Lezersinzending: Mijn Thaise kapper (slot)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags:
16 juli 2017

Mijn vorige (lezers) inzending was “Mijn deelname aan het Thaise verkeer”. Ik was verrast door de reacties, niet zozeer door de hoeveelheid maar wat er geschreven werd. Over het algemeen vond ik het niet positief en dat is jammer, want het was zeker niet mijn bedoeling om een negatief verhaal te schrijven dan wel de Thaise mensen te beledigen. Ik heb gewoon mijn ervaringen opgeschreven van 14 jaar autorijden in Thailand zoals ik dat beleefd heb. Niet meer en niet minder.

Dan nu deel 2 en later deel 3 van de verhaaltjes die ik verder met u wil delen: Elektriciteit- & watervoorziening in Thailand en mijn Thaise kapper. Het zijn slechts mijn ervaringen die ik opgeschreven heb dus knoop er a.u.b. niet teveel conclusies aan vast!


Mijn Thaise kapper

Nu eens een super positief verhaaltje over mijn Thaise kapper. Ik denk dat ik een moeilijk te knippen hoofd heb, oftewel een raar hoofd. Vertoef al zoveel jaren buiten Nederland vanwege werk en nu als pensionado vanwege de familie, dat het altijd een probleem was om iemand te vinden die mijn haar fatsoenlijk kon knippen. Toen ik nog werkte probeerde ik om naar de kapper te gaan buiten Thailand want ik had er, na een paar slechte ervaringen, geen vertrouwen meer in.

Helaas, 2 jaar geleden ging ik met pensioen en haar blijft ook groeien als je gepensioneerd bent, dus moest ik een kapper vinden in het Thaise stadje waar we ons gevestigd hebben. Na (weer) een paar minder goede ervaringen nam mijn vrouw mij op een dag mee naar een heel klein kappers zaakje.

Toen ik rondkeek steeg het vertrouwen niet, ging eerder nog meer omlaag. Een kappersstoel die 10 jaar geleden al een keer opnieuw bekleed had moeten worden, een spiegel die met flinke spijkers tegen de muur aan was gerost. Een likkie verf was ook op zijn plaats geweest. Twee (!) plafond ventilatoren, jawel, twee. Een houten bankje waar de wachtenden konden plaatsnemen en dat was het dan. De kapper was een heer op leeftijd, met 1 schaar, 1 uitdun schaar, 1 tondeuse, 1 mes, 1 cape en 2 handdoeken…en dat was het dan.

Ik keek mijn vrouw (ik denk) ietwat angstig aan zo van… moet ik hier mijn haar laten knippen?

De kapper op leeftijd (met mondkapje) ging aan de slag. Geen haar wassen want die faciliteiten had hij niet, gewoon droog knippen met die ene schaar en die ene uitdun schaar..

Na een minuut of 10 leek het erop dat hij al gereed was, maar nee, dat ene scheermes kwam tevoorschijn om mijn nek uit te scheren, droog! Ik moet zeggen het resultaat was verbluffend!!

Fantastisch geknipt en supersnel binnen het kwartier. Niks geen smeerseltjes of gel of weet ik wat. Hij begon droog en eindigde dus ook droog. Dat is wat ik nu noem ervaring! De kosten voor dit alles: 60 THB

Ik bezoek hem nu regelmatig, altijd knipt hij mij in stilte want ik spreek nog steeds niet voldoende Thai voor een conversatie, maar zijn gezondheid is niet zo heel goed, dus het komt nogal eens voor dat hij er niet is. Maakt niet uit, probeer ik het een paar dagen later gewoon nog een keer. Opnieuw een bevestiging dat niet alles is zoals het lijkt!

Ingezonden door Wim Verhage

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Lezersinzending: Mijn Thaise kapper (slot)”

  1. john zegt op

    Heb ook zo’n leuke Thaise kapper, hij rekent 80 Thb voor een knipbeurt en scheren.
    Ik heb weinig haar, maar zit toch een 45 minuten in de stoel bij hem.
    Volgens mij heeft iedere klant recht op 45 minuten 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website