Huisjes kijken van lezers (4)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
17 januari 2022
Bang Saphan

Bang Saphan

In 1998 kregen wij de gelegenheid een stuk grond te kopen in Bang Saphan (Patchuap Kirikhan) circa 100 meter van het strand. De bouwkosten in 2001 bedroegen 75.000 gulden voor een huis van twee verdiepingen met een dak van geglazuurde pannen. In mijn optiek noodzakelijk door de nabijheid van de zee (en dus zout).

We hebben in Bangkok een huis uitgekozen aan de hand van verschillende maquettes en dit onder toezicht laten bouwen in Bang Saphan.

Naderhand een huisje erbij laten plaatsen voor een dame die toezicht houdt; daarna nog uitgebreid met een zwembad aan de achterzijde.

De plantengroei in de tuin is weelderig en overdadig, hier heb je eer van je tuinwerkzaamheden.

Samen met mijn vrouw wonen we hier tijdens de winterperiode.

Ingezonden door Lex


Beste lezer, heb jij ook een huis laten bouwen in Thailand? Stuur foto’s met wat informatie zoals de kosten naar info@thailandblog.nl en wij plaatsen het. 


Rating: 4.92/5. From 25 votes.
Please wait...

8 reacties op “Huisjes kijken van lezers (4)”

 1. Pieter, zegt op

  .
  ‘Tot nu aan toe 4 prachtige niet alledaagse standaard woningen in deze nieuwe rubriek huisjes kijken van de Thailandblog lezers die in het prachtige Thailand wonen’ en hier hun droomwoningen hebben gerealiseerd’ Huizen kijken is in het algemeen een prachtig onderwerp. Helemaal als dit onder landgenoten plaatsvinden die in Thailand woonachtig zijn! Ga vooral door redactie, en verras ons dagelijks met de mooiste uiteenlopende huizen van uw Thailandbloglezers’

  Pieter

 2. Jan zegt op

  Beste Lex,
  Mijn oprechte complimenten voor het mooie en stijlvolle huis.
  Helemaal mijn smaak.
  Klein vraagje: heb je het huis gebouwd met enkelsteens of dubbelsteens buitenmuren ivm koel binnen klimaat.
  Erg veel woonplezier toegewenst.
  Jan

  • Lex zegt op

   Beste Jan,
   Wij hebben het huis ”enkelsteens” laten bouwen, zoals de op de bouwtekening. We houden het koel in huis middels een Thaise oplossing: aan de zuidkant hebben we een viertal Pimphet bomen gepland. Hoog met veel blad. Hierdoor geen direct zonlicht op het huis.
   Wel veel bladeren ruimen, want die vallen het hele jaar door.

 3. Heho zegt op

  Geachte redactie,

  wellicht is het volgende artikel interessant voor lezers die interesse hebben in Nederlandse bouwsels. Ik vond het in ‘Architectural review’ van vandaag, maar het was een herdruk van vijf jaar geleden. Het betreft een fantasiebouwsel in Chantaburi met Escher-associaties van een Thai die in Rotterdam is afgestudeerd.

  https://www.architectural-review.com/awards/ar-emerging-architecture/reinventing-the-playground-supermachine-studios-10-cal-tower-in-thailand

 4. Bohpenyang zegt op

  Prachtig!

 5. Jacobus zegt op

  Prachtig huis. Mooie stijl. Mijn vrouw en ik hebben een ruime gelijkvloerse bungalow. Waar ik met veel plezier in woon. Maar……. ik heb bemerkt dat Thaien, en ook mijn vrouw, vinden dat een huis met een etage met status heeft. Ook als de totale woonoppervlakte kleiner is. Ik word daar door mijn vrouw nog wel eens aan herinnerd. “Hé look, that’s a nice house”, zegt ze dan. “yes indeed, but it’s smaller than our house”. Maar dat maakt in haar ogen niet uit, het heeft een etage.

  • herman zegt op

   Het bouwen met een etage heeft vooral te maken met de grondprijs, veel huizen van thai worden hier gebouwd op 50 square wa en dan ben je bijna verplicht om met een etage te bouwen.Omdat ik rekening houdend met mijn leeftijd (65) geen huis met trappen wou heb ik ervoor geopteerd om een laagbouw te zetten en wat meer te betalen voor een groter stuk grond.Ik heb alleen nog maar positieve opmerkingen gehad over mijn huis en ben er tevreden mee.En mijn vrouw is er heel blij mee.

 6. Huub Jansen zegt op

  Ik wil jullie even complimenteren , want dat hebben jullie fantastisch gedaan en zo smaakvol en dan voor een dergelijke som is buitengewoon. Mijn vrouw en ik willen rondom Chiang Mai iets laten bouwen of iets bestaande laten renoveren. Ik hoop van harte dat het nog steeds zo gunstig zou kunnen zijn. Ik wens jullie een fijne winter toe. Hartelijke groet Proy en Huub


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website