Basisexamen inburgering – Waar in Chiang Mai kan ik terecht voor les?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
7 augustus 2018

Beste lezers,

Mijn vriendin bereidt zich momenteel voor op het basisexamen inburgering. Elke avond bellen we elkaar en lezen we in het boek ‘Naar Nederland’. We zijn nu op zoek naar een school of docent(e) in Chiang Mai die haar twee uur per dag kan begeleiden. Betreft eind 2018 en met een totale duur van 4 of 5 weken.

Op internet heb ik geen scholen kunnen vinden. Er zijn wel een aantal scholen in Bangkok die Nederlandse lessen aanbieden. Gezien de taalfouten op sommige websites twijfel ik ook enigszins aan de algemene deskundigheid van hen, maar dat terzijde.

Hebben mensen ervaring met een school of docent(e) in Chiang Mai?

Alvast bedankt!

Groet,

Karel

13 reacties op “Basisexamen inburgering – Waar in Chiang Mai kan ik terecht voor les?”

 1. Rob V. zegt op

  Mochten en geen docenten te vinden zijn, hoop ik dat je wat aan de tips uit het ‘immigratie Thaise partner’ dossier hebt (zie menu links). Zo zou je partner ook tijdens een kort verblijf in Nederland op cursus kunnen, of zoals jullie nu al doen, met zelfstudie (onder begeleiding).

  Gratis en betaald leer en oefen materiaal voor de inburgering kun je o.a. vinden op https://adappel.nl/lesmateriaal

  Maar ik hoop natuurlijk dat iemand voor jullie een docent weet in haar omgeving. Ik wou de alternatieve oplossingen toch even aandragen. Succes!

 2. Nicky zegt op

  Ik ken wel een Thaise Dame in Chiang Mai, die Officieel tolk is bij het gerechtshof in Mechelen.
  Zij woont in Chiang Mai en als je wilt kan ik het vragen aan haar

 3. johannes zegt op

  Beste Rob,
  Mijn vrouw is in Khon Kean naar school geweest. http://www.dutch4thai.com
  Ze is daar bijna 2 maanden geweest en heeft met een hoge score de basis inburgering gehaald.
  De kosten van het verblijf vallen mee.
  succes.

 4. Jan Hoekstra zegt op

  In Chiang Mai was er wel aanbod maar dat waren backpackers of mensen die denken dat zij les kunnen geven. Mijn vriendin heeft bij Richard van der Kieft gestudeerd, hij regelde ook een appartement voor mijn vriendin. Mijn vriendin is geslaagd en was ook erg tevreden over de manier hoe hij lesgaf en hoe ik op de hoogte werd gehouden van mijn vriendin haar vorderingen. Zijn website http://www.nederlandslerenbangkok.com.

 5. adje zegt op

  Ik weet geen goede school in Chiang Mai maar wel een zeer goede school in Bangkok. 6 weekse cursus. Kamer in de buurt te huur. Hoog slagings percentage. De docent Richard van de kieft is de beste die je kunt vinden in Bangkok`Hij geeft dan ook al zeer lang les. Voor meer informatie kun je terecht op zijn website. http://www.nederlandslerenbangkok.com

 6. Hansest zegt op

  Beste Karel,
  Een heel grote naam in BKK is Richard van der Kieft.
  Mijn partner heeft daar ook haar basis A1 examen behaald. Ik heb de indruk gekregen dat hij de beste docent in Thailand is. Hij betrekt ook de partners bij het studeren; heel aangenaam.
  Hij weet ook vele adressen waar cursisten (dichtbij zijn school) kunnen verblijven tijdens de studie (6 weken).
  Kijk even op Google en tik zijn naam in. Hij heeft een heel goede en duidelijke website (zonder taalfouten!!).
  Ik wens jullie beiden veel succes.

 7. Lilian zegt op

  Ik ben in Chiang Mai ook iemand aan het helpen Nederlands te leren door middel van het boek ‘ Naar Nederland’. Als je een docent vindt kunnen we misschien een klasje samenstellen. En anders is het misschien evengoed wel zinvol om ze af en toe samen te laten oefenen? Ik zou dat wel wat willen begeleiden maar ben zeker geen docent. Mail mij maar als er interesse is: [email protected]

  • Dick CM zegt op

   Hallo Lilian. Mijn vriendin Noy is nu in Nederland maar komt 26 oktober weer naar Chiang Mai- San Sai (waar zij woont)
   Ik vind het een goed idee om samen met het boek door te nemen en zo Nederlands te leren.
   Een paar jaar geleden heeft zij in Chiang Mai les gehad van een Thaise die in Hasselt stage heeft gelopen en heel goed Nederlands spreekt .
   Wil jij misschien jouw telefoon nummer geven dan kunnen jullie met elkaar spreken hier over.
   Haar telefoon nr is 0844842697.
   Dick Vreeker

 8. Cor zegt op

  Hallo
  Ik kan je advies geven .een goede vriend heeft al 5 jaar een Thaise vriendin heeft een cursus gevolgt in Bangkok in het nederlans heeft het voltooid heeft haar vriend veel geld gekost .Is in Nederland komen woonen wilde in burgers aan vragen voor een Nederlands paspoort moest ze weer een cursus volgen in Bergopzoom kosten hem ruim 1800 euro gekost dan was did niet goed e z v volgens hem was het alleen om geld te doen ze spreek goed Nederlands versta heel goed Nederlands werkt nu , krijg nu een Nederlands paspoort binne kort

  Dus voor u begin eerst goede in formatie verkrijgen ,anders loop het op niets uit en kost geld voor niets

  Succes groet Cor

  Ga december weer voor 3 maanden naar CHA AM

 9. Jan van Dam zegt op

  Mijn vrouw (komt uit Khorat) heeft hele goede ervaringen met Richard van der Kieft in Bangkok.
  Hij weet ook wel adresjes waar je vrouw kan verblijven in BKK, vlak bij de school. Ik was 3000 baht kwijt per maand, nog geen 80 euro, voor kamerhuur. Inclusief airco en tv.
  Echt een hele goede en vriendelijke leraar ! Heeft ook een heel hoog slagingspercentage !

  Ik zou hem even googelen als ik jou was.

  Vriendelijke groet,
  Jan van Dam

 10. George zegt op

  Naar Nederland en Ad Appel en zelf stimulerend mee doen elke dag een paar uur per dag niet achter elkaar achter de computer leverde mijn partner die ik op een toeristen visum liet komen voor alle onderdelen max scores op. Ook in die tijd in alle provincies geweest intocht Sinterklaas inwinderig Vlissingen en in Amsterdam gezien In de trein met anderen laten praten Dat levert op termijn veel meer op dan een goed of voldoende cijfer ..kennis is macht woordjes leren voor een test is onmacht.

 11. Kwaipuak zegt op

  Ik zou em bij Richard v/d Kieft doen in BKK. Mijn vriendin heeft em daar ook gedaan en is in een keer geslaagd voor haar examen met 3 10en. Hij kan je ook met onderdak helpen. Zo zitten de meiden vaak bij elkaar en kunnen ze lekker studeren. Ook is de cursus helemaal afgestemd op het examen. Heel veel cursisten zie ik met hoge cijfers zoniet 3x 10 slagen. Hier de link. ( https://www.nederlandslerenbangkok.com/nl/?gclid=EAIaIQobChMIkpTYgpfb3AIVjbTtCh3k4wAoEAAYAiAAEgKD-_D_BwE) je kan em gerust even bellen.

  Groetjes,

  Arnoud

 12. Henk zegt op

  Ik heb hetzelfde probleem gehad. Toen mijn vriendin al haar MVV examen had gedaam vond ik Gerard van Essen
  Directeur TaalEerst
  Docent Nederlandse taal en letteren M.O
  hij verblijft niet altijd in Chiang Mai maar je kunt het proberen.
  Zal het mailadres meesturen.
  [email protected].
  Ik wens je vriendin veel succes.

  Henk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website