Hoe voorkom ik dat termieten mijn houten kozijnen opeten?

Beste lezers,

Ik weet dat je hout kan behandelen tegen termieten, maar er zit al verf op. Wat nu? Is er speciale verf tegen termieten of hebben jullie tips?

Groet,

Marten

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 2.50/5. From 2 votes.

8 gedachten over “Hoe voorkom ik dat termieten mijn houten kozijnen opeten?

 1. Ik heb mijn houten tafelblad behandeld met verf met “chaindrite”. Dit werkt tot nu toe goed.

  Ik spuit/giet ook een paar keer per jaar een goedje in mijn tuin met daar in wederom weer die chaindrite.
  Tot nu blijven we al 10 jaar gevrijwaard van termieten

 2. Bij een firma die “pest control” levert, wordt je huis en alles er rond behandeld. Zij spuiten, naargelang de oppervlakte 100 of 200 liter anti termieten – mieren en nog veel meer. Dit laat ik elk jaar doen en dat kost me een 3000 Baht. Sommige firma’s komen voor die prijs nog één of twee keer langs gedurende het jaar.
  Er zijn ook firma’s die zelfs gaten in uw vloer boren en spuiten hun vloeistof daar in, bij mij liever niet.

  • @JP
   Een bakstenen huis op een betonvloer lijkt ondoordringbaar voor termieten. Deze hout-vernietigende insecten staan bekend om tunneling via gevelbekleding en andere houten delen van een huis. Baksteen en betonnen huizen zijn een beetje moeilijker voor hen om te gaan, maar ze zijn niet een belemmering voor ernstige termiet parasitaire aandoeningen. Tenzij er helemaal geen hout in uw huis, vindt termieten iets op te voeden.

   Betonplaten
   Betonplaten zijn eigenlijk meer kwetsbaar voor invasie door termieten dan huizen gebouwd op kelders. De ruimte onder de platen biedt duisternis en een vochtige omgeving. Termieten kunnen zo klein als 1/8 inch in lengte en zijn geschikt voor het invoeren van uw huis door middel van uitzettingsvoegen in het beton

  • Dag.
   Mag ik u vragen welke firma en waar.
   Hier in Phuket vragen ze 9000bt.
   Beste dank.

 3. Inderdaad. Zoals Bert reeds schreef gebruik ik voor onmiddellijke actie eveneens chaindrite. Als spuitbus te koop bij lotus’s. Werkt ook tegen mieren en kakkerlakken.
  Voor wat langduriger werking strooi ik bij de uitgangen van het nest het witte mierenpoeder dat de beestjes meenemen tot in de kern van hun nest. Het product heet somsin 85 – carbanyl en kan je vinden in de winkels waar ze producten voor de boeren verkopen.
  Op die manier is het me gelukt om een bestaand nest dat deels bij de buren lag volledig ui te roeien.
  Veel succes.

 4. Ik heb een Sala zo,n houten tuinhuisje waarvan ik de 6 poten en de vloer behandeld heb met Diezelolie
  Noch beter is om afgewerkte olie van je auto te gebruiken ,een paar keer per jaar insmeren en geen last meer van termieten

  • Diesel dat klopt op Curacao gebruiken ze dat ook,werkt als een zonnetje.

Reacties zijn gesloten.