Beste lezers,

Zoek overal in mijn Thailandblogmails naar een uitleg over de procedure voor met Thai getrouwde personen om naar Thailand te kunnen gaan.
Ik weet dat je 14 dagen in quarantaine moet bij aankomst, maar moet ik een vlucht nemen die door de ambassade aangewezen wordt?

Ik ben met een Thaise getrouwd ben. Zij is al lange tijd terug in Thailand vanwege ziekte van haar moeder.

Is de hele procedure dus georganiseerd door de ambassade? Heb ik een Coronatest nodig voor de vlucht? Weet iemand de hele procedure?
Met dank voor enige opheldering.

Groet,

Leo

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Getrouwd met Thaise, procedure om naar Thailand te kunnen”

 1. Rianne zegt op

  Beste Leo, zo moeilijk is dat toch allemaal niet om te achterhalen wat je te doen staat? Thailandblog publiceert al de hele zomer over de mogelijkheden! Plus dat de website van de Thaise Ambassade te Den Haag alle informatie verstrekt: https://hague.thaiembassy.org/th/page/thailand-covid-19?menu=5f4cc50a4f523722e8027442
  De hele procedure waar jij om vraagt wordt stap voor stap uitgelegd. Een andere procedure is er niet. Het komt er op neer dat op dit moment de stand van zaken is dat via de ambassade geregeld kan worden dat Nederlandse mannen terug kunnen keren naar hun Thaise echtgenote indien beiden in Thailand hun domicilie hebben. Maw: als Thailand weet dat jij gehuwd bent met een Thaise vrouw en jullie zijn woonachtig in Thailand staat niets in de weg om bij de Thaise Ambassade een Certificate of Entry aan te vragen.

  Echter, je maakt in jouw vraagstelling niet duidelijk of een Thaise woon-/leefsituatie voor jou aan de orde is. Als jullie eigenlijk in Nederland wonen/leven, en jouw Thais vrouw is voor zorgtaken naar haar moeder, en jij wilt haar/hen bezoeken, dan ga je eigenlijk als toerist. Het mogelijk toch duidelijk zijn dat Thailand nog geen toerisme toestaat. Ook dat wordt helder en klaar op de website duidelijk gemaakt. In voorkomend geval blijft je niets anders over dan te wachten tot de toestanden in Thailand zijn genormaliseerd.

  • Ger-Korat zegt op

   Beste Rianne, laat de details maar over aan Ronny, denk ik. Waar staat bijvoorbeeld dat het louter om mannen gaat en niet om vrouwen die naar hun man terug willen in Thailand. Of neem de domicilie, staat ook nergens vermeld en door onjuiste berichten over de woonsituatie zorg jij voor verwarring . Beperk je tot wat er staat in de officiële teksten. Dit staat op de site van de Thaise ambassade: “Non-Thai Spouse, Parents or Children of a Thai Citizen “.

   Je hele 2e alinea klopt niet en is je eigen idee vermoed ik. Waarom zou je geen 2 woonplaatsen kunnen hebben, velen wonen bijvoorbeeld beurtelings in Thailand of Nederland. Ga geen regeltjes vertellen die er niet zijn en beperk je tot wat er officieel staat. Al je je vrouw of man achterna reist of samen terugreist omdat je samen een huishouding vormt kan een prima reden zijn om toestemming te vragen en heeft niets met toerisme van doen.

 2. Wil zegt op

  Beste Leo, ik wil echt niet vervelend doen, maar dit onderwerp (met in mijn ogen zeer goede uitleg door personen die dit al gedaan hebben en nu terug zijn bij hun familie in Thailand) is al diverse keren op Thailandblog de revue gepasseerd. Ik zou zeggen doe hier je voordeel mee en lees met name de laatse Thailandblogs nog eens na.

 3. LUC zegt op

  Beste

  Ik heb net de ganse procedure doorlopen en eindig mijn 15 dagen Quarantaine nu zondagmorgen 13 sept 2020 dus denk ik dat ik u een getrouwe weergave kan geven van het verloop!
  Je gaat naar de Ambassade , vraagt je Visa aan en dit met de vraag te mogen naar Thailand gaan naar je vrouw ! Je hebt nodig , Huwelijksakte int , copy Paspoort van beiden , gezondheidsverklaring en verklaring dat je in Thailand eerst 15 dagen in Quarantaine zal gaan bij aankomst , een ziekteverzekering dat 100000 Dollar dekt en waarop er ook opstaat dat ze COVID19 dekt,en een boeking van een van de voorgestelde Quarantainehotels ! Dan zal de Ambassade je document ENTRY to Thailand aanvragen en kijken voor een Repatrieringsvlucht ,die je wel zelf moet betalen! Dit is een enkele vlucht ,geen retour inbegrepen! Vooraleer je OP HET VLIEGTUIG kan moet je dus boeking hotel,Fit to Fly en Covid test bij de dokter max 72 uur voor de vlucht laten nemen , Verzekering ,visa, document to Entry Thailand huwelijksakte! Best is dit ganse pakketje een paar keer copieren want je hebt dat veel nodig ook bij aankomst in Bangkok op de luchthaven,waar je na lange kontroles overgebracht wordt naar je hotel , waar je elke dag 2 maal wordt koorts gemeten , elke week covid test dus 2 x en als alles ok is na 15 dagen op uw kamer te hebben gezeten ,ben je een VRIJ MAN!!

 4. John Chiang rai zegt op

  Hoewel de redactie van Thailandblog zelf, regelmatig betrouwbare en actuele berichten brengt, over het toelaten van bepaalde groepen in Thailand,krijg je op jou vraag van de lezers alleen maar verschillende mogelijkheden te lezen.
  Vaak zo verschillend,zodat je bij het lezen van deze raadslagen nog steeds niet weet,welke werkelijk waar zijn,of op halfweten en fantasie gebaseerd zijn.
  Gewoon zelf bij de Thai Ambassade,waar je zowiezo heen moet voor je visa navragen, is de zekerste methode om deze procedure te volbrengen.

  • Rianne zegt op

   Mijn is niet duidelijk welke verschillende mogelijkheden jij leest in de 3 reacties voorafgaand aan die van jou, maar alle 3 zeggen dat contact maken met de Thai Ambassade Den Haag de enige optie is.

   • John Chiang rai zegt op

    Beste Rianne,mijn reactie heeft niets te maken met de 3 voorafgaande reacties,maar veel meer met het feit dat je op dergelijke vragen allerhande van reageerders verwachten kunt,die proberen met eigen meningen of halfweten de vragensteller te antwoorden.
    Om een duidelijk antwoordt te krijgen,zijn dit eigenlijk vragen die je hooguit aan 1 deskundig persoon of aan de desbetreffende Thai Ambassade kunt stellen.
    Dit is ook de reden waarom men bij visa of medische vragen,die deskundig door Ronny en Dr. Maarten beantwoord worden,andere reacties uitsluit.
    Zou de redactie dit niet doen,bestaat de mogelijkheid,dat de vragensteller door de hoeveelheid van reacties,de bomen door het bos niet meer ziet.

  • HAGRO zegt op

   Helemaal waar John!
   3 dagen geleden post ik hier een stukje welk document wordt gevraagd door de Thai ambassade, om te vertalen, met 2 opties. Internationaal bewijs (NL-Engels) of oorspronkelijke huwelijksakte?
   Lijkt mij duidelijk.
   Echter hele verhalen over de procedure (die ik zelf natuurlijk al lang opgezocht heb) en geen enkel antwoord gehad op mijn vraag!
   Communicatie en/of lezen schijnt voor velen moeilijk te zijn. 😉

 5. Gerrit ros zegt op

  Net mail terug van de ambassde dat je nu je eigen vlucht mag boeken met de Emirates en ja de ambassde in Den haag is heel duidelijk over hoe en wat je nodig hebt.

 6. Guy zegt op

  Beste Leo,

  Via de ambassade kan je toelating bekomen om onder voorwaarden bepaalt door de Thaise wetgeving daaromtrent naar je vrouw/familie in Thailand te reizen -De Ambassade helpt je daarbij uitstekend.

  Als wettelijk gehuwde ga je niet als toerist naar Thailand of je nu officieel in Thailand of elders woont met je vrouw, je bent en blijft voor de Thaise Wet een met een Thais onderdaan gehuwde echtgenoot en die regelgeving is van toepassing.

  Nodige documenten, een vlucht naar Thailand en momenteel nog altijd 14 dagen quarantaine bij aankomst zijn de opgelegde vereisten.

  Grtjs
  Guy

  • Bart zegt op

   Wat Leo zegt klopt met hetgeen ik vernam via de Thaise ambassade in België. Mijn vrouw werkt en woont hier in België. Ikzelf kan naar ginds gaan zonder dat mijn vrouw meegaat (zij werkt hier en ik zou een huis willen bouwen in Khon-kaen). Blijkbaar zijn de regels niet voor iedereen, en daar hoor ik óók bij , zelfs voor diegenen die menen anderen terecht te moeten wijzen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website