Lezersinzending: Meer internationale samenwerking?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
29 september 2018

VanderWolf Images / Shutterstock.com

Mark Rutte wenst meer internationale samenwerking. Begin dan alvast met dit probleem. Vanuit Den Haag is in 2017 aan de ambassades wereldwijd opdracht gegeven om geen inkomsten zoals buitenlandse pensioenen meer te bevestigen.

Vreemd dat ik dit nooit in de kranten, die ik dagelijks lees, heb gelezen. Extra zuur aangezien Belgische pensioenen worden vermeld op een document in de Nederlandse taal. Het moet van de Nederlandse ambassade komen, gezien mijn nationaliteit. De Belgische ambassade heeft van dienst willen zijn, doch niet geaccepteerd.

Dus verblijf, via het bewijzen van voldoende inkomsten, kan niet meer. Het inschakelen van een jurist heeft 3 maanden van mijn AOW uitkering
extra gekost.

Ik bepleit een terugkeer naar de oude regeling om een verblijf in een land als Thailand te vergemakkelijken.

Ingezonden door: Ignace

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersinzending: Meer internationale samenwerking?”

 1. Nok23 zegt op

  Via de website: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/thailand/wonen-en-werken/visumondersteuningsbrief is een inkomensverklaring aan te vragen.
  Ignace maakt 2 denkfouten: in de eerste plaats gaat hij ervan uit dat de ambassade zijn inkomen bevestigt. Dat is niet het geval. De ambassade helpt slechts met een verklaring dat er een maandelijks inkomen uit Nederland wordt ontvangen. De aanvrager is zelf verantwoordelijk voor het invullen van de hoogte van dat inkomen, en zelf aan te tonen met bewijsstukken.
  Mark Rutte heeft nooit bedoeld dat zijn speech in de Algemene Vegadering van de VN betrekking moest hebben op procedures zoals door de Thai Immigration ingesteld.
  En inderdaad: jammer van 3 maanden aow-gelden waarmee onnodig een jurist is ingeschakeld.

 2. Harry Romijn zegt op

  Internationale samenwerking ? Begin eens om diverse diensten van EU ambassades in een bepaald land samen te voegen.

  • Rob zegt op

   Nou van deze regering hoef je als gewone sterveling sowieso niks te verwachten, deze regering is er voor het groot kapitaal en voor zichzelf, zodat alle bewindslieden straks weer een goed betaalde baan hebben in het bedrijfsleven.

   • Paul schiphol zegt op

    Niet zo somber, we hebben het in NL over het algemeen goed getroffen met de diverse regeringen. Regeren is vooruitzien, nu maatregelen nemen is belangrijk. Anders zitten we straks te huilen met de wolven in het bos, van ach hadden we maar……..
    En ja ook mijn pensioen staat al heel lang stil en hobbeld qua bestedingsvermogen gestadig achteruit. Maar met een korte termijn denken zijn wij misschien beter af, maar onze kinderen/kleinkinderen beslist niet. Chockdee Khab, neem er nog een zolang het kan. Groet Paul

 3. Piet zegt op

  AOW ontvangen in buitenland ,kan de regering niet tegenhouden
  ze zouden graag doen.
  Als AOW in Nederland wordt besteed ,
  komt een groot gedeelte van de AOW weer terug in de staatskas
  door b.v btw op producten enz die in Nederland koopt met je AOW uitkering.

  Verwacht dus niet dat ze het je makkelijk zullen maken.
  Nu niet en in de toekomst misschien nog minder.
  gr Piet

 4. Ben geurts zegt op

  Ik ben het met Rob eens dit kabinet maakt er een voor de gewone nam een zootje van.
  Zie het het idiote voorstel om de dividendbelasting af te schaffen kosten 2 miljard euro die door ons indirect betaald moeten worden.
  De enige die hier beter van wordt is de buitenlandse fiscus.
  Het zou beter zijn ze te verhogen naar 25% zoals in Duitsland .
  Het geld zou beter besteed kunnen worden door AOW eens extra te verhogen en te besteden in de zorg.
  Ik hoop dat de 1e kamer het voorstel afschiet ( ben bang datdat niet gebeurt)
  Verder kan men zich afvragen waar de leden van het parlement voor zitten alleen maar voor zichzelf en de partei of voor de mensen.
  De koalitieparteien in de 2e kamer zullen wel voor stemmen anders sneuvelt het kabinet.
  Met de btw verhoging het zelfde laken en pak.
  De politicie zijn volledig onbetrouwbaar ( zie het kwartje van Kok was een tijdelijke maatregel doch nooit terug gedraaid)
  Ben

  • Tino Kuis zegt op

   Het kwartje van Kok (1991) was minder dan een kwartje, er is toen nooit gezegd dat het een tijdelijke maatregel zou zijn, in 2001 en 2001 gingen de accijnzen op benzine en diesel omlaag waardoor dat kwartje voor diesel geheel werd gecompenseerd, voor benzine gedeeltelijk en van die geringere verhoging werden wegen aangelegd.

   Politici in Nederland zijn redelijk betrouwbaar, in sommige andere landen is dat veel minder.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website