Lezersvraag: Hoe is het nu in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
14 maart 2020

Beste lezers,

Ik woon in Nederland maar lees Thailandblog elke dag. Kom al zeker 15 jaar regelmatig in Thailand. Ik vraag mij af hoe het nu is in Thailand? Is het stil in de straten en uitgaangsgelegenheden door het corona gedoe?

Hoe gaan de Nederlanders in Thailand om met deze crisis?

Groet,

Johan

No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Hoe is het nu in Thailand?”

 1. Joe zegt op

  Zoals je kunt zien op de media is het overal erg rustig, mijn vlucht was half leeg EVA 5 Maart, airport uitgestorven, taxi’s staan allemaal in de rij om enige klanten te vervoeren, het is in centrum van Shukumvit en en pattaya niet anders. Alles is gewoon open.

 2. wim zegt op

  Half lege straten en restaurants. Ook op de weg veel minder verkeer.

 3. Wil zegt op

  De mensen gaan er goed mee om. Er zijn op dit moment 97 besmettingen. Het is wel overal stil en alle festiviteiten zijn afgelast. Zo ook Songkran
  Groetjes.

  • Harry Romijn zegt op

   97 besmettingen, of 97 officieel door de Thaise overheid erkende besmettingen ? ( er wordt gewoon veel en veel te weinig getest ! )

  • Jan S zegt op

   Thailand heeft meer dan 70 miljoen inwoners !

 4. Wim zegt op

  Ik woon in Hat Yai. Het leven gaat hier gewoon door. Alleen veel mensen met mondkapjes. Mensen zitten massaal bijeen. Bij de Makro bij ingang controle op koorts bij klanten. Ontsmettingsgel bij entree van de Big C. Normale drukte in de winkels, rustiger op de markten en in de banken. Verkeersdrukte als gewoon (druk en chaotisch.)

 5. Mark zegt op

  Elke dag een beetje heter …
  We denken dat dit best is in coronnatijden. De airco blijft uit. Enkel de ventilator aan.

  In Rayong gaat het leven zijn normale gang. Mensen gaan werken, ook de vele Cambodianen.

  Tijdens de maand februari ebden de traditionele grote aantallen Chinezen, Japanners, Indiërs en Koreanen weg. Nu zie je die nog sporadisch.

  Het traditioneel beperkte aantal farrang is ook verminderd.Witneuzen zien we nog af en toe. Gisteren 2 langs de strandweg, vandaag 1 in Yamazaki bakkerij.

  Zijn ze vertrokken of komen ze minder buitenshuis?

  Wij blijven ook meer thuis. Koken meer zelf, gaan minder uit eten. We mijden de shoppingcenters. Kopen vlees, groenten, fruit, rijst op de lokale markt. Wandelen of fietsen in de buurt. Zwemmen in zee.

  Een soort vrijwillige sociale isolatie uit voorzorg. Niet extreem. Deze avond zijn we bvb. met familie uit eten gegaan in een “moo kathaa” op Hat Saengshan. Het was er druk. Thaise klanten, Cambodiaans personeel. Ik was de enige farrang daar.

  Weinig mondkapjes te zien.

 6. Dirk zegt op

  Voor zover de Thaise regering Thailand nog niet in de put geboord had, komt Corona hun nutter hulp gesneld.

 7. rori zegt op

  In Uttaradit is er weinig tot niets van te merken. Wel meer mensen met mondkapjes maar dat komt ook door de droogte en de stof.
  Verder is het suikerriet oogstijd dus staat er veel in de fik hier. Deze vrijdag was het echt erg met de smog (rook en hitte). Branderige ogen, loopneus en benauwd.
  Verder merk ik op onze 12 bans (onderdelen van het dorp) er niets van. ook ons bedrijf druk. drukker dn normaal vanwege de droogte (hebben een water fabriek) Nu ongeveer het 3 voudige ten opzicht van vorig jaar.

 8. Tony zegt op

  Gisteren Royal Palace Bangkok bezocht. Bij ingang controle door Healt-departement met warmtecamera. Veel mondkapjes. Geen wachtrijen. Bijna geen bezoekers. Foto’s gemaakt zonder mensen op. Zalig !!! 🙂

 9. Jaap zegt op

  Hallo,

  Ik heb met interesse de reacties gelezen. Wij zijn sinds 27 februari deels op bezoek bij de familie van de vriendin van mijn zoon in Muaklek geweest. Een dag of vier geleden voor het laatst. Daar merk je weinig van Covid angst nauwelijks mondkapjes e.d. het leven gaat gewoon door. Tussendoor zijn we in een huurauto in Sukothai geweest waar het super leeg was. In Chiang Mai was het behoorlijk druk maar volgens mijn zoon die er eerder was een stuk minder dan anders. Ook daar lijkt het leven gewoon door te gaan ondanks de handgeld etc. In Pattaya zijn de hotels en strandstoelen onderbezet. In uitgaansgebieden is het nog wel druk vinden wij. Eerst waren we een beetje bang om te gaan vanwege de besmettingen
  hier, nu vragen we ons wel af of blijven niet verstandiger is.

 10. PEER zegt op

  Normaal is het leven goed in het Brabantse Land!
  Mijn schoondochter vertelde me dat alles “op slot” is en zei: plak er nog maar wat extravakantie aan! Dus heb ik m’n vlucht uitgesteld naar half april.
  Leef in Ubon Ratchathani; gewoon uit eten gaan, lekker golfen en zeker m’n fiets onder m’n gat.
  Geniet nog volop en merk tot op heden niks tot weinig van ’t Covid-19 virus.
  Carpe Diem

 11. PAUL zegt op

  IK VLIEG MORGEN met eva en ga 4 weken naar pattaya met mijn vriendin.
  hier in Nederland is ook niets te doen .
  Hoe is het in pattaya


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website