Digitale Sim kaart (eSIM)?

Beste lezers,

Wie van jullie gebruikt er al een digitale sim kaart(eSim) in Thailand, en wat zijn jullie ervaringen hiermee?

Groet,

Rudolf

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

No votes yet.

3 gedachten over “Digitale Sim kaart (eSIM)?

 1. Niet in Thailand (waar AIS en DTAC het aanbieden, misschien True ook maar dat heb ik niet gecheckt), maar wel in Nederland ervaring ermee.
  Voor de niet-kenners: Een eSim (een digitale simkaart) werkt in toestellen die het ondersteunen; iPhones vanaf 2018, Google Pixel 3 en verder. Het maakt die telefoons “dual sim”, omdat er 1 digitale simkaart in kan en 1 fysieke. Een echt voordeel is er, behalve de dual sim functie, niet. Een fysieke kaart is nog snel en makkelijk wisselen, een eSim vergt iets meer inspanning. Normaal gesproken wissel je eens per 2 of 3 jaar van telefoon en misschien zelfs nooit van provider. Dan is eSim geen probleem. Wissel je vaker van telefoon of provider, dan is het dus tekens een gedoe.

  Ik zou niet perse een eSim aan raden, tenzij je natuurlijk perse dual sim wilt gebruiken en je telefoon dat alleen via eSim en 1 fysieke kaart kan. Zoals gezegd; een nadeel is het niet, een voordeel is het ook niet.

 2. Ik heb een E-sim van dtac. Het is prima. Voordeel is dat als je een telefoon hebt waar 2 kaarten in kunnen. Dan kun je de NL kaart en Thai kaart er tegelijk indoen. Hoef je alleen maar van primair naar secundair te switchen. Nadeel je moet er mee naar dtac om het te laten instellen (kosteloos). Nieuwe telefoon moet je weer naar dtac. Verdere voordelen zitten er niet aan.

 3. wij hebben al vele jaren een dual sim telefoon van Oppo (mijn vrouw heeft een Oppo dual sim telefoon en ik eveneens) met een nederlandse simkaart van kpn en een Thaise sim kaart van Dtac.
  De Dtac sim kaart hebben we pre paid. De KPN simkaart met abbonement.
  De pre paid sim kaart van Dtac moet wel jaarlijks van voldoende beltegoed voorzien worden om de geldigheids datum niet te laten verlopen.
  Het switchen tussen de 2 simkaartjes wordt op het display aangegeven en is een kwestie van even aantoetsen wat je wilt.
  De Oppo dual sim telefoon is ook in nederland bij KPN te koop.
  ik heb de Oppo A4 5G telefoon, gekocht in nederland.
  Oppo staat ook bekend om de goede fotografische kwaliteiten.

Reacties zijn gesloten.