Beste Thailandbloggers,

Wij gaan binnenkort een bezoek aan Bangkok brengen. Daar willen wij ook een authentieke drijvende markt bezoeken. Het liefst eentje waar zo weinig mogelijk toeristen op af komen. De reden is dat wij graag foto’s en video’s willen maken en het minder leuk is als er steeds hordes toeristen op staan.

Onze vraag is zijn er nog authentieke drijvende markten voor de locale bevolking in Bangkok of de directe omgeving? En wie heeft een goede tip voor ons waar wij naar toe moeten?

Zeer bedankt.

Rob

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Wij zoeken een authentieke drijvende markt in Bangkok”

 1. chris zegt op

  Nou, ik woon op loopafstand van de floating market Talingchan aan de westkant van Bangkok (Pinklao) Ik loop er zelf eigenlijk elke weekend even over heen met mijn vrouw, hetzij op zaterdag hetzij op zondag. In het hoogseizoen kom ik wel eens ‘witte’ buitenlanders tegen, maar nooit meer dan een stuk of vijf. Het is geen grote markt, maar je kunt er wel lekker eten en er is ook een 2 uur durende boottocht in de morgen en in de middag voor zegge en schrijven 99 Baht.
  Welkom…

  • Hallo, wij zijn erg benieuwd naar deze markt. Is die de hele week of alleen in het weekeinde? En waar kan je opstappen voor dat bedrag. Want we lazen ook op het internet, dat ze soms 1000 Baht vroegen voor het vervoer over water. We gaan zaterdag naar Bangkok, dus hopen maar, dat deze markt dagelijks open is.

   • chris zegt op

    De markt is alleen op zaterdag en zondag open en op nationale feestdagen. Er is een klein kantoortje waar je de tickets voor de boottocht kunt kopen. Wordt in het Engels omgeroepen. De boottocht van de ochtend is anders dan de tocht in de middag, ofwel : de tocht gaat langs andere attracties. Vertrek ‘s ochtends om een uur of 10, ‘s middags om ongeveer 13.30 uur. Duurt 2,5 uur en is echt heel leuk om te doen.
    Heb hem ook met Songkran gedaan. Dan krijg je een plastic emmertje om mensen op de kades nat te gooien die natuurlijk hetzelfde met jou doen.

  • top martin zegt op

   Beste Chris. Dank je wel voor de Talingchan tip. Kun je iets nauwkeuriger zijn met de lokatie ?. Ik heb daar (op de google kaart) al links+rechts gekeken, maar de juiste markt lokatie nog niet ontdekt. Ik ga er van uit, dat deze aan het zij kanaal ligt dat op de Chao Praya uit mond ? Ik zou er ook graag wel effe naar toe willen gaan. Alvast bedankt en een fijne dag. top martin

   • chris zegt op

    beste Mrtin,
    de markt is vlakbij de wta Talingchan en in dezelfde straat als het Districtskantoor Talingchan. Langs de market loopt ook de spoorlijn nar Thonburi railway station. De grotere straat heet Thanon Chak Phra en loopt evenwijdig (aan de zuidkant) van Borromarachachonanni Road en dit is de grote weg van zeg Victory Monument naar Nahkon Nayok, of ook Sai Tai, het zuidelijk busstation.
    De meeste taxichauffeurs weten het wel: Talad Nam talingchan.

    • chris zegt op

     Nog vergeten. Bus 79 rijdt door de straat en stopt ook bij de talad nam. Bus 79 loopt van Central World via Sanam Luang naar Pathamonton, sai3.

    • top martin zegt op

     Hallo Chris. ik wil-mag niet chatten, maar ik zou me toch heel graag bij jouw willen bedanken. Ik rij met eigen auto (ook en graag in Bangkok) + Thailand navi. Ik zoek nu de GPS lokatie gegevens op in Google en rij dan op Navi dank jouw perfekte informatie. Dat is dann een fluitje van een . . Baht . . !. Ik geef jouw hiervoor graag een ruime tien met griffel en wens je een fijne dag. THANKS. top martin

 2. top martin zegt op

  Ga maar eens kijken op de Sainoi Floating Market, west Bangok ca. 2Km van het kruispunt van de weg nr. 6027 met de 3215. GPS location 13°58’4209″ N en 100°18’4126″. Ik ben er altijd de enigste farang. Behalve 2-3 farang getrouwd met een Thai dame en daar in de buurd wonen. Geen tourist ooit gezien. top martin

 3. Peter vz zegt op

  Echte floating markets zijn er niet meer in Bangkok. De enige die ik ken is Tha Kha maar die ligt in Samut Songkhram. Daar wordt nog echt verhandeld op bootjes.
  Talingchan is een riverside, of beter gezegd, een khlong side market. Daar zijn er meer van rondom Bangkok. De beste vind ik zelf Kwan Riem en Lat Mayom.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website