Lezersinzending: Nong Nooch is erg veranderd

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
3 december 2018

Op 19 november jl. ging ik naar Nong Nooch om mijn gast uit Nederland de prachtige botanische tuin te laten zien. Via hoog gelegen loopbruggen (erg fijn, zie je de tuinen van boven) liepen wij eerst over en door palmen en andere bomen richting een heuvel waar namaak dinosaurussen staan te brullen!

Op zich geen onaangenaam spektakel. Maar daarna… alle tuinen, werkelijk allemaal, zijn volgepropt met namaakdieren. Schapen, Dalmatiërs, mieren, vreemde vogels, beren, zebra’s, buffels, slakken, flamingo’s, noemt het maar op, het is er. De cactussen zie je nog nauwelijks.

De orchideeëntuin bestaat alleen nog uit één waslijn met welgeteld twee dozijn planten van dezelfde soort en kleur. Met de bromeliatuin idem dito. Alleen de Franse tuin is nog intact maar helaas zijn de oorspronkelijke witte stoepa’s op de heuvel ernaast nu goudkleurig.

Er zullen ongetwijfeld veel mensen (de Chinezen?) het nieuwe karakter van Nong Nooch leuk vinden maar het is beslist geen ‘botanische’ tuin meer, eerder een pretpark! Geen aanrader voor je bezoek uit Europa waarvoor je ook nog 500 Baht entree (zonder show, alleen om rond te lopen) moet betalen.

Ingezonden door Maryse

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersinzending: Nong Nooch is erg veranderd”

 1. Rob zegt op

  Ben het helemaal met dit artikel eens. Was in 1992 geweest naar deze botanische tuin, het was er prachtig en mooi natuurlijk aangelegd, Was er vorig jaar, wat een kitscherig geheel, had het na een uur wel gezien.

 2. Helemaal mee eens. Mijn advies is dan ook, ga er niet meer heen en hou in gedachten hoe het ooit was. Het was een van de mooiste tuinen die ik ooit heb gezien. Maar nu is het een kitscherig kinderpretpark geworden, gericht op Chinezen. Als je aan komt rijden denk al dat je bij een luchthaven aankomt. Een parkeerplaats zo groot, bij Schiphol zouden ze er jaloers op zijn. Alles staat in teken van de commercie. Er moeten zoveel mogelijk Chinezen naar binnen worden gepropt. Vervolgens kom je in soort kinderspeeltuin terecht met overal plastic beesten. Niet eentje maar honderden, misschien wel duizenden. Verder nog foute olifantenritjes en dieren aan ijzeren kettingen. De tuinen worden ontsierd door gigantische dinosaurussen en andere kitch. Nooit meer toe gaan want het huilen staat je nader dan het lachen, vooral als je weet hoe mooi het ooit was.

 3. Laila zegt op

  Ja ook wij zijn er afgelopen jaar weer geweest
  Wat hebben ze het verprutst
  Het was eerder zo mooi
  Zonde!!!!

 4. Cees van Kampen zegt op

  Zelfde ervaring, gehoord dat de eigenaar een Chinese club is. Echt een afknapper.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website