Bouwgrond kopen in Hua Hin, waar moeten wij zijn?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
26 februari 2022

Beste lezers

Mijn Thaise vriendin wil bouwgrond kopen in Hua Hin. We zouden in mei daar naar toe willen gaan. Heeft er soms iemand enig idee bij wie of waar we daar het best voor terechtkunnen?

Alvast dank voor alle nuttige adviezen.

Groet,

Paul

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

12 reacties op “Bouwgrond kopen in Hua Hin, waar moeten wij zijn?”

 1. Pada zegt op

  Je zou contact kunnen opnemen met mij. Ik heb voorheen gewerkt bij een makelaarskantoor. Nu werk ik voor mijzelf. Zend je wensen: Grootte bouwgrond die je zoekt. Maximale prijs voor de grond. En waar? in de plaats Hua Hin of daar buiten? Je vriendin kan in het Thais contact opnemen. Zend het naar padaservice@gmail.com Groet Pada

  • Jos zegt op

   Aan wat voor prijs per m2 moet je denken. Wij denken hier namelijk ook aan.

 2. john koh chang zegt op

  Paul,
  het is allemaal minder overzichtelijk als in Europa.Ik zou beginnen met de makelaarswebsites door te nemen. Daarnaast gewoon de makelaars aan te schrijven. Ben bang dat een aantal van hen niet zal reageren omdat ze de engelse taal niet voldoende machtig zijn .Misschien heb je iemand die deze makelaars kan bellen.
  Verder zijn er gewoon stukken land te koop die nergens worden aangeboden. Staan te koop via borden langs de weg. Dus gewoon op pad. Maar ook hier weer: thaise taal is noodzakelijk.

 3. Willem Verpoest zegt op

  Paul,
  Ik zou een auto huren, en gewoon wat rondrijden zodat je de omgeving leert kennen. Bij mij in de buurt hangen er verschillende bordjes met grond te koop. Niet enkel op de grote wegen blijven, ook eens kijken in de zijstraten. Met een betrouwbare lokale advocaat lukt het dan wel om een aankoop te doen.

 4. Johny Prasat zegt op

  Zonder ervaring binnenkort een bouwgrond daar kopen? Dan gaat ge zeker een koopje doen. De makelaars zijn altijd op zoek naar dit soort mensen. Kunnen ze altijd goed aan verdienen. Jullie kunnen ook rustig de tijd nemen om rond te kijken, informeren en rondkijken is in dit geval altijd lonend. Geduld, niets overhaasten, dat moet ge altijd proberen, wees geen makkelijke prooi. Makelaars verdienen altijd, aan elke verkoop, en liefst zo snel mogelijk.

 5. Sjaak zegt op

  Op internet zoeken bij dd properties Hua Hin. Deze geeft aan welke grond, huizen enz. te koop zijn. Ook foto’s prijs en makelaar wordt aangegeven
  Later als je naar Thailand gaat kan je deze ter plaatse bekijken.

 6. Marc zegt op

  Vooral gaan kijken, en kijken of er elektriciteit ligt, is niet zo vanzelfsprekend en een heel dure zaak om het te laten leggen, hetzelfde met waterleiding, en natuurlijk is het belangrijk te zien of er internet ligt want ook niet vanzelfsprekend !
  De prijzen net buiten de stad liggen iets goedkoper, je vind er prijzen rond de 2500 Baht per m2 , kijk dan daarvoor in de omgeving van Black Mountain, is niet zover van de stad (een kwartiertje met de scooter) en heel wat goedkoper.
  Ter info: City 88 een grote ontwikkelaar vraagt 6000 Baht per m2 aan einde de soi 88, dus dichtbij de immigratie en met verplichting te bouwen met hen.

  • Marc zegt op

   Nog even dit , je kan ook kijken op Hua Hin Marketplace op Facebook, daar adverteren ook particulieren, eveneens is het goed rond te rijden met je Thaise vrouw en te bellen op de bordjes die je op land ziet met te koop, je kan dan ook nog afbieden op de gevraagde prijs good luck!

 7. Ger-Korat zegt op

  Alle adviezen om bij een makelaar langs te gaan kunnen wat mij betreft de prullebak in. Misschien maar 1% van het aanbod wordt via de makelaar aangeboden, meestal en dat is gebruikelijk wordt grond aangeboden door er een bord bij te plaatsen met telefoonnummer. Je vriendin is Thai dus die zou het zeker ook moeten weten. Daarnaast zijn er bij de banken ook aanbod van percelen welke vanwege wanbetaling zijn in genomen, loop de grote kantoren binnen. Zou een auto huren, veel rondrijden in elke straat, buurt , zijdtraat etc. en dan kijken wat er te koop staat. Onderhandelen door een bod te doen, en na overeenkomst naar het Landoffice te gaan waar ter plekke de grond kan worden betaald, leg het geld op het bureau van de ambtenaar en draag het niet vantevoren aldaar over. En vooral niet vooraf overmaken want dan zeg de verkoper dank je wel en krijg je soms je grond niet overgeschreven en probeer dan maar eens je geld terug te krijgen, geld verdwijnt en de grond staat niet op naam van de verkoper en dan onmogelijk om je geld terug te krijgen.

 8. Hans zegt op

  De beste adviezen hierboven gegeven zijn als volgt: als je van plan bent grond (en/of pand) aan te kopen, ga dan in Thailand zelf eerst rondkijken. Paul is van plan as mei te gaan. Welnu- huur een auto, rij rond, praat met mensen, loop kantoren binnen van bouwprojecten, informeer je, etc. etc. Ga vervolgens naar huis en overdenk je plannen en ideeën om vervolgens een besluit te nemen. Ga niet overhaast te werk, en beslis niet vanuit enthousiasme.

 9. peter zegt op

  Op internet verschijnen allerlei westers (en gerunde) georiënteerde makelaars, met daarbij westerse prijzen.
  Wellicht zijn er kleine Thaise makelaars, waar het goedkoper zou kunnen zijn.
  Je hebt een Thaise vriendin, dus taal is dan geen probleem.
  En als je durft kan je zelf rond rijden op zoek naar rode verkoopborden.
  OK je kunt gelijk ook naar fazwah, hipflat, dd properties gaan, maar ben je wellicht duurder uit.
  Kan je natuurlijk sowieso doen en je licht opsteken.
  Googel gewoon “land for sale in Hua hin” of house.

 10. Willy zegt op

  Hallo,
  Ik verkoop mijn grond in resort Lotus Villas. 2 plots aan elkaar. Mooie rechthoek. 824m2. 2 chanots Nor Sam Sam Gor.
  Het resort is gelegen tussen Banyan Golf en het resort Maha Samutr. Op 8 km van het strand.
  Zeer rustig, met de bergen op afstand, als buur…
  Het resort heeft een mooi gemeenschappelijk zwembad, een verharde joggingsweg, restaurant, fitnesstuimte en gerenommeerd schoonheidsinstituut.
  Vraagprijs: 4,000.000 THB.
  Mailen kan voor meer inlichtingen en foto’s bqisgood4u@skynet.be


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website