Beste lezers,

Terecht wordt op dit informatieve medium veel aandacht besteed aan het reizen naar Thailand in deze speciale tijd. Wij zijn dan ook blij dat we in januari a.s. weer kunnen gaan.

Wat ik aan de redactie zou willen voorstellen, is ook een paragraaf te wijden aan de terugkeer van je vakantie/verblijf naar Nederland. Noem dat bijvoorbeeld “Update FAQ terugkeer naar Nederland”.

Ik ben bijvoorbeeld op zoek naar informatie of wij (volledig gevaccineerd) bij terugkeer naar Nederland ook een RT-PCR test moeten ondergaan, voordat wij terugkeren naar Nederland (met Qatar Airways). Tot nu toe vind ik wat tegenstrijdige info op diverse websites.

Als dat inderdaad noodzakelijk is, waar zou je dat kunnen doen in Udon Thani stad? All info is welkom.

Dank.

Groet,

Frank

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 3.00/5. From 2 votes.
Please wait...

7 reacties op “Informatie over terugkeer naar Nederland en inreisvoorwaarden?”

 1. Beste Frank, ik snap dat het prettig is dat iemand anders alles voor jou uitzoekt en het op Thailandblog vermeld. Maar misschien kunnen wij het omdraaien, want jij bent het al aan het uitzoeken en je hebt er zelf ook het meeste belang bij. Dus zet het op papier en stuur het naar de redactie, dan help jij ook andere lezers.

 2. Frank zegt op

  Beste Peter en anderen,

  Inderdaad ben ik druk bezig om te zien wat nodig is.

  Hier is wat ik tot nu toe weet:

  Voor terugkeer naar Nederland moet je inderdaad een PCR test ondergaan.
  In Udon Thani kan dat ondermeer in het Bangkok hospital vlak bij Central Plaza.
  Qatar Airways verlangt een ingevuld formulier. “COVID-19 PCR Test PASSENGER CONSENT FORM”. Hier moet je aangeven waar je de PCR test hebt gedaan.
  Bij terugkeer in Nederland hoef je niet in quarantaine, indien je volledig bent gevaccineerd.

  Ik zoek echter nog andere opties voor de PCR test in de Udon Thani Provincie. Daar ben ik nog niet achter.

  Aanvullende info is welkom en ik zal ook verder blijven zoeken.

  • Willem van den Broek zegt op

   By Qatar air heb je geen PCR test nodig als je a vaccine heb, Kijk op hun website, het is duideluk,

 3. Sterk zegt op

  Relevante vraag want eigenlijk heb ik er ook niet veel over gelezen. Pas geleden begreep ik wel dat je het beste een pcr test kunt laten doen bij Bangkok hospital. In Bangkoknkun je ook een antigeentest laten doen. Maar ik zou zelf de tijd niet hebben om en de stad in te gaan en daarna naar het vliegveld. Dan lijkt mij een pcr test in de stad van vertrek (Udon Thani in jou geval) het meest voor de hand liggend. Ik neem aan dat het resultaat in een email voldoende is voor de autoriteiten en dat dat dus niet op papier hoeft. Een extra fit to fly certificaat is overigens niet nodig.

 4. Evert-Jan zegt op

  Een goed begin is de Reisapp van buitenlandse zaken en die is leidend voor de regels naar NL.
  Gisteren is die ge-update nav de laatste ontwikkelingen in Thailand en NL.

 5. Robert zegt op

  PCR test kan gedaan worden op het vliegveld in Bangkok voor vertrek. Het schijnt dat je een halfuur kan wachten op de uitslag. Kosten 520 baht. Een vriendin is 2 weken geleden naar Nederlnd vertrokken en melde mij dit.

 6. Barney zegt op

  Dank voor ieders bijdrage. Omdat ik het zelf ook belangrijk vind heb ik e.e.a. uitgezocht, waarbij sites van de overheid leidend waren. Zie in dit verband het bericht van Sterk ook de vraag/opmerking of/dat een antigeentest ook voldoende is (zoals MedConsult aangeeft dat dit ook voor internationale vluchten geldt. Zie hieronder; niet dus.

  https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/thailand/reizen/reisadvies
  Als u vanuit Thailand naar Nederland reist, moet u zich voor vertrek laten testen (ook als u gevaccineerd bent of een herstelbewijs heeft). Bent u volledig gevaccineerd? Dan hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in (thuis)quarantaine. Meer informatie over de in Thailand en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’.
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederland-inreizen/checklist-inreizen-nederland
  lees de tekst en ga dan naar:
  https://reizentijdenscorona.rijksoverheid.nl/nl/thailand/vliegtuig?tot=2022-01-29

  Bovenstaande site heb ik een willekeurig datum ingevuld; 29 januari 2022.
  Uit de verschillende sites heb ik niet kunnen opmaken of alleen een PCR-test voldoende is (max 48 uur van te voren) of ook een Antigeen-test (max. 24 van tevoren) voldoende is.
  Mondeling werd aangegeven dat ook een antigeen-test voldoende is. Met betrekking tot antigeen-test DIT IS WAT ANDERS dan een antigeen SNELtest welke alleen voor binnenlandse vluchten is. Dit alles was mij telefonisch medegedeeld door het telefoonnummer van de overheid 1400.
  Omdat dubbel genaaid beter houdt, heb ik ook gekeken op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederland-inreizen/testbewijs-voor-inreizen-nederland/verplichte-gegevens
  Deze spreekt alleen van een PCR-test; “Bij een NAAT(PCR)-testuitslag moet het een moleculaire NAAT(PCR)-test zijn (dit zijn: PCR, RT PCR, LAMP, TMA, mPOCT) waarbij er maximaal 48 uur mag zitten tussen het moment van afname en vertrek naar Nederland.” Let verder op dat vaak ook bij een Antigen-test de resultaten binnen 24 uur bekend zijn. Hierdoor kan je mogelijk qua tijd een uitdaging krijgen. Ik ga er echter van uit dat de tijden gerekend worden vanaf afname van de test en het tijdstip van vertrek (zie boven). Het blijft een uitdaging voor hen die met KLM om 00:15 vertrekt.
  De prijzen:
  MedConsult PCR: €64,85 Antigen: €38,89
  Mon-Sunday / 7am – 7pm
  092-269-1347
  080-080-0750
  02-018-7855
  Floor 3, Building 2, The Racquet Club
  Sukhumvit Soi 49/9B
  https://www.medconsultasia.com/

  Huanji Gene Technology PCR: €54.45 Antigen: niet beschikbaar
  296 Rama IX Road, Huai Khwang, Bangkok 10310
  https://www.huanjithailand.com/
  +6620245552

  ATGenes PCR: €126,95 (resultaat binnen 10 uur), €63,50 (resultaat na 24-48 uur) Antigen: niet beschikbaar.
  http://www.atgenes.com/
  8 Phutthamonthon Sai 1, Soi 37
  Chimphli, Khet Taling Chan
  Bangkok 10170
  Telephon 02-073-1411
  Fax 02-073-1412
  CALL CENTER 085-624-2296

  Luma
  https://www.lumahealth.com/covid-19-pcr-test/
  THB 6,000 PCR resultaat in 8 uur
  THB 4,400 PCR resultaat in 24-48 uur
  Meerdere locaties.
  (Licht off-topic: Ik heb Luma (een verzekeraar) gevraagd of zij deze kosten voor hun rekening nemen als je bij hun de $100,000 Covid-dekking koopt (via aainsure.net). Nog geen antwoord.

  Voor de rest buiten Bangkok zie het internet
  Informatie is van het internet afgehaald eventuele fouten zijn niet voor mijn rekening.

  Sommigen zeggen dat het voorbereiden van een reis al de helft van het plezier is. Vergeef mij dat ik hier anders over denk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website