Is Pai nog de moeite waard?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
18 april 2022

Beste lezers,

Op 5 mei reis ik weer af naar Thailand na een oponthoud van 2 jaar (Covid). Ik ben altijd op zoek naar weer nieuwe plekken om te ontdekken. Op de lijst staat ook Pai en omgeving. In Chiang Mai ben ik al geweest en ook wat meer ten westen ervan.

Is Pai nog steeds dat backpackers stadje zoals je overal leest of is het inmiddels een echt commercieel toeristen dorp geworden? Ik ben wel iemand die een beetje van alternatief en back to basic houd. Ook hoorde ik dat je vanaf Chiang Mai een motorbike kunt huren om daarmee richting Pai te rijden en daar de bike weer in te leveren. Iemand ervaring met deze rit of goede suggesties?

Groet,

Walter

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Is Pai nog de moeite waard?”

 1. peter zegt op

  Misschien is het wel om de Mea Hong Song loop te doen,prachtige route,je kunt I.d. Een motorfiets huren in CM,als je deze route wil gaan doen kom je vanzelf in Pai terecht ik denk dat Pai niet zoveel veranderd is,,

 2. Lung addie zegt op

  Het is en blijft een prachtige streek. Zoals een beetje overal in Thailand zal je onderkomen vinden op basis welke je zelf verlangt, vooraf even plannen.
  De Mae Hong Son Loop is een van ‘s werelds mooiste motortrips welke je kan maken. Zelf deed ik het reeds tweemaal met eigen motor. Doe het rustig aan, geniet van het prachtige landschap. Het is wel aan te raden enige ervaring als motorrijder te hebben, er komt nogal wat bochtenwerk aan te pas.Indien je de volledige loop doet is die een 600km lang met meer dan 1800 bochten. Echt onvergetelijk.

  • Walter de jong zegt op

   Geweldig !! ik heb het even bekeken online en deze route ga ik zeer zeker doen. Ik ben een ervaren motor rijder maar het blijft zoiezo altijd opletten als je op onbekende wegen rijd. Ik hoop na mijn trip hier wat foto’s te plaatsen . Dank

 3. AHR zegt op

  Hier de Mae Hong Son Route, gedaan met de fiets. Een van de tracks is Pai lokaal. De interessante locaties in en rond Pai staan vermeld met foto (zie Places of interest). Vis er uit wat voor u interessant is.

  https://www.routeyou.com/en/group/view/8597/aba-tour-de-mae-hong-son-provincial-tour

 4. herman buts zegt op

  als je Pai nog een keer wilt doen is dit misschien de juiste moment. Persoonlijk vond ik het voor Corona een echte toeristtrap je zag meer toeristen dan Thai in Pai.Sommigen vinden dat leuk ik niet. Maar momenteel zijn er overal weinig toeristeb en is dit de moment om te gaan .Ik vind persoonlijk Chiang Rai een heel mooi alternatief voor Pai met een mooie mix van cultuur ( tempels) en natuur als je de moeite doet om de omgeving van Chiang rai te verkennen.

 5. Pieter zegt op

  Ik ben van de week in pai
  Geweest,was behoorlijk druk,wat mij op viel niemand droeg een mondkapje ook de thaien niet

 6. Piet, omkoi zegt op

  Als je rust zoekt en geen toeristen wil zien, kom dan naar omkoi. Dit is een bergdistrict in chiang mai provincie. Hier leeft zeker een groot gedeelte van de bevolking in de bergen. We hebben hier karen dat is ook de grootste groep, en dan nog mong en muser. Slapen kan je b.v bij ons in casa waranya resort. Dus mocht je iets anders willen kom kijken zou ik zo zeggen. Succes met wat je gaat doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website