Huisjes kijken van lezers (37)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
25 februari 2022

Onder genot van een hapje, drankje met kennissen kwam er een Thai style huis in beeld, bod gedaan, 10 maanden later bericht: “wanneer je bod nog staat is het huis van jou”. Aldus werden we huiseigenaar in Hua Hin. Het huis staat op een unieke locatie, maar we vonden dat we het iets moesten aanpassen.

Thuis met de afmetingen aan de slag, schetsen, tekenen etc. Met de ons reeds bekende aannemer in Hua Hin overleg en….. huis afgebroken tot alleen het skelet van de 4m palen en de vloeren, vanaf die basis een totaal nieuw huis en zwembad met jacuzzi gebouwd.

Niet alle ideeën kwamen volledig uit, maar het kan bekeken worden we kunnen er heel goed mee leven. We hebben, veel kwalitatief betere producten, zoals Grohe Europe kranen etc. meegebracht uit Nederland.

Het RVS werk van trapleuning en terras balustrade is ter plaatse in – en aan elkaar gelast, ècht vakwerk, kunstenaars! De living hebben we op de tweede verdieping met veel terras rondom, waar altijd wel een briesje staat. De hoogte van de living is 3.50m, daarboven een ruimte onder het dak, met natuurlijke ventilatie. Tevens een ruime slaapkamer, open inloopkast en badkamer.

Beneden 2 slaapkamers, badkamer, storage en pomp huis met waterfiltersysteem zodat je door het hele huis kraanwater kan drinken.

Nu wil ik beslist niet vertellen dat het allemaal vlekkeloos verlopen is. De vonken vlogen er zo nu en dan vanaf, ik mocht zelfs niet meer op de bouw komen, het kwam toch steeds weer op zijn pootjes terecht. We respecteerden elkaar, de aannemer had jaren in Amerika gewerkt, sprak goed Engels en hij waardeerde ook dat we er zo bij betrokken waren en als zodanig materiaal, gereedschap, advies etc. meebrachten. We hebben nog steeds contact en hij is nog steeds trots op zijn bouwwerk en wij ook.

We hebben in Thailand en omstreken veel rond gereisd, veel gezien en genoten, proberen nu ons huis in Hua Hin te verkopen om meer van de wereld te zien en minder verplichtingen te hebben, de jaren gaan door.

Afmetingen 2e verdieping:

 • Woonkamer met open keuken 50 m2 hoogte 3,50m
 • Slaapkamer met inloopkast 32 m2 hoogte 3,50m
 • Badkamer 12 m2, hoogte 3,5 m
 • Terras zijkant huis 36 m2
 • Terras voorzijde 33 m2
 • Terras boven carport 14 m2

Begane grond:

 • Carport 32 m2
 • Bergruimte, wasmachine etc. 12m2
 • Logeerkamer 20 m2
 • Badkamer 12 m2
 • Logeerkamer / kantoor 16 m2
 • Pomp huis 8 m2
 • Terras op pomp huis 14m2
 • Zwembad 45 m2 + 1.50 diep
 • Jacuzzi 6 m2
 • Terras boven buffertank zwembad 15 m2

Ingezonden door Jan


Beste lezer, heb jij ook een huis laten bouwen in Thailand? Stuur een foto met wat informatie en de kosten naar info@thailandblog.nl en wij plaatsen het. 


Rating: 5.00/5. From 20 votes.
Please wait...

29 reacties op “Huisjes kijken van lezers (37)”

 1. samee zegt op

  als je het ooit in de verkoop doet … 😉

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Is volgens mij te koop toch.
   “….proberen nu ons huis in Hua Hin te verkopen om meer van de wereld te zien..”

 2. Luc Houben zegt op

  Zijn er mensen die zonnepanelen geïnstalleerd hebben op hun nieuw huis in Thailand?

  • Nest zegt op

   Voor warm water? heb ik al 10 jaar geleden gedaan. Zonnepanelen voor electriciteit is nog altijd moeilijk hier omdat PEA de electriciteit die je teveel produceerd niet terugkoopt, Je kan niet aansluiten op de grit
   Zonnepanelen voor pompen zwembad, dieptepomp etc wordt hier in Chiangmai wel veel gedaan

   • Ger-Korat zegt op

    Lijkt me juist ook nuttig voor als je de airco overdag aan hebt, deze zal van de apparaten in huis het meeste gebruiken. En voor de koelkast bijvoorbeeld. De meesten zullen geen zwembad bij het huis hebben.

  • ruud zegt op

   Je kunt met zonnepanelen in Thailand niet terugleveren aan het net.
   Het enige zinvolle wat je dus met die panelen overdag kunt doen, is je airco erop laten draaien.
   Daarvoor moet je dan wel een flink aantal panelen op je dak leggen, om voldoende vermogen te hebben.
   Het overschot aan stroom kun je weliswaar opslaan, maar op dit moment lijkt dat mij aanmerkelijk duurder en ingewikkelder toe, dan gewoon stroom van het lichtnet.
   Jammer natuurlijk, want in Thailand wordt de meeste stroom verbruikt, als de airco overdag overal volop draait.
   Dit in tegenstelling tot Nederland, waar de huishoudens ‘s avonds – wanneer de zon niet meer schijnt – de meeste stroom verbruiken.

  • Marc zegt op

   Terugbetalen van KW geproduceerd door zonnepanelen wordt niet terugbetaald idd. , maar maar maar de meter draait terug , dus komt dat in feite op hetzelfde neer , ik produceer per dag 30 kw en verbruiker 24 h 35 kw , dus ik betaal maar 5 kw per dag .
   Je mag dat echter niet gaan vertellen bij PEA of ze komen een digitale meter plaatsen en draait je meter niet meer terug

 3. Henri zegt op

  Beste Jan, je hebt een modale naam, maar geen modaal huis. Schitterend natuurlijk, maar je weet zeker dat het in Hua Hin staat en niet in Abudabi. (grapje). Prachtige fotoś spreken voor zich, kan er met woorden niets meer aan toevoegen, 5 sterren en nog een beetje. Geen ruzie krijgen met je Thai partner, dan wordt het inderdaad reizen, met een prachtig huis als herinnering.

 4. Frank zegt op

  Ziet er geweldig uit Jan!

 5. Trees zegt op

  Beste Jan.
  Wij komen volgende week voor 3 maanden naar Huahin en willen graag je huis gaan bekijken.
  Wil je het adres vermelden?
  Kan ook naar m’n Gmail gestuurd worden.
  treesvanmaren@gmail.com

 6. Piet d V zegt op

  De foto geven ,prachtig beeld van een modern huis , met oog voor kwaliteit
  Het is jullie stijl , hoop voor jullie dat je koper vind ,die ook van deze stijl houd.
  en dat jullie andere dromen ,niet enkel afhangen van de verkoop van het huis
  Misschien te veel geld in een prachtig huis gestoken.
  en nu ?

 7. PEER zegt op

  Wanneer het tóch te koop wordt aangeboden, waarom dan niet meteen de vraagprijs erbij gezet?

  • Ben korat zegt op

   Godallemachtig wat prachtig, ik ken daar als aannemer heerlijk van genieten, de prijs zal wel schrikbarend hoog zijn voor Thaise begrippen, maar beter duur dan niet te koop.

   Groetjes Ben Korat

 8. Stefaan zegt op

  Hallo Jan,

  Prachtig bouwwerk! Gefeliciteerd.

  Gezien je villa te koop staat, zal je wellicht niet graag de bouwprijs bekend maken. Kan je de vraagprijs hier vermelden ? Dit geeft ons een idee wat een puike villa in Thailand, Hua Hin kost.

  Gr,
  Stefaan

 9. Ben D. zegt op

  Prachtige architectuur met behoud van Thaise vormgeving, maar gestoken in een modern jasje.
  Voor mij het mooiste huis uit de reeks!

 10. Sasico zegt op

  Proficiat! Inderdaad prachtig huis. Ik ben ook wel benieuwd naar een richtprijs! En eventueel ook naar de gegevens van de aannemer.

 11. Endorfun zegt op

  Proficiat, is inderdaad mooiste huis van allemaal. Natuurlijk de prijs is er ook naartoe. Maar tenminste vernieuwend, inspirerend. Wie zou zo’n huis niet willen ?

 12. Pieter, zegt op

  .
  ‘Prachtig architectonisch niet alledaags pand’ wat de uitgangbasis is van mijn eigen Japanse multifunctionele pand 富士山 van huisjeskijken.nl nummer 2 in deze prachtige leerzame serie’ Het bewijst maar weer’ dat er mensen zijn die voor klasse en duurzaamheid gaan’ En afzien van een dertien in een dozijn! Mijn welgemeende complimenten Jan’ Wij beiden en Nest (BE) zijn de enigen in deze serie met gelijkwaardige duurzame exclisieve Hollywood huizen’ ook mijn Luxe Hollywood pand staat te koop’ voor 8.9 miljoen Bath’

  Pieter

  • PEER zegt op

   Beste Pieter,
   Ik kan geen vergelijkbaar landhuis met zwembad in Hollywood style ontwaren opTB.
   Help me even uit de droom en geef nog even wat aanknopingspunten wat betreft jouw Hollywood-villa.
   Want 9 milj staat me wel aan.
   Dankjewel

 13. Jan zegt op

  Wauw, wat een prachtig huis!

 14. Jacques zegt op

  Ik sluit mij aan bij de meeste reacties al eerder gegeven. Een prachtig huis dat zo uit de catalogus van Jan des Bouvrie zou kunnen komen. Erg veel wit dus. Als ik deze woning vergelijk met een penthouse condominium in Pattaya, hetwelk ik eens bezichtigd heb met twee verdiepingen en op de hoogste verdieping een zwembad over de hele vloerlengte en breedte, met een totaal oppervlak van 350 vierkante meter en een prachtig uitzicht over de Thaise golf dan schat ik deze woning duurder in. De condo die ik bezocht had, moest 135 miljoen baht opbrengen.

  • Pieter, zegt op

   .
   Jacques, Je zou juist denken dat bij het ouder worden van mensen, ze meer aan rust en natuur gaan denken, dan de drukke badplaatsen op te zoeken, waar ze toch geen gebruik van maken als bewoner. In een condo heb je altijd lawaaioverlast’ en de appartementen wat verhuurd zijn staan altijd dronken mensen voor de liften en parkeerplaatsen’ Ik begrijp dan ook de mensen niet? In Udon Thani heb je zulke tafrelen niet! en is alles nog betaalbaar en het levensonderhoud stukken goedkoper”

   Pieter

 15. endorfun zegt op

  Het mooiste huis dat ik (tot nu toe ?) zag. Helemaal aangepast aan het land waar het staat. Proficiat.

 16. Alex zegt op

  Helemaal mijn smaak. Heb in Huay Yai iets ook zeer modern gebouwd. Kom er nog op terug..
  Gefeliciteerd!
  Alex

 17. Tjerk zegt op

  Mooie herkenbare foto’s Jan

 18. T zegt op

  Prachtig huis hoor en erg goede smaak top!

 19. adje zegt op

  Je moet er maar van houden zo`n steriel strak huis.
  Geef mij maar een huis met een mooie Thaise uitstraling zodat ik ook het gevoel heb dat ik echt in Thailand woon en niet, zoals Henry opmerkte, in Abu Dhabi.
  Maar smaken verschillen en dat is maar goed ook.

 20. Johnny Haas zegt op

  Op de 1e plaats een schitterend huis echt iets wat we aan het zoeken zijn om te laten bouwen op ons stuk grond in Nakhon khanom
  is het mogelijk om met dit bouwbedrijf/architect in contact te komen om te kijken wat voor ons mogelijk is.
  Bij voorbaat dank en groetjes Johnny

 21. Henk zegt op

  Ziet er goed uit Jan. Ik ben van plan om mijn Condo in Hua Hin volledig te renoveren en op zoek naar een aannemer. Kun je mij de details van jou aannemer met mij kunnen delen. Eventueel via e-mail henkaboer@yahoo.com


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website