Huisjes kijken van lezers (23)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
5 februari 2022

Wij hebben vorig jaar een huis laten bouwen in Yangtalad bij Kalasin door lokale aannemer/vriend Lovely Home. Prijs huis 1,5 miljoen baht inclusief muur en hekwerk om het huis.

Aannemer is erg goed maar afhankelijk van de onderaannemer dat gaf nog wel eens strubbelingen totdat hij een andere ploeg stuurde. Perfect opgeleverd. 150 m2 vloeroppervlak. 3 slaapkamers, 2 badkamers, woonkamer met open keuken, washok en overdekte veranda.

Ingezonden door: Frank


Beste lezer, heb jij ook een huis laten bouwen in Thailand? Stuur een foto met wat informatie en de kosten naar info@thailandblog.nl en wij plaatsen het. 


 

 

Rating: 4.76/5. From 21 votes.
Please wait...

19 reacties op “Huisjes kijken van lezers (23)”

 1. rivierzicht zegt op

  Mooi huis helaas wat weinig in info en foto’s.
  Het is zeker een leuke rubriek om te zien en ik hoop dat er nog veel reacties en informatie gaat binnen komen over woningen die in Thailand zijn gebouwd en wat de kosten zijn geweest.

 2. Ed & Noy zegt op

  Na de foto’s te hebben beoordeelt vind ik het huis heel mooi en ook vakkundig afgewerkt, prachtige kleurstelling, mooi ook van binnen, 1 opmerking, wij hadden in eerste instantie ook voor deze identieke vloertegel gekozen, na wat info’s hebben we “Huisjes kijken (2)” vanwege het ook hebben van een open keuken, toch maar voor de matte/ruwe variant gekozen.

  • Ger-Korat zegt op

   Dat is een goede tip over de tegels. Zelf ook in de badkamers in mijn huis in Thailand gekozen voor tegels welk goed ruw zijn, maar wel mooi, zodat je niet kunt uitglijden indien er water op ligt. Dacht dat dit een van de meest voorkomende ongelukken in het huis is, ook in Thailand en vooral van belang als je wat ouder bent.

   • Erwin Fleur zegt op

    Beste Ger-Korat,

    Dit zijn zeker één van de mooiste vloeren maar spiegel glad.
    Wij hebben in ons huis zee groen- blauwe tegels met iets hoger relief als tekening.
    Het is maar waar je op let!

    In de badkamer en douce hebben wij donker rode tegels met het zelde relief maar
    wel groffer en mat.

    Het zijn echt de kleine dingen die je snel over het hooft ziet.
    Goed opletten bij het plannen.

    Erg leuk om andere mensen hun verhaal te horen.
    Eigenlijk is het een heel lang verhaal om alles uit te leggen en niet makkelijk,
    zeker om alles voor te rekenen om dat iedereen verschilt in mening en bouwstijl.

    Met vriendelijke groet,

    Erwin

  • Frank zegt op

   Hallo Ed & Soy,
   Wij hebben geen problemen met de vloer betreft gladheid.
   We lopen dan wel altijd op blote voeten en oma maakt erg goed schoon en als er water geknoeid word maken we het altijd meteen droog. Wij zijn erg tevreden. In de badkamer hebben we wel een ruwe vloer. Groeten Frank en Aim-on

  • fred zegt op

   Wij hebben precies dezelfde vloertegels en die zijn een ramp. Je ziet er alles op. In die mate dat mijn vrouw constant ligt te zeuren om andere tegels. Mooi zijn ze wel maar je loopt er best niet op.

 3. piet zegt op

  prachtig huis , mooie bouwstijl met de twee daken , binnen ook mooi afgewerkt plafond
  en gekozen voor een isaan keukenblok , met een eigen draai zoals de afzuigkap.
  Tegelvloer zoals bij jullie heb ook in mijn handen gehad , toch hebben wij gekozen, maar de meer ruwe variant gekozen .om bovenstaande reactie,s

  Het is zoals je lees
  met de rubriek huisjes kijken, voor wie nog gaat bouwen , je kan leren van een ander zijn die al gebouwd heeft en die bevindingen en meenemen in de keuze,s die je gaat maken.
  of nu gaat over isolatie , vloeren , prijzen, of hoe hoog moet het huis staan , leerzaam zeker.
  Veel woon plezier in jullie huis
  grPiet

 4. willem Kalasin zegt op

  Mooi en nette woning. Ik denk ook voor een schappelijke prijs. De kunst is een goede en betrouwbare aannemer te vinden. En dan zelf de controle doen op de verrichtte werkzaamheden. Wij hebben ook in
  Yang Talat gebouwd en zijn achteraf toch dingen tegengekomen welke niet helemaal conform de afspraak waren. Hopelijk blijft jullie dit bespaard. In ieder geval is ons dorp een mooie woning rijker.
  Succes en groeten, Willem.

 5. wilem kalasin zegt op

  Heb nog een vraag m.b.t. de isolatie als jij het al hebt gebruikt. Welke materialen heb je daar voor gebruikt en waar gekocht. Ben benieuwd.

  Groet, Willem

  • Frank zegt op

   Hallo Willem,
   We hebben geen isolatie gebruikt, als je gaat isoleren moet je volgens mij alles isoleren en dat wil zeggen ramen, dak, muren enz. enz.
   Heb ook gedacht aan zonnepanelen maar zolang we elke maand voor 400 bath elektriciteit gebruiken vind ik het wel goed zo.
   Wij zijn nu 4 maanden per jaar in Thailand en het huis word mede bewoond door moeder en 2 kleinkinderen. Het is de bedoeling om binnen enkele jaren 8 maanden per jaar er te gaan wonen.
   We hebben gelukkig goed contact met de aannemer/vriend en deze geeft goede service ook na een jaar heeft hij wat problemen opgelost. Het is geen Nederland dus daar moet je ook niet vanuit gaan.
   Wij zijn erg tevreden.

   • willem Kalasin zegt op

    Hallo Frank, bedankt voor het antwoord. Mooi dat je een betrouwbare aannemer hebt gevonden. Dat wil wel eens problemen opleveren. Ons huis is inmiddels 11 jaar oud en we moeten af en toe toch even iets aanpassen of herstellen. Hebben nu de electricein aan het werk. betrouwbare kerel en een vakman. Veel plezier in je nieuwe woning.

    Groet, Willem

 6. Zwarte jef zegt op

  Mooi huis. Maar ik heb toch eens een vraagje. Er zijn al vele huizen gepasseerd in deze rubriek maar ik heb nog geen een huis gezien met een plat dak. Bestaat dat niet in Thailand? Of alleen in hoogbouw?

  • Teun zegt op

   Bij hevige regenbuien zal er bij een plat dak al snel veel water op het dak staan omdat de afvoeren het dan niet aan kunnen. Bij een beton dak zal dit niet direct een probleem zijn.
   Bij een stalen of houten dakconstructie betekend het veel gewicht en is er dus ook weer een zwaarder dakconstructie noodzakelijk.
   Daarnaast is het wel lekker als de warmte die stijgt zo snel mogelijk omhoog gaat en daar weg wordt geventileerd via een ventilerende dakconstructies.

  • Lung addie zegt op

   Platte daken zie je idd heel weinig in Thailand. De reden is natuurlijk: er kan op heel korte tijd een enorme hoeveelheid water vallen. Ook al heb je verschillende evacuatiepunten, de kans is er dat, vanwege de te grote hoeveelheid water, bladeren voor en in de aflopen, het water zich gaat ophopen op het dak. Zelfs bij een betonnen constructie kan dit leiden tot instorting. Indien je weet dat op een dak, met een oppervlakte van 100m² ( wat niet groot is) waar 20cm water opstaat, er dus 20m³ water komt staan en dit een extra belasting is van 20.000kg. Is net het zelfde of je een goed geladen vrachtwagen op je dak zou parkeren…
   Ook een plat dak geeft met de tijd onvermijdelijk problemen: lekken…. dus beter niet doen.

 7. Arno zegt op

  Een heel mooi huis voor een heel mooi bedrag, goed gedaan.
  Waarvan heb jij de muren mee gebouwd in jou huis Frank?

  Wij zijn ook bezig om in Udonthani een huis te bouwen en doen hier ervaring op van anderen. Tips zijn altijd welkom!

  Wij zoeken ook een vertrouwde en goede aannemer in de buurt van Udonthani, wie heeft er tips.
  Zal een simpel huis worden met woonkamer, keuken, 2 slaapkamers en een badkamer met wc. Wel belangrijk vind ik een groot overdekt terras te hebben, uit de zon en de regen!
  We willen in ieder geval de muren optrekken uit gasbeton (10 cm), snel goedkoop en warmtewerend.
  Wij willen rond de 1 miljoen bath uitgeven, grond hebben we al (3 rai). Rond het huis moet wel een muur komen en een mooi hekwerk met automatische openener. Geen airco. Aluminium ramen en deuren.

  Dak waarschijnlijk uit gekleurd dakplaat, dat is nog niet zeker.

  TIPS zijn welkom!!

  • Nicky zegt op

   Het hangt er natuurlijk van af waar je bouwt. In de buurt van een grote stad kom je daarmee niet uit. Als je voor volledig thaise bouw gaat zal het niet zo duur worden. Is maar net wat je wensen zijn, welke materialen en de locatie

   • Arno zegt op

    Ons huis komt in een zijstraat van de 22, ongeveer 12 km van BC. Naam van het plaatsje heet NONGNAKOM.

    Woning is door ons zelf getekend en ontworpen, woning heeft 60 m2 oppervlak, terras 30 m2.
    We hebben al iemand die de palen en fundering maakt, ook het stalen dak neemt hij voor zijn rekening! Wij gaan het dak maken van metaal, geen dakpannen. Proberen rond de €30.000 te blijven. Grond hadden we al (gift van moeder).

    Zoeken dus alleen nog een goede gasbeton blokken bouwer, en de ramen en deuren monteren.
    Elektra doet mijn zwager al.

    Groet Arnold

  • Peter de jong zegt op

   Beste arno
   1 miljoen je huis gaat wel lukken
   Maar 3 rai afzetten met een betonnen muur ,of hekwerk in elke prijs klasse
   Geef je het advies om je daar maar is in te verdiepen
   Zeg maar wat ,maar bv ophogen met grond ,elektra op je land op die 3 rai
   Wat verharde weg maken naar je huis,schuur ed op rai
   De rest kost je in mijn mening ,gebaseerd op vele vrienden enz ervaring
   Het zelfde als je huis
   En een poort te maken electrisch koste 2 weken geleden 19500 .Dit was een poort die vorige maand ook opgeleverd is .En dus al rekening me gehouden was kwa electra ed
   hek werk 9×2 meter en een poort 140000
   En echt niet roestvrijstalen hekwerken
   Kortom dat word vaak gezien als ja oke
   Maar valt altijd tegen ,als je geen reserve,s heb
   Gr peter

   • Arno zegt op

    Hi Peter,

    Er komt natuurlijk geen muur om de 3 rai heen, waarschijnlijk wel om ons huis heen!

    Elektra is er al aanwezig

    Ophogen is 2 jaar geleden al gedaan

    Vraag over jouw poort, je schrijft dat de poort nu elektrisch open en dicht gaat, daar ben ik wel benieuwd naar hoe dit werkt en welk merk (waar gekocht) etc.
    Over dat deze van RVS zijn en niet roesten klopt dit niet?

    Kan je mij meer info sturen naar arnold_olsthoorn@yahoo.com

    Ben wel benieuwd, kan ik gelijk een plattegrond van het huis laten zien.

    Groetjes


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website