Hoe risicovol is het om nu naar Thailand te gaan?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
5 april 2019

Beste lezers,

Mijn vrouw en ik hebben interesse om een reis naar Thailand te boeken. Nu lees ik hier dat er politieke spanningen zijn en dat een generaal waarschuwt voor een burgeroorlog. Het het beter om de situatie af te wachten en naar een ander land in Azië te gaan?

Groet,

Bram

No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Hoe risicovol is het om nu naar Thailand te gaan?”

 1. Rob V. zegt op

  Ik zou gewoon op vakantie gaan. Niemand heeft een glazenbol dus het reisadvies van BuZa is (indien je weinig bekend bent met Thailand) prima: vermijd eventuele demonstraties en bijeenkomsten. Die zijn er op dit moment overigens nauwelijks want de junta/leger is er niet zo van gediend. Als ze er al zijn dan op enkele hotspots in Bangkok (Victory Monument, Democracy Monument, government house, Thammasat universiteit etc liggen voor de hand).

  Ga je rondreizen door Thailand dan merk je niets van de spanningen of de junta. Er zijn zelfs mensen die de rust en orde prijzen. Ook in Bangkok is het risico op gedoe nihil en als het al gebeurd dan waarschijnlijk op de hotspots.

  Ik zou gewoon gaan en genieten. Het is een prachtig land dat mijn hart gestolen heeft. 🙂

  • Geert zegt op

   Helemaal mee eens Rob.
   Maar toch wil ik eraan toevoegen dat het toch niet de allerbeste tijd is om naar Thailand te komen.
   Politieke spanningen zijn er zeer zeker en dat kan iedere moment ontploffen, niemand weet of het gaat escaleren naar de officiële inhuldiging van de koning.
   Het (bloed)heet seizoen staat voor de deur en de luchtkwaliteit is ronduit zeer slecht in Thailand, vooral in de noordelijke provincies.

  • Ser zegt op

   En de extreme luchtvervuiling?
   Nooit aan gedacht?
   Ik woon in dat gebied van het zo mooie Thailand en adem zo ongeveer 20 sigaretten per dag in.
   Voor dat je komt, eerst goed uitkijken………………

 2. e thai zegt op

  niks aan de hand allleen wel opletten in het verkeer
  daar zijn de riscos het is veder een veilig land

 3. Pieter zegt op

  Gewoon gaan, in het algemeen is er daar geen enkel risico. Zie wel de opmerkingen van Rob. V.
  Het is een veilig land en men zal buitenlanders altijd helpen dat soort problemen te ontlopen.

 4. loe zegt op

  Je zult eerder last hebben van smog in Chang Mai, dan van politieke onrust.
  Ook het verkeer is levensgevaarlijk, maar verder redelijk veilig.

 5. Diederick zegt op

  Persoonlijk ga ik gewoon in oktober die kant weer op. Ook als de situatie zo is als die nu is.

  Maar nogmaals, dat is persoonlijk. Als het niet goed voelt, dan kun je een ander land overwegen. Omdat voorpret ook bij de vakantie hoort.

 6. Harry Romijn zegt op

  Het verkeer ( niet alleen rijdend aan de andere kant, dus.. naar rechts, naar links en weer naar rechts kijken ipv enkel naar links één keer als in NL, gecombineerd met NUL verkeersinzicht) is veel en veel gevaarlijker. Daarnaast de luchtverontreiniging.
  En verder: het gevaar niet opzoeken: als er een demonstratie is – zo goed als nooit – niet als de NL-er met smartphone midden tussenin springen om geen shot voor de eigen Instagram-account te missen natuurlijk.
  Ook rekening houden met de “hollandse maagjes”, want alle natuurlijke afweer hebben we eruit gepest, dus vallen om bij de minste besmetting, waar geen Thai noch semi-immune “farang” iets van merkt.
  Veiliger dan ieder ander (Z.O. ) Aziatisch land.

 7. Kareltje zegt op

  Tja,

  Als een generaal waarschuwt voor een burgeroorlog, zal ik zeker niet gaan, tenslotte is hij toch generaal en die weten wel wat er gaat gebeuren.

  + de kwaliteit van de lucht is zeeeeer slecht in het noorden. De nummer 1 met stip van de Wereld.

  Ga lekker naar Vietnam of Lagos.

  • PEER zegt op

   Hallo Kareltje,
   Vietnam heeft nu ook veel smog en luchtvervuiling.
   Maar bedoel je Lagos in Nigeria of in Portugal? Ik denk dat Lagos in Portugal nóg betere luchtkwaliteit heeft dan Nigeria’s Lagos!

 8. Yan zegt op

  Het risico op enige calamiteit is quasi nihil…Maar ik wens wel even op te merken dat vele expats die hier al jaren verblijven meer en meer de voorkeur geven aan Vietnam. Alles netjes, Vietnamezen zijn ook veel taalvaardiger en het is bovendien een pak goedkoper…Hierbij wil ik geen afbreuk doen aan T’land…maar het is toch goed om weten…

 9. Ruudtamruad zegt op

  We hadden vroeger een trainer van het ned. Elftal en die riep altijd. ….geloel… ik bedoel er mee
  Je zal het echt geweldig hebben
  het is hier in thailand rustiger dan in nederland. Pak je koffers maar hoor. Je zal er …rustig….genieten.

 10. Ikke zegt op

  Als je wegblijft uit Bangkok is er niets aan de hand.

 11. Mark zegt op

  De generaal die het woord “burgeroorlog” uitsprak is één van de circa 400 generaals die dit land “rijk” is.
  Ik las dat deze generaal dicht bij Zijne Koninklijke Hoogheid figureert. Die zou op zijn beurt in regel in Duitslqnd resideren. Maar of dat voldoende aanleiding is om jullie vakantieplannen naar Duitsland te verleggen? Ik zou het niet doen. Hoe mooi Ober Beieren en die Romantiscbe Strasse ook mogen wezen.

  Ik ondersteun het advies van Rob V.

  • Jan S zegt op

   5 jaar geleden waren het er 400 nu 1200 generaals met bijpassend honorarium !

 12. Puuchaai Korat zegt op

  Ik woon in Korat en merk noch in de stad, noch in mijn directe omgeving iets van spanning of wat dan ook. Het dagelijkse leven gaat ongestoord zijn gang. Wij gaan zondag voor een paar dagen naar Bangkok, Hua Hin en Ayuttayah.
  Uitsluiten kun je nooit dat je waar ook ter wereld in een moeilijke situatie terecht komt. Kijk maar naar die tram in Utrecht de vorige week, waar 4 onschuldige mensen vermoord zijn en 8 gewond. Of in Frankrijk waar iedere week vreedzame protesten vaak uitlopen op relletjes, of recent nog een Thaise toerist in Straatsburg door een terrorist is neergeschoten.
  Thailand is zo groot dat de kans sowieso klein is dat je in relletjes terecht zou kunnen komen. Vraag anders in je omgeving aan de hotelreceptie of er plaatsen zijn die je beter kunt mijden. Ik denk dat ze je met open mond aan zullen staren, van waar heeft die het over.
  Ik vermoed dat deze legerambtenaar gewoon wil anticiperen op mogelijke acties van ‘activisten’ en degenen die op relletjes uit zijn alvast te waarschuwen.
  Fijne vakantie als jullie besluiten te gaan.

  • Rob V. zegt op

   Het is inderdaad een waarschuwing vooraf van de belangrijkste generaal aan het Thaise volk: mond houden en niet piepen over democratie, vrijheid en rechten anders dan zijn we ‘gedwongen’ in te grijpen. Kortom intimidatie naar demonstranten (wat kan escaleren in erger) zich neer te leggen bij de rust en orde die de junta gebracht heeft. Of men inderdaad de straat wel of niet opgaat omtrent de bepaald niet eerlijk en soepel verlopen verkiezingen is nog maar de vraag. Welicht blijft het volk koest, misschien pikt men de sturing van het leger niet langer. Als het ontploft, dan zal dat op voor de hand plaatsen in Bangkok zijn. De geschiedenis, Thailand is het land met om de paar jaar een coup, leert ons dat de doorsnee toerist daar meestal niets van de merken. Al helemaal niet als je niet in Bangkok verblijft. Kun je oprecht fijn vakantie vieren.

 13. roodengeel zegt op

  heb zelf als geregelde en langdurige Th/BKK-bezoeker nu tenminste 4 verschillende grote mobs (zo heet elke demo in Thai) meegemaakt, van rood tot geel tot Suthep tot airport-blokkade. Buiten BKK is er vrijwel niks van te merken, in die stad helaas wel, omdat sommige, dan liefst centrale punten, dan worden bezet en effectief afgezet. Sommige groepen zijn dan opvallend veel liever naar de farang als andere-er kan dan zelfs een nogal vervelend dreigende sfeer hangen.

 14. theoS zegt op

  Niks aan de hand. Al zou het zo wezen dan merk je er nog niets van buiten het gebied waar dit zich afspeelt.

 15. Toon zegt op

  Gewoon niet gaan. Je krijgt maar 35 baht /1euro dus ook veel te duur dat moet 46baht zijn. Slechte luchtkwaliteit regen etc. Ook veel verboden middelen in het eten. Ze spreken slecht Engels. Beter ander land kiezen.succes


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website