Meer dan een week geleden heb ik een enquete geplaatst. Ik heb 97 reacties ontvangen. Bedankt hiervoor, zie: https://www.thailandblog.nl/reizen/korte-enquete-met-welke-zorgverzekering-heb-je-een-thailand-pass-ontvangen/.

De uitslag is als volgt: https://imgur.com/a/n7jwlv5.

Slechts 1 van de 97 werd de Thailand Pass geweigerd op basis van een NL basiszorgverzekering. Iets minder dan 20% heeft een Thailand Pass ontvangen op basis van een basiszorgverzekering zonder vermelding van bedragen. 50.000 USD is de eis voor een Thailand Pass.
Meer dan 80% heeft een [extra] verzekering genomen met vermelding van bedragen:

1) Thaise reisverzekering – 45,4%
2) NL/EU reisverzekering – 16,5%
3) DSW basiszorgverzekering – 10,3%
4) gratis verzekering bij aankoop reisticket – 8,2%

Volgend jaar kom ik met een vervolg-enquete, die meer alomvattend is. Er zijn namelijk 3 verschillende aanvragen die een verzekering vragen met verschillende bedragen: een Non O visum, een Non O-A of O-X visum en de Thailand Pass.

Ingezonden door Eddy

Rating: 4.20/5. From 5 votes.
Please wait...

15 reacties op “Uitslag korte enquete “welke verzekering voor Thailand Pass” (lezersinzending)”

 1. Any zegt op

  Hallo allemaal, wat ik me afvraag is, wat gebeurd er als je opgenomen wordt met COVID-19 en ze zien geen bedrag op je verzekering papieren staan.

 2. Carlos zegt op

  De Engelse verklaring van de doorlopende reisverzekering anwb is ook goed ! En bij minimaal 2 die ik ken geaccepteerd !

 3. Nick zegt op

  Het verzekeringsattest dat je kan downloaden van de gewone reisverzekering bij VAB (Belgie) werd zonder problemen aanvaard voor het bekomen van de Thailand Pass die ik aanvroeg op 15 december.

  • Friend zegt op

   VAB: klopt, maar als u vals positief test en in een hospitaal wordt geplaatst draait u zelf op voor de kosten. VAB wil die niet vergoeden want u bent niet ziek.

 4. Sander zegt op

  Klopt

  ANWB maakt ook een Engelstalige verklaring met het bedrag van minimaal $50000 er op

 5. Paul zegt op

  Anwb reisverzekering

 6. Paulie zegt op

  Wat ik mij afvraag, je word positief getest in Thailand. Moet 2 weken in quarantaine, maar je hebt geen klachten welke aard dan ook,…kosten lopen snel op naar 3500 euro, word dit dan vergoed door de verzekering..maakt niet uit welke. Normaal moet je dus aantoonbaar ziek zijn voor de verzekering uitkeerd…mijn inziens kun je dan zelf voor alle kosten op draaien…of zie ik dat verkeerde?…heeft iemand hier überhaupt bij stil gestaan?

  • Henk-Jan zegt op

   Een normale ziektekostenverzekering zal dat waarschijnlijk niet dekken daarom moet je ook een COVID verzekering afsluiten.

 7. Martin zegt op

  Mijn zoon kreeg de TP op basis van zijn doorlopende reiskostenverzekering via Unive en een verklaring dat er geen limiet was op de onkosten in het Engels uiteraard en mijn dochter en haar gezin op de zorgverzekering van Friesland, ,met no limit verklaring en ook geen probleem

  Toch heeft 80% een thaise verzekering gevraagd en betaald…. dat is dus zonde geld geweest
  Tenzij je hierheen terugkeert en normaal geen verzekering hebt….wat niet echt slim is..

  • Een Thaise verzekering dekt ook een opname in het ziekenhuis vanwege een positieve corona test en zonder ziekteverschijnselen. Dat doen Nederlandse (reis)verzekeringen niet. Dus niet zonde van het geld.

   • Paulie zegt op

    Daarom heeft een Niet Thaise verzekering dus geen enkele nut.

    • Mattheus zegt op

     Sluit om je hier tegen in te dekken ook een Thaise verzekering bv AXA voor 14 dagen af a 1090 baht. Hoeft je ook niet op je TP te vermelden. Dus basis zorg verzekering heeft dus zeker zijn nut.

    • Henk-Jan zegt op

     Je bewering is niet juist. Ik had een verzekering bij het Nederlandse OOM en die dekte die kosten ook.

 8. Theo Assou zegt op

  Bij mij werd de basis ziektekosten verzekering niet geaccepteerd! Heb een extra verzekering moeten afsluiten tegen ruim €300 per maand!
  Bij het ophalen van het visum stond er iemand naar me bij wie de basisverzekering wel werd geaccepteerd…. Hoezo willekeur?

  • Henk-Jan zegt op

   € 300?? Bij welke verzekeraar was dat?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website