Is er een Thaise App met QR-code waarmee een Thai vaccinaties kan aantonen?

Beste lezers,

In Nederland hebben we de CoronaCheck app op onze telefoon, waarin we beide QR codes van de COVID vaccinatie kunnen scannen, zodat je dan een Nederlands en Internationaal vaccinatiebewijs hebt dat je kunt laten zien.

Is er voor Thailand ook een app beschikbaar voor Thaise inwoners die gevaccineerd zijn, zodat mijn vriendin deze op haar telefoon kan downloaden, en zowel in Thailand en Nederland kan laten zien dat ze beide vaccinaties heeft gehad?

Groet,

Ton

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

No votes yet.

7 gedachten over “Is er een Thaise App met QR-code waarmee een Thai vaccinaties kan aantonen?

 1. De “Mor Prom” app is te downloaden via Google play, na download kan men zich registreren en het ID card nummer invullen, deze staat bij mij op het gele vaccinatie briefje (Thai
  government) wat ik heb gekregen na volledige vaccinatie, deze bestaat uit 13 cijfers, als alles goed is moet men nu alle gegevens kunnen zien, en welk vaccine er gebruikt is,

  • Mijn vriendin komt volgende maand naar Nederland en heeft inmiddels haar visa
   Heb begrepen dat de Mor Prom app niet werkt hier
   Je kunt de Nederlandse qr code aanvragen in Utrecht
   Daarvoor moet je wel persoonlijk jezelf aanmelden met je paspoort of id kaart
   en bewijs van inentingen
   Enige probleem is dat ik al een week probeer een afspraak te maken en elke keer
   te horen krijg dat het druk is en later weer moet proberen….

 2. Dat is nog eens een goeie tip Tukker Jan
  Ik heb de app gedownload en in 5 minuten was het geregeld.
  Ik heb voorlopig geen plannen om terug te gaan, maar als het nodig mocht heb ik deze zorg niet meer in ieder geval.

 3. Hartelijk dank voor de reacties, jammer dat het in Nederland zo omslachtig gaat met een reis naar Utrecht, je zou verwachten dat je online je bewijzen zou kunnen uploaden en na een check de QR code zou kunnen downloaden. Is voor ons 2 uur rijden heen en terug, helaas…..

  • Hallo Ton,

   De GGD heeft inmiddels 3 locaties [Groningen, Rotterdam en Utrecht] waar je een afspraak kunt inplannen. Op dit ogenblik is het wel vrij druk, probeer 3-4 keer te bellen en wacht langer dan 5 minuten totdat je een medewerker aan de lijn krijgt.

   Ik heb 2 weken terug mijn Thais bewijs omgezet naar de NL corona-app.

   Helaas hebben ze een fout gemaakt en ga ik volgende week terug om ze te vertellen [deze info heb ik van de coronacheck.nl helpdesk moeten vernemen], dat ze vergeten zijn mijn vaccinatiegegevens door te sturen naar mijnrivm.nl. Want daar staat dat ze geen vaccinatiegegevens van mij hebben.

   Ik heb ook mijn Thaise morprom app, doch de QR code wordt niet herkend en is dus niet geldig in NL. Ik weet niet of elke BOA coulant is om naar je Thaise bewijs te kijken welke vaccinaties je hebt gehad.

 4. Wat ook een mogelijkheid is en dat heb ik gedaan, is het uitgereikte formulier na de 2e vaccinatie in Thailand fotograferen of scannen en dat op je telefoon bewaren in een file. Met de scanner op je telefoon kan je dit formulier ( deze foto) scannen en dan kom je vanwege de herkenning van de QR code op de site van het Ministry of public health, Thailand. Is hetzelfde als het Digital Healthpass Certificate van de mor prom app. Ik kon voorheen gewoon mijn mor prom app in Thailand openen, maar nu niet meer, krijg een zwart scherm en en einde oefening.

 5. @ Jacques

  Eigenaardig, ik kan nog steeds in Thailand mijn Mor Phrom op mijn mobiel vaccinatie pagina openen.

  Voor alle zekerheid de pagina uitgeprint.

Reacties zijn gesloten.