Hoe onveilig is het in de vier zuidelijke provincies van Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
5 mei 2019

Beste lezers,

In november wil ik het SOS Childrens Village in Hat Yai bezoeken. De Nederlandse regering geeft echter een negatief reisadvies voor de vier zuidelijke provincies.

Kan iemand mij vertellen hoe (on)veilig het daar is?

Groet,

Jac

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Hoe onveilig is het in de vier zuidelijke provincies van Thailand?”

 1. bert zegt op

  Ik kom 3-4 keer per jaar in Hat Yai bij mijn schoonfamilie.
  Persoonlijk voel ik me niet onveilig en mijn schoonfamilie ook niet.

  Maar dat advies is natuurlijk niet voor niets afgegeven, dus ik zal niet zeggen dat het daar veilig is.
  Dat is een afweging die ieder persoonlijk moet maken.

 2. gerrit zegt op

  ik kom al 20 jaar in hatyai en in de provincie songhkla , en heb nog nooit iets meegemaakt , en ik voel mij daar ook veilig , de provincie,s yala, pattani , naratiwat moeten wel gemeden worden .!

 3. Yan zegt op

  Wanneer ik zo’n 7 jaar terug uitkeek naar een job als leraar en het me opviel dat er in het zuiden via de website “ajarn.com” heel wat vacatures open stonden, werd het me steevast afgeraden om daar aan het werk te gaan…om bekende redenen.

 4. liam zegt op

  Beste Jac,
  Mijn schoonzus woont in Songkhla en wij kennen daar meer mensen. Als we er heen gaan, vliegen we op Hat Yai en gaan daar ook wel uit. Leuk shoppen en gezellige markten, veel mensen. Ik kom er met regelmaat nu zo’n 12 jaar. Het is daar gewoon heel normal leven, maar relatief dicht bij provincies als Yala, waar meer onrust is. In al die tijd is er in Hat Yai wel een paar keer een bom ontploft en drie jaar geleden is de burgemeester van Songkhla nog voor zijn huis geliquideerd. Dus, er is wel eens wat maar meesrtal dus niet…
  en de mensen leven er niet in angst iedere dag.

  Groet

 5. Wim zegt op

  Laat je niet weerhouden om Hat Yai e.o. te bezoeken. Het negatief reisadvies geldt hoofdzakelijk voor het gebied op bijna 100 km. vanaf Hat Yai. (Yala e.o.) Dus Zuidelijk Zuid-Thailand! Goed verblijf toegewenst.

 6. Frans Betgem zegt op

  Ik heb vorig jaar tien dagen in Songkhla, Yala, Pattani en Narathiwat rondgereisd. Ik heb me geen moment onveilig gevoeld. Het was een geweldige trip. Ik ga er over twee weken weer heen en ik ben echt geen waaghals. Er zijn natuurlijk wel problemen in het zuiden. Er zijn ook veel checkpoints maar de meeste zijn onbemand. Toeristen zijn, bij mijn weten, nooit doelwit geweest van aanslagen.
  De mensen die verantwoordelijk zijn voor het reisadvies zitten in Den Haag. Er is, voorzover ik weet, niemand van de huidige ambassade staf ooit in dat gebied geweest. Ze mogen daar ook niet komen vanwege hun eigen reisadvies….
  Hat Yai is echt geen probleem. Je zult er veel Thaise en Maleisische toeristen tegenkomen. De UK heeft een advies tegen niet-noodzakelijke reizen voor de provincies Pattani, Yala, Narathiwat en het zuiden van de provincie Songkhla. De steden Songkhla en Hat Yai vallen daarbuiten en worden door de UK veilig geacht.
  Ik vind dat een een stuk realistischer.

 7. Danzig zegt op

  Ik ben weliswaar geen autoriteit zoals het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar ik woon al drie jaar in Narathiwat, een van de zuidelijke grensprovincies, en voel me zelden onveilig. Zeker in de stad is er een zeer gering risico op onlusten. Hat Yai heeft in het verleden wat aanslagen te verwerken gehad, maar de laatste is al jaren geleden en de stad is groot, dus ik zou me geen zorgen maken behalve over standaardgevaren in Thailand zoals het verkeer en kleine criminaliteit.

 8. Eric zegt op

  Wij wonen in Hatyai. Wij komen uit Antwerpen en ben maar zeker Antwerpen is veel gevaarlijker dan HatYai.
  En ja, hier en daar gebeurt wat….maar dat is ook in onze zogezegd veilig landje België (of Nederland).

 9. yuundai zegt op

  Als je de vorengaande reactie leest en de opmerkingen ter harte neemt van mensen die daar WEL wonen en leven of vakanties houden, wat is dan zo een reisadvies van de ambassade waard, temeer daar zij zich niet durven (mogen) te vertonen< TJA


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website