Hoe te werk te gaan als je wilt scheiden van een Thai?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
24 juli 2019

Beste lezers,

Graag had ik informatie omtrent hoe te werk te gaan als je wilt scheiden? Ik ben getrouwd in Thailand en nadien laten legaliseren bij Belgische ambassade. Ik ben dus wettelijk getrouwd ook voor de Belgische wetgeving.

Momenteel woon ik samen met mijn zoontje terug in België. Wat is de procedure om van hieruit te scheiden? Moet ik hiervoor een advocaat nemen?

Hopelijk kunt u mij wegwijs maken.

Mijn hartelijke dank bij voorbaat.

Groet,

Freddy (BE)

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Hoe te werk te gaan als je wilt scheiden van een Thai?”

 1. Jan Scheys zegt op

  Ik heb een advocaat genomen en die heeft alles kunnen regelen met een notaris en alles voor een redelijke prijs maar dat is nu al een 10 jaar geleden.
  Ik ben Belg dus ik weet niets over hoe het in Nederland aan toe gaat…

 2. Marc Thirifays zegt op

  Indien je verhouding met je ex nog “open” is : dan daar scheiden met wederzijdse toestemming = 5 minutjes in het amphur waar je getrouwd waart, alles laten vertalen / legaliseren zoals met je huwelijk, binnen brengen op de ambassade en dan in je lokaal gemeentebestuur. Zo heb ik dat in 2017 gedaan, dus met minimale kosten en zo extra tweemaal naar Thailand geweest om de kinderen te zien.
  Succes Jan.

 3. Lung addie zegt op

  Beste Freddy,
  wegens te weinig informatie betreffende uw toestand is het voor mij moeilijk alle correcte en volledige info te geven.
  Ik kan je wel een paar voorbereidende aanbevelingen geven:
  laat eerst reeds officieel vaststellen dat u en uw echtgenote NIET op het zelfde adres wonen. Hiermee kom je reeds in een toestand welke als ‘feitelijk gescheiden’ genoemd wordt. Indien zij nu in Thailand woont, kan je aangeven: ‘vertrokken zonder gekende woonplaats’. Jij bent trouwens niet verplicht te weten waar ze nu woont. Na een bepaalde periode in deze toestand kan je scheiden in BELGIE, zonder aanwezigheid van de tweede partij. (uw huidige echtgenote)
  Een EOT (Echtscheiding met Onderlinge Toestemming), via een notaris zal moeilijk zijn daar in dit geval BEIDE partijen aanwezig moeten zijn. Het zal dus via de rechtbank moeten verlopen.
  In jouw geval is er ook een MINDERJARIG kind betrokken. Er zal dus ook uitspraak moeten gedaan worden over de voogdij van dit kind, wat heel belangrijk is voor de toekomst.

  Ik zou je dus de raad geven een advocaat, gespecialiseerd in deze materie, onder de arm te nemen. Afhankelijk van de omstandigheden zal er weinig of geen verzet van de tegenpartij zijn en zal de procedure heel eenvoudig kunnen verlopen met dus ook een minimum aan kosten. Het is zelfs best mogelijk dat de tegenpartij gewoon niet op de hoogte is van de lopende procedure en dit wegens het feit: ‘geen gekend adres’, en er dus weinig of geen verzet zal zijn.

  Afhankelijk van je leeftijd: probeer alleszins de zaak rond te hebben VOOR je met pensioen gaat. De advocaat zal je wel uitleggen waarom.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website