Huisjes kijken van lezers (7)

Dit huis is in 2011 gebouwd, dubbelwandig met in de spouw isolatie. Totale kosten tussen de 30 en 35.000 Euro (zonder grond).

Ingezonden door Peter (Ban na so)


Beste lezer, heb jij ook een huis laten bouwen in Thailand? Stuur foto’s met wat informatie zoals de kosten naar info@thailandblog.nl en wij plaatsen het. 


Rating: 4.06/5. From 17 votes.

11 gedachten over “Huisjes kijken van lezers (7)

 1. 30 a 35 duizend Euro’… Daar koop je nog niet eens een garagebox voor in Nederland’
  .
  Spijtig genoeg geen verdere foto’s van dit prachtige huis
  .
  Pieter

 2. Jammer, dat er maar 1 foto van wordt getoond.

  vr.groet, Henk

 3. Is de woning zelf gebouwd zonder verdere loonkosten of door een aannemer ?

 4. Om een duidelijke visie te krijgen is het van belang om ook de grondoppervlakte aan te geven en waar de woning is gebouwd. De totaalkosten worden dan een veelvoud van dit bedrag en daar is toch het meeste geld mee gemoeid. De gebruikte materialen en ga zo maar door, daar zit ook veel prijsverschil in. De woning zal niet meer worden in waarde, wel de grond en daar zal je uiteindelijk met de verkoop rekening mee moeten houden, tenzij je er altijd in blijft wonen natuurlijk. Ook het onderhoud kost het nodige en is in dit warme land een factor van betekenis spreek ik uit ervaring.

  • leuk als je daar wat meer over kunt (wilt) vertellen. HG.

   • Beste Frank, mijn opmerking is meer gedaan om in het brede perspectief naar zo’n woning te kijken voor geïnteresseerden. Ik ben daar niet benieuwd naar.

 5. Ben benieuwd wat de bouw van zo’n huis nu zou kosten ,10 jaar later.⁶

 6. Ik weet wel dat je dit nu niet meer kunt laten zetten voor die prijs, het laatste jaar zijn wereldwijd de prijzen van grondstoffen met 30 tot 100 % gestegen , ook hier in Thailand . En inderdaad de Grondwaarde wordt vaak vergeten en die is verhoudingsgewijs bijna evenveel als de waarde van het huis, als je tenminste niet wil bouwen op 50 sqw zoals de locals hier veel doen.En inderdaad de oppervlakte vermelden zou veel info geven zowel van huis als grond.

 7. Ik heb van diverse kanten begrepen dat spouwmuren worden afgeraden in THailand vanwege het ongedierte dat er in kan trekken… zelfs met vulling als piepsel of glaswol..
  Iemand een gedachte hierover?

  • Ik heb om die reden verkozen om zonder spouwmuur te werken, ik heb een dak dat aan alle kanten ongeveer 80 cm oversteekt ,zodat de muren weinig blootgesteld zijn aan rechtstreeks zonlicht zodat je minder opwarming krijgt , Het dak bestaat uit Geisoleerde panelen met een tussenruimte naar de plafonds van de kamers met een natuurlijke, passieve ventilatie.In de fundatie is er een systeem voorzien om jaarlijks te fumigeren tegen termieten en ander ongedierte.

Reacties zijn gesloten.