Euro’s nu omwisselen of overmaken in Thaise Baht?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
7 maart 2019

Beste lezers,

In juli 2018 ben ik weer in Thailand aangekomen. Heb voor 2 jaar cash meegenomen. Toen was de koers 1 op 38, in aug 1 op 39,2. Heb toen voor 5 maanden omgewisseld bij Superrich. In november was de koers 1 op 35+

Januari 2019 was mijn Thaise Baht op, dus weer omgewisseld 1 op 36,6 helaas maar 1x. Daarna maar weer omgewisseld tot mei 2019 met een koers van tussen de 1 op 35,2 en 1 op 35,9.

Nu mijn vraag, zijn er mensen die verstand hebben, wat er gaat gebeuren met Euro – Thaise baht? Ik vind vanaf november 2018 tot heden de Thaise Baht sterk en de Euro slap.

Wachten tot er iets duidelijk is omtrent de Brexit en wachten tot nadat een nieuwe regering gekozen is?

Groet,

Hans

No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Euro’s nu omwisselen of overmaken in Thaise Baht?”

 1. Daniel VL zegt op

  Als ik alles moest weten was ik nu een rijke mens. Als het geld op is moet men wisselen wat de koers ook Is. In 2008 kreeg ik 53 Bt voor een euro. Gaat het beteren na de Brexit?? Vraag het in Fankfurt ECB.

 2. Rob zegt op

  Niemand kan voorspellen hoe de bath en euro het in de toekomst gaan doen. Maar de bath staat nu historisch duur tav de euro. Er zijn meer kansen dat de bath terug zal dalen in waarde dan dat hij nog verder zal stijgen. Ik zou dus zo weinig mogelijk omwisselen en hopen op betere tijden.
  Ik heb enkele weken geleden mijn baths van de spaarrekening gehaald en trug omgewisseld in euro in de hoop dat de euro niet verder zal dalen. Als ie terug zou stijgen naar pakweg 38 , wat zowat het gemiddelde is voor de afgelopen jaren, dan verdien ik per 1000 euro 3000 bath. Mooi meegenomen 🙂

  • Joop zegt op

   Beste Rob, er zijn niet meer kansen dat de baht zal dalen. Je zegt het zelf al. Dat weet namelijk niemand.
   Toch wordt je blijkbaar wel heel vrolijk van je eigen toekomstverwachting. Ik hoop dat je geluk hebt, maar het kwartje kan evenzeer de andere kant opvallen en dan heb je weer pech.

   Ik herinner me nog de posts van diegenen die, met redenen omkleed, hun euros veilig op een eurorekening in Thailand gingen zetten in afwachting van een lagere baht. En wat gebeurt er? Juist!

  • Katja zegt op

   Beste rob
   Waar heb je de baths gewisseld in euro
   Ik heb dat ook willen doen, maar ik kreeg ze niet omgewisseld
   Groetjes
   Katja

 3. TvdM zegt op

  Niemand kan in de toekomst kijken, maar het zou zomaar kunnen dat na de verkiezingen een onrustige periode aanbreekt waardoor de baht minder sterk wordt.

 4. Harry Romijn zegt op

  Wisselkoersen worden beïnvloed door vertrouwen, verwachtingen, maar nauwelijks door de invloed van een regering, want daarvoor zijn de dagelijkse valutastromen veel en veel te groot. De ECB kan de €uro ondersteunen door een verwachting op te wekken – Dragi: we zullen de €uro ondersteunen wat het ook moge kosten … ( en we hebben daarvoor heel veel geld) – , maar dan houdt het wel zo’n beetje op.
  Mid 80-er jaren een collegeblok van 13 avonden gevolgd aan de UvA. Aan het eind bedankten we de docent, maar vroegen ook, wat hij kon vertellen over de koers van de US$ tov de Europese valuta. Zijn antwoord: “voor de koers van de US$ in de toekomst moet u niet op de Faculteit Economie zijn, doch op die van Psychologie”.
  In die tijd werd de US$ sterker en sterker. De Bundesbank wilde de koers op 1 $ = 3DM houden en had daarvoor een “oorlogskas” van DM 3 miljard. Slurp.. en weg was dat bedrag. Er ging toen $ 1000 miljard per dag rond. Dat is nu ongeveer het 3-voudige.
  Dacht u echt, dat welke regering dan ook in dit vrije krachtenveld daar echt iets aan kon doen ? Als de pensioenfonds- of verzekeringsgeld-managers besluiten, dat het rendement in THB ( of welke valuta dan ook ) iets hoger is, dat wat ze nu genereren, moeten ze gaan schuiven, want.. U en Ik hebben toch graag een goed pensioen, komend uit 20-25 % inleg en de rest wat ze als rendement uit beleggingen die ze daarmee hebben kunnen maken.
  Vraag de Russen, over die keren, dat hun Roebel in elkaar klapten.

 5. ser kokke zegt op

  Ik woon in Thailand.
  De laatste keer dat ik Euro’s heb omgewisseld voor Thaise Bath was in de periode dat de Euro nog 44 Bath waard was. Snel daar na ging het verder bergafwaarts. Om toch over geld te kunnen beschikken heb ik bij mijn Thaise bank een euro rekening geopend en daar Euro’s op gestort en vervolgens maak ik een bedrag per maand in Euro’s over van mijn Rabo rekening naar deze Bangkok bank euro rekening. Tot nu toe heb ik het nog kunnen uitzingen zonder van deze euro rekening gebruik te maken, maar als het nog een jaartje door duurt ben ik ook de klos en moet ik Euro’s voor Bath gaan inwisselen voor een lage koers.
  Maar nou de vraag waarom die Bath zo sterk is, daar vind ik eigenlijk geen echt antwoord op, ja wat geneuzel over de koppeling aan de Dollar, maar niets over de echte oorzaken. Kan iemand daar een doortimmerd antwoord op geven?

  • ruud zegt op

   Mogelijk is niet de Thaise Baht sterk, maar de Euro zwak.
   Vergeet niet, dat de ECB een enorme stapel monopolygeld heeft gedrukt voor Griekenland en omstreken.
   De schulden van Griekenland zijn omgezet in EU schulden, die waarschijnlijk nooit meer gaan worden afbetaald.
   En nu staat Italie op het punt, om in de problemen te komen, dus nog meer monopolygeld.

   • Klopt, Draghi heeft deze week weer besloten dat banken in de Eurozone gratis geld kunnen lenen (dit om de Italiaanse banken niet te laten omvallen). De drukpers voor de Euro’s gaat weer aan.
    Bedrijven kunnen zo ook lenen tegen extreem lage rentes. Zo gauw de rente flink gaat stijgen hebben we de volgende crisis, want bedrijven zitten dan tot over hun oren in de schulden en die rentelast kunnen ze niet betalen. Het is een gevaarlijk spel wat Draghi speelt.

 6. Eddy zegt op

  Je kan hier naar kijken voor wat het waard is https://walletinvestor.com/forex-forecast/eur-thb-prediction.

 7. Miel zegt op

  1 de euro werd massaal bijgedrukt om Grienland te redden.
  2 de brexit brengt onzekerheid rond de euro.
  3 De economie in de VS doet het heel goed.
  4 China groeit en blijft spectaculair groeien.
  Dat zijn m.I.de belangrijkste redenen. Beterschap op komst maar niet morgen.

 8. fred zegt op

  De Baht wordt gewoon sterker opdat de Thaise economie groeit als een kool en boomt. Opdat er een politieke stabiliteit is goede economische vooruitzichten en sociale rust. Alle valuta in ZO Azië worden sterker. Als je dat natuurlijk gaat vergelijken met de kommer en kwel van westerse landen dan heb je al vlug begrepen waarom investeerders deze kant opkomen.
  De toekomst ligt in deze contreien en het verleden in het vrije westen. Wij hebben onze tijd gehad en moeten nu stilaan leren leven dat onze glorie tijden voorbij zijn ( net nog naar Draghi ECB geluisterd dan heb je het wel begrepen)
  Sterke economieën hebben nu éénmaal sterke valuta dat is altijd zo geweest. De waarde van een munt is de barometer van de economische toestand van een land Ik voorspel reeds lang dat 1 Euro zal zakken tot 30 Baht.
  Hier hebben ze geen interesse in klimaat of milieu …..hier draait nu alles om winst. De golden sixties zijn hier net van start gegaan.
  En maak jullie maar geen illusies. De verkiezingsuitslagen zijn nu al bekend. Het leger houdt alles netjes onder controle. 26 maart Business as usual.

 9. RuudB zegt op

  Je bent in Thailand komen wonen en dus krijg je er een sterke Thai baht bij. Zoals ook hitte, stof, pollution, en voor de komende maanden de voorspelde droogte. Daar valt niets aan te doen/te repareren: wil je in Thailand relaxt aan de slag, neem de dingen zoals zij zich voordoen, en handel naar bevind. In Thailand hebben we ruim EUR 1000 nodig zonder kopzorgen onze maandelijkse boodschappen en lasten te voldoen; in Nederland konden we dat alen voor minder dan EUR 800. Thailand is duurder, wordt niet goedkoper, en je kunt niet meer dan dat te aksepteren.
  Ik stort dus elke maand EUR 1000 via Transferwise naar de SCB-bankrekening van mijn vrouw, en ze ziet maar hoeveel baht het oplevert. De ene keer wat meer dan de andere maand. Daar doen we het mee. Dat is onze afspraak. Toch houdt ze elke maand bahtjes over, zet die apart, en op deze manier gaan we af en toe een weekendje weg. Door maandelijks over te maken krijg je op den duur een soort van middenkoers. En indrdaad, deze neigt steeds meer neerwaarts. Het zij zo.
  Vandaar ook dat ik THB 800K aanhoud tbv de Immigration.

  • l.lagemaat zegt op

   Dat is knap Ruud!
   Maandelijkse lasten en boodschappen Euro1000 !

   Mijn ziektekostenverz. is Euro 410 per maand
   Huis huur is Euro 550 per maand

 10. henny zegt op

  Koffiedik kijken blijft lastig , maar als je naar verleden kijkt zou ik niet verwachten dat waarde baht zou dalen , maar gezien korte termijn risico op politieke chaos zou ik risico op daling bath niet nemen ,maar als verkiezingen geordend zouden verlopen zou ik fifty-fifty gaan waarmee je altijd de vrolijkheid kunt behouden van de helft is beter dan wel slechter dan de andere omgewisselde helft , belangrijker nog : je creëert rust dat het niet uitmaakt stijgen dan wel dalen van koerswaarde bath / euro

 11. Hans van Mourik zegt op

  Hans,zegt.
  Heb toch maar besloten, om indien de Th.b op 35 hoog staat voor de maand Juni te gaan wisselen bij Superrich.
  Heb geen verstand,mijn gevoel is weg en mijn glazen bol is wazig.
  Hans

 12. Rob zegt op

  De politiek heeft, in het kader van een neoliberaal beleid, de banken vrij spel gegeven. Dat zorgde voor de financiele crisis van 2008 en bracht landen als Ierland, Portugal, Griekenland, Italie, … in zware crisis. Het zijn niet “de Grieken” etc die met het Europese geld gaan lopen maar de banken. In Ijsland hebben ze dat heel anders aangepakt…

 13. herman buts zegt op

  iedereen heeft over de daling van de euro , maar men vergeet dat ook de dollar mee terrein verliest.
  Dan hoor ik iemand verkondigen dat Thailand het economisch goed doet, das helemaal voor te lachen , De twee pijlers van de economie , toerisme en rijstexport gaan erop achteruit, er is geen geld voor hoognodige investeringen ( o.a uitbeiding van de luchthavens e.d) der is dus geen enkele economische reden waarom de bht zo sterk staat. Ik ben benieuwd wat er na de verkiezingen met de BHt gaat gebeuren.

 14. Hans van Mourik zegt op

  Hans,zegt.
  Katja ik woont in Changmai,heb contant Euro,s.
  Wisselen tussen de aankoop en verkoop,dan is het een win win situatie.
  Hans


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website