Lezersinzending: Naar de kapper

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags:
11 oktober 2019

Vanochtend naar de kapper. Moest wel even zoeken want hij was alweer voor de 2e keer verhuisd. Een Thai zag mij zoekend rondlopen in de straat en had gelukkig door dat ik de kapper zocht. Met enige handbewegingen maakte hij mij duidelijk dat de kapper nu in een straat verderop zat.

Aldaar werd ik met een glimlach begroet en werd er gelijk een hand op mijn buik gelegd om mij duidelijk te maken dat ik enigszins in omvang was veranderd. Of dit een positieve of negatieve aanduiding was, daar moest ik maar naar raden.

Er waren 2 klanten voor mij, iedere klant nam minstens een half uur in beslag, dat was dus geen veelbelovend teken. Deze kapper knipt uitstekend, maar slow, slow… Het leek wel of iedere haar apart werd afgeknipt. Zodra het blauwe laken werd afgedaan bij de klant, dacht je nu gaat het gebeuren en kan ik plaats nemen. Maar nee hoor, alleen de afgeknipte haren werden afgeschud en het ritueel werd weer vervolgd. Natuurlijk werd er gelijk het nodige Thaise nieuws uitgewisseld en sommige klanten ondergingen het proces, terwijl ze voortdurend naar het scherm van hun telefoon zaten te staren.

Als dan uiteindelijk het blauwe laken werd afgedaan, werden er handdoeken over de schouders gelegd en de schaar vervangen door tondeuse en scheermes. Als laatste slothandeling werd de klant verblijd met een warme doek, waarmee het gelaat c.q. nek werd afgenomen.

Uiteindelijk verliet ik 2 uur later en 2,5 euro armer (exclusief fooi) de zaak met de mededeling: “see you next year”.

Ingezonden door Dick Groot

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersinzending: Naar de kapper”

 1. Gerard zegt op

  Ja ik ervaar het ook als een prettig bezoek terwijl ik het bij mijn eigen kapper in Nederland als een noodzakelijk bezoekje ervaar.
  Al heb je maar 3 haren op je hoofd , in Thailand zit je minstens 1 uur in de kappersstoel , heerlijk toch , lekker in de airco terwijl jouw kapsel alle aandacht krijgt.
  Een doekje over het voorhoofd om af te koelen , de tondeuse , de schaar , een warme doek na het knippen en tenslotte nog een likje wax of gel.
  Meestal voor 100 Bath waarbij een flinke fooi natuurlijk op zijn plaats is!
  Mijn vaste kapper in Nederland doet er ongeveer 15 minuten over , slaat ook het afkoelingsdoekje en de warme doek over en dit alles tegen een fors tarief , haha lol…
  Tegen de tijd dat ik weer eens op vakantie ga naar Thailand kijk ik weinig in de spiegel , kan het mij niet schelen hoe mijn haar zit , ik bewaar alles voor de kapper in Thailand!

  • Jan S zegt op

   Mijn vriend had ook 3 haren en ging naar de kapper.
   De kapper vroeg aan welke kant hij zijn scheiding wilde.
   Aan de rechterkant! Maar helaas die haar brak af, dan de scheiding
   maar links maar die haar brak ook af.
   Gooi dan het hele zootje maar achterover !

 2. Jan S zegt op

  Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat.
  In het dorpje Taku in de Isaan ben ik met 15 min klaar en betaal 40 baht.
  Ook heel tevreden met het resultaat.

 3. thea zegt op

  Je bent tevreden met je kapsel omdat het langer duurt, de tondeuse erover heen halen kunnen we allemaal.
  Een kapper die de tijd neemt knipt gewoon beter.
  In Nederland heb je ook kappers die er 20 min over doen en kappers die een uur bezig zijn ( voor dames).
  Je ziet echt het verschil, geloof me

 4. tom bang zegt op

  Ben hier in Bangkok 150 baht kwijt maar dan gebruiken ze schaar en tondeuse en waarom snap ik niet maar soms word ik van te voren al gewassen en erna en soms alleen erna maar dan wel 3 tot 4 x.
  Shampoo erin uitspoelen en weer opnieuw, terwijl ik toch altijd van tevoren mijn haar was, beetje hetzelfde als je naar de tandarts gaat dan poets je ook van te voren even.

 5. Cornelis zegt op

  Wat me bij mijn eerste kappersbezoeken hier opviel: je moest je schoenen buiten laten staan en dus op blote voeten naar binnen. Niks mis mee, hygiëne toch? Nou nee, omdat de afgeknipte haren op de vloer pas aan het eind van de dag werden opgeveegd ‘waadde’ je dus door andermans haren……….. Ik weet het, het gaat niet overal zo, maar bij vele kapsalons wèl.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website