Bij welk wisselkantoor op de luchthaven in Bangkok krijg je de beste koers?

Beste lezers,

Bij welk wisselkantoor op de luchthaven van Bangkok krijg je de beste condities?

Groet,

Marc (BE)

No votes yet.

29 gedachten over “Bij welk wisselkantoor op de luchthaven in Bangkok krijg je de beste koers?

 1. Als het niet echt nodig is beter niet wisselen op de luchthaven de koersen zijn daar over het algemeen erg slecht.

  • Beste Marco,

   Wat jij de mensen hier wijs maakt is volledig uit de lucht gegrepen. Als je naar het beneden verdiep gaat waar de treinen aankomen en vertrekken, heb je verschillende wisselkantoortjes en er is er eentje die het meeste heeft. En dat is Superrich De groene welliswaar. Daar staat hij vandaag Maandag 13 Mei 35,40 .

   Beste Groet

   Lung

 2. Het beste kan je 100 euro wisselen op het vliegveld. En de rest op je vakantie bestemming. Het vliegveld geeft een hele slechte koers. In Pattaya zit op elke hoek een wisselkantoortje. Die geven vaak de beste koers.

 3. In de kelderverdieping bij de ingang van het treinstation heb je twee Superrich wisselkantoren. Beide kantoren geven merkelijk betere wisselkoersen en er staat bijna altijd een wachtrij. Het is zeker de moeite waard om even de roltrap naar beneden te nemen.

 4. Op het vliegveld zit beneden Super Rich.
  Die heeft de beste koers.
  Maar je kunt beter gewoon ergens anders wisselen, dit kan 2-5 bath per EURO schelen.
  mvg

  • Welke SuperRich? Er zijn minstens 3 bedrijven met die naam, waarvan 2 op het vliegveld in de kelder. Er zitten ook nog een paar andere in de kelder (waarvandaan de Airport Rail Link vertrekt richting stad). Op de officiële banken na hanteren al deze kantoortjes in de kelder dezelfde koers. In Bangkok zelf is de koers nog net een tikkie beter. Zo stapte ik uit de Airport Rail Link op Paya Thai, daar was de koers nog een paar tiende baht gunstiger.

   Tenzij je duizenden euro’s komt wisselen is het wisselen van euro’s (biljetten van 100 euro of meer) in de kelder van het vliegveld, net voor de trein, best wel redelijk. Die paar euro extra elders loont meestal niet tenzij je net in cetraal Bangkok moet zijn ofzo. Gewoon even rondlopen van dat ‘een’ SuperRich het beste is, nee dat is niet per definitie waar. Staar je niet blind op een naam, maak een rondje. Alles zit in een straal van 50 meter in de kelder.

   Nog een paar tiende baht gunstiger had de koers in Bangkok centrum geweest bij de hoofdkantoren van Vasu, Linda en de 3 verschillende Super Rich bedrijven (oranje, groen, blauw):
   – Vasu Exchange (http://www.vasuexchange.com/)
   http://www.lindaexchange.com/EN
   – Super Rich Thailand (https://www.superrichthailand.com/)
   – Super Rich 1965 (http://www.superrich1965.com/)
   – Grand Superrich (http://www.grandsuperrich.com/)
   – ….

   Handige apps (android):
   – Thai Baht Exchange
   – Best Thai Exchange Rate

   Handige sites:
   http://thailand.megarichcurrencyexchange.com/index.php?cur=eur
   http://daytodaydata.net/
   https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=z1bhamjNiHQs.klLed4_ZPr6w&gl=us&ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0

   • Was er een maand geleden, in de onderste verdieping. De oude wisselkantoortjes, 3 stuks of zo, zijn verplaats naar de achterkant van het ticketoffice van de Airportlink. Iets naar rechts als je boven aan de helling naar beneden kijkt voor de kenners. Maar er zijn er een aantal bijgekomen waaronder zelfs een counter van de Kasikorn Bank. Deze laatste gaf zelfs nog een betere koers voor de Euro dan de diverse Superrich counters. En idem is er nog een 2e officiele bankcounter met vergelijkbare goede koersen als de anderen. Ja ja het gaat vooruit in Thailand, nu in de rest van het vliegveld de wisselkoersen op een “Superrich” niveau brengen en elke toerist begint bij aankomst op z’n Thais te glimlachen.

    • Die site is inderdaad nog handiger. Een moment opnamen (welke laat zien dat de ‘kelder’ op Swampie airport paar een 0,2+ baht schelen met hoofdkantoren in het centrum van BKK):

     1 Sia Money Exchange – Bangkok Petchburi – 35.40
     2 SuperRich (groen) – Bangkok Ratchadamri – 35.40
     3 Twelve Victory – Bangkok Pradipat – 35.40
     4 Mr Pierre – Chiang Mai – 35.40
     5 Super Rich ChiangMai – Chiang Mai – 35.40
     6 Linda Exchange – Bangkok Pradipat – 35.40
     7 SK Money Exchange – Chiang Mai – 35.40
     8 Grand Superrich (blauw) – Bangkok Ratchadamri – 35.40
     9 Twelve Victory – Pattaya – 35.35
     10 Vasu Exchange – Bangkok Sukhumvit – 35.35
     11 P&P moneyexchange – Bangkok Siam Paragon – 35.32
     12 Pentor Exchange – Bangkok BTS/MRT – 35.32
     13 SuperRich (groen) – Bangkok Emporium – 35.3
     14 ValuePlus – Bangkok Siam Paragorn – 35.3
     15 K79 Exchange – Bangkok Sukhumvit – 35.3
     16 SuperRich (oranje) – Suvarnabhumi Airport – 35.25
     17 SuperRich (groen) – Suvarnabhumi Airport – 35.25
     18 SuperRich (oranje) – Ratchadamri – 35.25
     19 Twelve Victory – Suvarnabhumi Airport – 35.25
     20 ValuePlus – Suvarnabhumi Airport – 35.25
     21 Happy Rich – Suvarnabhumi Airport – 35.25
     22 Twelve Victory – Khon Kaen Central Plaza – 35.20
     23 SuperRich (oranje) – Khon Kaen Srichan- 35.15
     24 Twelve Victory – Hua Hin Market Village – Hua Hin Market Village
     25 SuperRich (oranje) – Hua Hin Petchkasem – 35.10
     26 Krungsri (gewone bank) – zit overal – 35.05
     27 TMB Bank (gewone bank) – zit overal – 34.99
     28 Krungthai Bank (gewone bank) – zit overal – 34.97
     29 Bangkok Bank (gewone bank) – zit overal – 34.96
     30 Siam Bank (gewone bank) – zit overal – 34.92
     31 Thanachaat Bank (gewone bank) – zit overal – 34.84
     32 Kasikornbank (gewone bank) – zit overal – 34.75

     Alleen bij zeer grote bedragen van meer dan een paar duizend euro loont het om speciaal naar het centrum van BKK te gaan. Voor Een paar honderd tot een 1-2 duizend euro ben je op het vliegveld of diverse andere populaire locaties (elders in Bangkok, enkele grote steden elders) ook niet echt slecht af.

     Ga je naar een gewone bank, dan ben je een dief van je eigen portemonnee.
     Voor de rest gelden de duizend en één blogs over geld wisselen: niet wisselen vlak voor of na de grenscontrole op de luchthaven alleen in de kelder. Niet naar een gewone bank gaan. Eve rondkijken en weet dat je niet kunt zeggen ‘ga naar Super Rich’ want er zijn meerdere bedrijven met die naam … en diverse concurrenten met andere namen zijn ongeveer even goed. Maar ja dat blijf ik dan maar een miljoen keer knippen en plakken totdat het kwartje nog eens valt… 555

 5. Ja, op de benedenverdieping bij Superrich aan de trein.

 6. Superrich in de stad op Silom Road en tegenover Central world geven de beste koers.
  Ook Superrich Thailand.

 7. Even naar de kelder op de luchthaven en de koers vergelijken.

 8. In de kelder aan de ARL krijg je de beste wisselkoers, moeilijk een betere te vinden. Ze zijn een 100 meter verhuisd en denk dat er 3 verschillende zitten die dezelfde koers geven. Op het vliegveld zelf en ergens bij een bank blijf je beter weg. Vorige week scheelde het 3 thb per Euro.

 9. Volgens mij bij GEEN enkele. Je krijgt in mijn optiek steevast een lagere koers voor je euro dan buiten de luchthaven.

  • Dat verschil valt best mee, de beste koers (met biljetten van 100-500) is op het moment van schrijven 35,40 THB voor 1 euro (centrum van Bangkok). Op de luchthaven in de kelder rekenen alle wisselkantoortjes (die niet tot een reguliere bank behoren) 35,25 THB per euro. Een verschil van 0,15 THB.

   Bij duizend euro maakt dat (1000×0,15=) 150 THB verschil
   Bij 2 duizend euro maakt dat ( 2000×0,15=) 300 THB verschil.
   Leuk maar om dan speciaal een omweg te maken naar het centrum en dan door naar elders.. dan benje dat geld al weer bijna kwijt aan reiskosten.

   Pas bij grote bedragen begint het lonen niet in de kelder te wisselen, maar ik geef niet zoveel uit op mijn vakantie: bij 5000 euro (5000×0,15=) = 750 THB verschil (dat is 1 nacht in een goedkope hotelkamer, maar minus de reiskosten dat niet eens, misschien haal je er een avondmaal uit).

   Maar als een beter wisselkoers is op loop afstand van je hotel, of waar je toevallig toch langs komt, ja dan is het mooi om een paar honderd baht extra in je zak te steken door slim te wisselen buiten het vliegveld. Dat je de aller best mogelijke koers niet op het vliegveld krijgt is simpelweg een feit.

 10. Beste Marc, op de laagste etage zit superrich. Deze geven bijna altijd de hoogste koers in Thailand. Niet iedereen is hiervan op de hoogte daarom krijg je goed bedoelde maar verkeerde adviezen.

  Controleer maar via internet, ff googelen en je ziet de verschillen.

  Volg de borden taxi of trainstation en je komt er vanzelf.

 11. Allerbeste wisselkoers vindt u bij VASU op Sukhumvit road, hoek van Soi 7 schuinover BTS Nana in Bangkok !

  • dat was ooit een geweldig adres maar later had ik (soms) andere ervaringen. Toch de moeite waard om ook dit wisselkantoor (ooit reisbureau) te bezoeken!

 12. Ik was twee maanden geleden in Bangkok en er was geen Super Rich kantoor meer beneden in de luchthaven.
  Wel 4 of 5 andere kantoortjes die allemaal ongeveer dezelfde (gunstige) prijs gaven.
  Ik weet niet of Super Rich daar definitief weg is, maar de luchthaven bij de Airport Railway Link is wel de beste optie.

 13. Geeft superrich ook betere koersen dan de banken?

 14. Dit is de plek waar de local komen om te wisselen VASU Sukumvit soi 7/1 vergelijk maar met superrich, of goldsmit in China town, ze geven de beste wisselkoers van allemaal.

 15. Of je kijkt zelf om je heen op airport of je bereid je voor dwz niet op airport wisselen.. Of slecht 5euro voor de trein naar phao prao en daar verder wisselen.
  Tweede opmerking is over superrich.. Het is niet zo dat ze overal zelfde wisselkoers geven.. Het is goed om op de website van superrich te kijken waar de hoogste koers gegeven wordt. Aanrader is op mts station Rama 9 te gaan. Beste rate wordt echter in Nana area gegeven scheelt vele baht.. Wel beste tijd in de ochtend is de koers hoogste daar…

  • @Hansie, Bedankt!!!

   Die site is wel heel handig ja!
   Misschien kunnen de admins hier gelijk die nep wisselkoers ergens aan de linkerkant van Thailandblog vervangen voor zon nieuwe tabel dingetje wat ik zag op https://www.thailandexchanges.com/banners.php
   Ik weet alleen niet of de beheerders dit meelezen? (zo ja, hierbij!) Verders een mooie en vooral schone overzichtelijke site, ik ga zelf regelmatig naar Sippakorn. Dat is een exchange letterlijk bij mij op de hoek in BangNa, en ik heb die site gelijk net een mailtje gestuurd of ze die kunnen toevoegen aan hun site, Dan ben ik in 1 klap geholpen haha!
   Enfin, zo zie je maar, Superrich (oranje of groen) is niet altijd degene met de beste koers.

   @Kees, jazeker… als je met cash wisselt, is een bank minder voordeling, echter via een pinautomaat is volgens mij het allervoordeligste!!

 16. Super Rich is het voordeligste wisselkantoor op de luchthavens en daarbuiten.

 17. Heeft misschien niets met euro’s wisselen op de luchthaven te maken maar ik krijg altijd een goeie koers in Naklua Pattaya. Als je van het Dolphin rondpunt naar Naklua loopt links aan de Family Mart of iets verder ook op de linker kant is er nog een. Gisteren 13/05 voor 50€ biljetten 35.38 thb gekregen.

 18. Het is al meerdere malen gezegd, Superrich in de kelder geeft een hele goede koers naar mijn ervaring.

Reacties zijn gesloten.