Bewijs van in leven zijn voor het ABP in Rayong?

Beste lezers,

Waar kun je voor het ABP het formulier bewijs van in leven zijn laten tekenen in Rayong? Ik was bij de Social Security Office en werd heengezonden dat zij dit niet voor het ABP tekenen omdat zij geen contract met het ABP hebben.

Waar moet ik zijn en wat moet ik buiten het ingevulde formulier en paspoort nog meer aanleveren?

Dank voor uw aandacht.

Groet,

Michel

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

No votes yet.

6 gedachten over “Bewijs van in leven zijn voor het ABP in Rayong?

 1. Op een amphur, of een notaris of een Europees consulaat… ik laat het in Pattaya bij het Oostenrijkse consulaat afstempelen…

 2. Ik neem aan dat je voor de SVB wel een bewijs hebt ontvangen van dat SSO-kantoor. Een kopie van dat bewijs naar het ABP sturen, want dat is voor hen voldoende. Anders een advocaat vragen een bewijs van in leven zijn voor je op te stellen.

  • Als je ook AOW ontvangt. Dan kan je het SVB bewijs laten afstempelen door het SSO.
   Al je zorgt dan de adressen van jouw bij het SVB en bij het ABP (en of andere pensioenfondsen) exact gelijk zijn, hoef je dat ook in de toekomst ook geen “in levenzijn” verklaring niet meer te doen.
   Geef aan het ABP(en of andere pensioenfondsen) aan dat je ook een SVB uitkering hebt. Dan leggen deze pensioenfondsen een link aan zodat zij altijd van deze SVB verklaring op de hoogte zijn.
   Het SVB legt je adres en je “in levenzijn” verklaring vast in het RNI (register niet ingezetenen).

   Alle andere pensioenfondsen kunnen hieruit (het RNI) de gegevens raadplegen.
   En schrik niet alleen het adres en je in leven zijn verklaring zijn voor de pensioenfondsen raadpleegbaar

   Toen ik nog niet gepensioneerd was (geen AOW) moest ik altijd voor elke pensioenfonds een verklaring officieel laten maken. Omdat mijn mogelijkheden toentertijd in Petchabun beperkt waren was dat dus meerdere keren naar de Nederlandse Ambassade in Bangkok omdat deze in leven zijn verklaringen nooit altijd op dezelfde tijd werden verzocht.

   Het belangrijkste in dit verhaal is dat jouw adres in alle pensioenfondsen in eerste instantie allemaal exact gelijk moeten zijn. Zelfs een komma verkeerd is funest.

 3. Ik laat mijn ABP levensbewijs door de tessabaan stempelen want daar hebben ze de gegevens van de inwoners. Ik heb dan wel een getekende verklaring van de pujy bij me (dorpshoofd). Het Amphur stempelt het niet bij mij. Een rechter of advocaat is ook goed.

 4. Ik had via mail toestemming gevraagd en gekregen om mijn levensbewijs te laten ondetekenen door de arts van onze plaatselijke medische post in ons dorp. Onderaan het formulier werd naam en functie, de handtekening van de betreffende persoon en een stempel geplaatst. Als bijlage stuurde ik de emailwisseling met toestemming ter herinnering. En een kopie van de ID van de arts en van haar kaart waaruit blijkt dat ze arts is.
  Vanaf november 2021 ontvang ik ook AOW van het SVB en is een levensbewijs via het SSO ook voor de ABP voldoende.

  • Mijn pensioenfonds heeft al jaren geen probleem met het feit dat dit door een arts wordt ondertekend.
   Mocht ik toevallig voor iets in het Bangkok hospitaal zijn dan vraag ik de arts of hij dit wil ondertekenen met zijn reg.nr ,nooit een probleem geweest en daarna naar de kassiere en een stempeltje van het ziekenhuis erop. Het enige wat je dan moet doen is het consult betalen maar daar kan ik ook voor naar de privekliniek van menig arts en dan kost mij dat B200 en stempeltje weer halen in Bangkok hospitaal. Werkt prima

Reacties zijn gesloten.