Lezersinzending: Thaise TV in Nederland

Enige tijd geleden heb ik de lezers van deze blog om tips gevraagd over hoe mijn Thaise vrouw in Nederland het best naar Thaise TV kan kijken via internet, en dan met name het door haar geliefde channel 8. Ik wilde toch even laten weten hoe het ons vergaan is.

Van alles geprobeerd, inclusief een maand op proef achter een VPN (Nordvpn), wat nog de beste resultaten gaf, maar waarbij de helft van de tijd het helemaal niet of maar half lukte met irritante wachtperiodes ertussen.

Inmiddels een proefabonnement genomen van 1 maand op SeeSan TV, en ik moet zeggen: dit is optimaal. Alsof je Nederland 1 via een betaald abonnement op de kabel zit te kijken. Daarnaast ook nog een ruim aanbod aan allerlei andere films en series, in het Thai , ook Amerikaanse films. Lid worden is heel eenvoudig met gebruikmaking van Paypal.

Als het zo blijft nemen wij aan het eind van de maand een jaarabonnement voor zo’n 110 euro. Het geluk van mijn Thaise geliefde mag immers wel iets kosten, ze levert al genoeg in door naar hier te komen wonen!

Ingezonden door Jasper

No votes yet.

11 gedachten over “Lezersinzending: Thaise TV in Nederland

  • Jazeker, en met hetzelfde bedroevende resultaat. Ondanks dat ik in Amsterdam centrum vlak bij het verdeelcentrum zit, en de duurste en snelste internet connectie heb. Het probleem zit het in het feit dat de VPN naar Thailand gaat (anders wordt er een scherm getoond met: niet buiten Thailand!)
   Met seeSan heb je dat probleem niet, want die hebben een server in Duitsland staan. Dus prima, snelle verbinding, zonder VPN. Capiche?

 1. Bedankt voor de terug komen op je ervaring
  Daar kunnen andere gebruikers ook wat aan hebben

 2. Jasper !!!! Complimenten voor jou bericht .jij bent een van de weinige die een keer een reactie geeft over een door jouzelf gestelde vraag ,meestal worden er vragen gesteld en de lezers doen hun best om daar een antwoord op te vinden en vervolgens horen de lezers nooit iets meer .
  Maar wij zijn blij voor jou dat je een goede oplossing hebt gevonden tegen een betaalbare prijs .Nog veel kijkplezier voor jou Thaise geliefde en een leuke tijd samen in Nederland .

  • Dank voor je fijne reactie. Mijn gezin is nu 2 weken in Nederland, en vandaag voor het eerst voelt het alsof we echt thuis zijn. Scheelt ook in Amsterdam te wonen, mijn vrouw kon alles wat haar hartje begeerde op de Nieuwmarkt kopen, van rijstkoker tot morning porridge, en alle kruiden (zoals 3 soorten basil, kaprouw?)
   Wel leuk: Not hot, no mosquitos, no cockroaches, no ants, food number 1, I am happy!!!)

   • Hi Jasper,

    Ik heb wel interesse in dit abonnement, is de proefperiode gratis en ben je verplicht om op de pc te kijken of kan je met bijvoorbeeld Chromecast naar je tv streamen?

    gr.Rudolf

 3. hallo ik wou ook nog even reageren,
  fijn te horen daf je Nordvpn heb geprobeerd,
  wij hebben de betaalde ook toen genomen, en ik moet zeggen wij hebben nog nooit wachtperiodes gehad.
  het enigste waardoor dat zou kunnen is, dat je Ram geheheugen aan de lage kant is, ( moet minstens 1 gb zijn,) om, let wel alle tv programma,s sneller te maken, ( geld trouwens voor allemaal ) dus je Ram geheugen schoonmaken voordat je uberhaupt een programma wil bekijken, ( dan ben je van die wacht periodes af..
  mvg Hetty.

  • Ik heb afgelopen week een supersnelle computer gekocht voor 649 euro, 8 gig RAM, ik dacht hetzelfde als jij .Ging wel ietsjes beter, maar nog steeds knudde. Soms lukte 1 uur aan 1 stuk.

   Met seesan TV (kost hetzelfde als NordVPN op jaarbasis) geen ENKEL probleem. Bijgaand voordeel voor mijn computer-illiterate vrouw is, dat zij alleen maar hoeft te dubbelklikken op seesantv op het homescreen (zij kijkt as-we-write in de eetkamer op mijn 14 jaar oude computer zonder problemen) en het scherm verschijnt, hoeft alleen nog maar een keer te dubbelklikken voor groot scherm.
   Kun je een kind van 5 leren!

   Als je per se iets wilt downloaden wat in Nederland niet echt mag, is een VPN hiervoor gewoon gratis te verkrijgen op internet.

 4. Heb je ook al een media player geprobeerd met Kodi en de ThaiTV add-on?
  Deze bevat de zenders:

  – Amarin 34 TV
  – Blue Sky Channel
  – GMM One HD
  – NCOT 9 HD
  – Nation News
  – MBT HD
  – PSI Channel HD
  – Sabaidee TV
  – Spring News
  – TGN
  – Thai 2
  – Thai 3
  – Thai 3 Family
  – Thai 3 HD
  – Thai 5
  – Thai 5 HD
  – Thai 7
  – Thai 7 HD
  – Thai 8
  – Thai 8 HD
  – Thai PBS HD
  – Thairath HD
  – TNN 24 HD
  – Voice TV
  – Work Point HD
  – True4u

  Allemaal live stream.
  Zelf kijk ik een enkele Thai X HD kanaal (zijn allemaal hetzelfde qua nieuws) en Sabaidee TV vanwege de popmuziek (jammer genoeg afgewisseld met SellTell achtige momenten)

  • Die Kodi ziet er erg interessant uit! Ik kende het bestaan niet, ga mij er in verdiepen.
   Vereist wel enig gedoe om de add-on te installeren, maar we gaan het proberen – want een echte Nederlander zegt nooit NEE tegen gratis!!
   Ik laat mijn bevindingen later graag weten op dit blog.

  • Bedankt voor deze tip, werkt echt SUPER!!!
   Is mijn vrouw erg blij mee.

Reacties zijn gesloten.