Lezersvraag: Hoeveel dataverkeer heeft een Thaise prepaid simcard?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
4 december 2013

Beste lezers,

Hoe werkt het met een Thaise prepaid simkaart met internet wanneer je foto’s wilt uploaden naar de cloud? Krijg je daar genoeg MB’s/GB’s en tijd voor?

En wat kost dat ongeveer, stel je wilt 4 GB uploaden?

Met vriendelijk groet,

Hella

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Hoeveel dataverkeer heeft een Thaise prepaid simcard?”

 1. Arie & Maria Meulstee zegt op

  We hebben een dag na aankomst in Bangkok een True kaart gekocht voor ong. 25 Euro omgerekend (5 gb) en dat is ons tot op heden zeer goed bevallen. Werkt overal, Bangkok, Koh Samui, Hua Hin etc.

 2. Jan-Willem zegt op

  In januari van dit jaar zijn wij ongeveer een maandje in Thailand geweest. De Ipad ging natuurlijk mee maar de NL sim bleef uiteraard thuis. Bij AIS (12Call) in Bangkok een losse data sim gekocht voor een maand. We konden kiezen uit verschillende databundels van b.v. 1 Gb, 2 Gb, 4 Gb of onbeperkt. Wij hebben voor deze laatste versie gekozen wat nog geen THB 1000 kostte voor een maand. Het ligt weliswaar een beetje aan de locatie waar je in Thailand vertoeft, maar vaak was de WIFI verbinding minder snel en bedrijfszeker dan de SIM verbinding. Wij hebben met deze SIM verbinding een aantal van onze favoriete NL TV-programma’s online bekeken via uitzending gemist. En dit nagenoeg altijd zonder haperingen. Dus foto’s of dergelijke uploaden zou mijn inziens helemaal geen probleem moeten zijn.

 3. Mr. Thailand zegt op

  Ook ik heb tijdens mijn verblijf in Thailand een datasim gebruikt.
  Op de luchthaven kun je daar zonder problemen aangeraken.
  Ik heb eentje bij dtac genomen. Voor 399 THB heb je bijvoorbeeld onbeperkt internet (lage snelheid) en 1,5gb met hoge snelheid. Bekijk even de mogelijkheden op http://www.dtac.co.th/en/prepaid/products/Happy-internet-package.html

  Veel plezier in Thailand!

 4. Michel zegt op

  Erg interessant, Ben benieuwd of het ook mogelijk is een fatsoenlijk skype gesprek te voeren vanuit Thailand naar nederland en belgie. Ben van plan om een langere tijd naar Thailand te gaan, maar moet dagelijks wel zo’n 50 +/- zakelijke telefoontjes plegen naar de Europa. Ik begrijp van Jan-Willem dat de WIFI niet altijd even stabiel is en dat een SIM kaart een goede aanvulling is.

  Heeft iemand ervaring met VOIP/Skype voor zakelijk gebruik vanuit Thailand?

 5. Arie & Maria zegt op

  Wifi of simkaart, het bevalt ons prima. Bellen met Skype of Line (erg goed). Alleen moet je er wel rekening mee houden, dat je rustig praat. Want jouw gesproken taal komt een miliseconde later binnen en omgekeerd ook.

 6. Jogchum zegt op

  Michel…….Waar om bellen met Skype ? . Bellen met Skype kost weinig, maar het kost wel geld. Terwijl Skypen
  helemaal niks kost. Je ziet mekaar glas helder.

 7. Michel zegt op

  Klopt Jogchum, bellen van Skype naar Skype is inderdaad gratis, maar het gaat om zakelijke contacten waar naar telefoon nummers gebeld zal moeten worden.

  Vraag me af of dit goed werkt. Kan me voorstellen dat hier een stabiele verbinding voor vereist is. Ben gewoon benieuwd of er hier Thailandblog lezers zijn die er goede of slechte ervaring mee hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website