste optie om de pin kosten te omzeilen.
  Het enigste nadeel is dat je bij verlies of diefstal natuurlijk nog duurder uit bent,maar dit risico blijft natuurlijk met reeds gepint geld ook bestaan.
  Het beste is dat je voor een onvoorzien noodgeval ook nog een creditcard bij je hebt.
  De meeste thuisbanken hebben om fraude te voorkomen buiten de EU een Limit,zodat je het beste voor de reis om een eventuele Limit verhoging persoonlijk bij je huisbank voorbij moet.
  Vergeet je deze limiet verhoging persoonlijk aan te vragen kan het gebeuren dat je op een gegeven ogenblik over te weinig geld kunt vervoegen.
  Bij grote bedragen die je met een eventuele partner verdeeld denkt mee te nemen,moeten de bedragen ook duidelijk gescheiden in de persoonlijke handbagage worden meegevoerd.
  Mocht bij een van de passagiers in de persoonlijke handbagage een niet aangemeld bedrag gevonden worden dat hoger is dan 10.000Euro,is alleen deze persoon in overtreding.
  Het fabeltje dat velen denken,dat men later nog kan zeggen dat het bedrag eigenlijk voor twee personen
  bedoeld was,geldt dan helaas niet meer.
  Iemand die denkt dat dit voor een wettige echtgenoot niet van toepassing is,zal van iedere Douane overal anders beleert worden.

  • Prawo zegt op

   De regels van uitvoer uit het ene en invoer in het andere land kunnen verschillen.
   Lees hier wat de Nederlandse douane daar over zegt: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/bagage/content/geld-meenemen-op-reis

   • Prawo zegt op

    Hier een uitgebreid blog over dat onderwerp:
    https://financieel.infonu.nl/geld/125428-cash-geld-op-zak-hoeveel-contanten-mag-je-meenemen-op-reis.html

 29. Antony zegt op

  Ik neem regelmatig vrij veel cash mee tot of soms over 30.000 euro. Gewoon aangeven bi aankomst en je krijgt een bewijs dat je het bedrag hebt ingevoerd, dit is handig als je eventueel weer geld wilt uitvoeren vanuit Thailand.
  Binnen 10 minuten klaar en meestal erg vriendelijke immigration.
  Wisselen op het vliegveld bij Superrich en thuis in de kluis.
  Nooit problemen gehad.
  Groet Antony

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Antony,Afgezien dat je een bedrag van 10.000Euro of meer ook moet aangeven bij het uitreizen,is het ook helemaal niet moeilijk om geld uit en in te voeren.
   De invoer in Thailand is zelfs tot 20.000dollar vrij van aangifte.
   Ik heb in het verleden regelmatig grote bedragen uitgevoerd,die ik uit zekerheid niet in een kluis,maar direct op de bank gebracht heb.
   Een huis kluis is bij inbraak verzekering technisch niet de zekerste plaats,omdat haast iedere verzekering een bepaald Limit voorschrijft waarvoor ze zich in geval van diefstal verantwoordelijk stellen.
   Bovendien is het bezit van een kluis een uitnodiging aan de crimininele wereld die nu zeker weten dat er wat te halen is.
   Zelfs als de kluis inbraak en brand zeker is,geeft deze geen enkele zekerheid als de criminelen dan meestal tot geweld overgaan waarbij je zelf ook persoonlijk betrokken kunt raken.
   Maar goed over de z.g.n.zekerheid van een kluis mag natuurlijk iedereen het zijne denken.

 30. Mark zegt op

  Vorig jaar werd ik op Schiphol direct voor het boarden uit de rij gehaald door een douanier met een Mechelse Scheperhond. De hond sprong op me en drukte de neus tegen mijn borst waar een zakje onder mijn hemd hing. Een goed getrainde geldsnuffelhond. Het was even schrikken. Gelukkig ben ik niet snel bang van honden.

  Ik werd uitgenodigd in een afgeschermde ruimte al mijn geld op tafel te leggen.
  In het zakje zat 9.900 euro, in mijn portefeuille 75 euro.
  De douanier telde net geen 9.975 euro, maar stelde vast dat op papiertje van de bank dat nog in het geldzakje zat een bedrag van 20.000 euro vermeld werd. Daarover kreeg ik vragen.

  Ik verklaarde dat mijn vrouw en ik 20.000 cash van de bank opgenomen hadden. Dat we zo’n 50 euro al besteed hadden. Dat het restant gelijk verdeeld was tussen mij en mijn echtgenote en dat zij ondertussen al in het vliegtuig zat.

  Waarachtig de waarheid en niets dan de waarheid … waarna ik me naar het vliegtuig mocht haasten.

 31. Jan Nongbua zegt op

  Lees een hele berg verhalen over cash geld meenemen. Als je in Nederland een visa rekening hebt, en je stort daar voldoende geld op, wat je denkt nodig te hebben, kun je dat in Thailand ,met je visacard, gratis uit de muur halen. Let er wel op dat je voldoende op je Visarekening zet, anders betaal je extra. Bij Lotus of Big C kun je ook je boodschappen gewoon met je visacard betalen, wordt dan in Nederland afgescreven tegen de midden koers.

  • Ron zegt op

   Beste Jan ,
   Graag nuanceren :
   hoe zit het de pinkosten bij de ATM ?
   en de koers van de valuta ?
   gelimiteerd bedrag?

   benieuwd naar je ervaringen .

 32. Gino zegt op

  Beste vrienden,
  Moet soms lachen met alle reacties.
  Met eender welke niet Thaise bankcard betaal je altijd 220 bath bij afhaling aan de geldautomaat.
  En ge krijgt een hele slechte wisselkoers.
  Groetjes.Gino.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website