Lezersvraag: Wie heeft er ervaring met goud zoeken in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 maart 2017

Beste lezers,

Ik ben op zoek naar mensen die goud willen zoeken in Thailand. Wie heeft hier ervaring mee en weet ook de juiste Thai te vinden om mee te gaan.
Een 4 x 4 jeep en gouddetector is aanwezig.

Wel zou het verstandig zijn info te verzamelen voor verdere materialen zoals draagbare goud trommelzeef en andere benodigdheden waaronder kamperen in de tent met luchtbed.

Er zijn provincies in Thailand waar op het moment goud gevonden wordt, vooral in het noorden.

Eventuele bijdragen ter informatie zijn zeer welkom.

Groet,

Christian van de Vin


» Laat een reactie achter


15 reacties op “Lezersvraag: Wie heeft er ervaring met goud zoeken in Thailand?”

  1. chris de boer zegt op

    Je hoeft helemal niet zo ver te gaan. In Bangkok zijn honderden, zo niet duizenden goudwinkels. Geen trommelzeef nodig maar gewoon een creditcard.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +18 (obv 18 stemmen)
  2. Rene Chiangmai zegt op

    Het zou ook verstandig zijn om na te gaan of je een werkvergunning nodig hebt.
    Ik denk van wel.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
  3. jasper van Der Burgh zegt op

    Beste Christian,
    Het is inderdaad verstandig om informatie te verzamelen. Een eenvoudige blik via Google leert ons dan dat jij je als buitenlander absoluut NIET met deze activiteit mag bezig houden. Je krijgt als buitenlander eenvoudigweg geen vergunning.
    Als je het toch doet is de kans op arrestatie vrij groot. Gewaarschuwd mens telt voor 2!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +19 (obv 19 stemmen)
  4. john mak zegt op

    Als je zo goed weet dat er goud wordt gevonden denk ik dat je nu al te laat bent. De Thaise mensen zullen dit ook weten en er zeer snel bijzijn.

    Je mag trouwens als buitenlander dit werk niet doen zonder een werkvergunning.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  5. Leon1 zegt op

    In het noorden van Thailand wordt inderdaad goud gevonden van de hoogste zuiverheid, niet alleen goud maar ook edelstenen, als men als buitenlander levens moe is moet men goud gaan zoeken.
    Je beland voor jaren in de gevangenis voor het stelen van staats eigendom of men gaat op pad om goud te zoeken en komt nooit meer terug.
    Zoals eerdere schrijver,bezint eer ge begint en een gewaarschuwd man telt voor twee.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  6. Dolf. zegt op

    Tja, als je betrapt wordt, dan maak je véél kans om in Ban Kwang te belanden ! (de film Bangkokhilton al eens gezien ?)
    Primo krijg je nooit een vergunning en secundo, als je er toch aan begint, dan overleef je het misschien niet.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  7. Christian van de vin zegt op

    Er word door buitenlanders geregeld naar goud gezocht ,hoe zij dat doen met vergunningen weet ik niet.
    Daarom wil ik ook een Thai of zoveel als nodig is hier in betrekken.
    Ook zou er een firma opgericht kunnen worden met diverse Europeanen 2 a 3 en eventueel 1 a 2 thai.
    Daar ik ook Thaise familie heb hier in Thailand is dat zeker mogelijk.
    In juni ga ik met mijn vrouw op informatie ui in Lampang.
    mijn vrouw i uiteraard een Thaise,
    Als er iemand is die ook familie heeft in Thailand zou dat perfect uitkomen en is dat ook
    een stuk vertrouwder dan met vreemden te werken.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • Fred R. zegt op

      Best Christian,

      Met verbazing lees ik dat je nog overweegt een firmaatje op te richten.
      Dringt het dan niet tot je door dat je het brood uit de monden steelt van mensen die er hun werk van hebben gemaakt.

      Het zelfde in Amsterdam als je ramen gaat schoonmaken in een buurt waar de glazenwasser al sinds mensenheugenis zijn klanten heeft. Je belandt gegarandeerd tussen 6 planken.

      Die zes planken komen er niet aan te pas kan ik je met zekerheid zeggen maar dat je nooit meer terug gevonden wordt staat ook al vast.

      Tjonge tjonge ga toch iets anders doen Christian maar geen goud zoeken in Thailand.

      Veel succes in je verdere leven.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
  8. Dion zegt op

    Mag niet werken als farang
    En denk niet dat thaien zitten te wachten dat een farang er met hun goud vandoor gaat

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  9. Sjaak S zegt op

    Als je al zoveel investeert in het zoeken naar goud in Thailand, kun je het beter met virtueel goud doen….kryptogoud, oftewel bitcoin. Kun je thuis doen zonder problemen met de overheid te krijgen…Hier in Thailand wel zo verstandig. Maar wel minder avontuurlijk….

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • Henk Brons zegt op

      Hallo Christian,
      Ik ben een aantal maanden geleden in Wang Nuae geweest om aldaar in de River Wang naar goud te zoeken. Bij aankomst werd me al van diverse kanten verteld dat ik dat absoluut niet mocht doen. Onder meer door de eigenaar van het resort die me vertelde dat niet alleen ik een hoge boete cq gevangenisstraf zou krijgen maar dat ook hij als medeplichtige vanwege het onderdak verschaffen aan een crimineel een hoge boete zou krijgen.
      Enige tijd voor mijn komst was er al een grote groep Chinezen gearriveerd met hetzelfde idee. Die zijn teruggestuurd. Ik was nu de enige “farang”, en dat valt op natuurlijk. Had ook het idee dat ik in de gaten gehouden werd. Op een stil plekje toch een paar uurtjes geprobeerd: het resultaat was een minimaal goudschilfertje. Maar was toch een leuk avontuur, de Wang ook helemaal bovenloops gevolgd. Maar het goud wordt gevonden bij het stadje zelf. Veel Thai gezien die daar aan het zeven waren. En een vrouw liet me haar dagopbrengst zien: een glazen potje waarvan de bodem net bedekt was door goud. Omgerekend ca € 15.
      Uit verhalen begreep ik dat ca een half jaar terug de opbrengsten veel hoger lagen cq konden liggen.

      Of je wel of niet moet gaan goudzoeken: lees ook de eerdere reacties, up to you!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  10. Rob zegt op

    Hoi Christian
    Je vroeg iemand die ervaring heeft met goud zoeken .
    ik zal je de telefoonnummers geven van mijn exen in Nederland en in Thailand.
    Gr Rob

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
    • Christian van de vin zegt op

      beste Rob graag zie ik je telefoon nummers tegemoet.
      Wat ik vooral wil weten of er met Thai samenwerkend aan te beginnen is.
      Het gaat mij ook vooral om het avontuur,allee maar achter de meiden aan ketsen en op het strand liggen gaat ook vervelen.
      cajdevin@hotmail.com

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  11. Christian van de vin zegt op

    Het is ook de bedoeling om de Thai te helpen met de materialen en gereedschappen om effctiever
    te kunnen minen daarom ook uitzoeken vanwege firmaatje,de enige manier is uitzoeken of er
    mogelijkheden zijn’
    Risico loop je overal zelfs gewoon als Backpacker kan je het levem laten in Thailand,

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website