(Thammanoon Khamchalee / Shutterstock.com)

In de klas van mijn dochter heeft iemand corona gekregen en de hele klas kreeg opdracht om te gaan checken bij een ziekenhuis. Zo mijn dochter ging vol goede moed checken want had geen symptomen.

Helaas was de test positief en mocht ze gelijk 5 dagen in het ziekenhuis blijven. Volgende dag waren wij aan de buurt om te checken als ouders. En ja hoor weer bingo. Nu was ik positief en kreeg een zelfde verzoek. Gelukkig na veel praten hebben we het om kunnen zetten in thuisquarantaine. Tevens kon onze dochter nu ook mee om thuis uit te zieken.

De verschijnselen zijn bij ons beide mild dus dat valt wel mee. Alle testen, longfoto’s en medicijnen zijn gratis en we worden verder goed gevolgd.

Een bord is aan het hekwerk geplaatst met waarschuwingen. Tweemaal daags maakt mijn dochter foto’s van onze temperatuur check, hartslag en zuurstofmeter. Maar het mooiste is toch wel dat 3x daags gratis eten word gebracht. In een woord is dat gewoon SUPER!

We zijn nu op de helft van de 10 dagen quarantaine verplichting, dus nog even vol houden.

Ingezonden door Koos

Rating: 4.78/5. From 18 votes.
Please wait...

7 reacties op “Hoe gaat dat nu met een corona besmetting in een dorpje in de Isaan? (lezersinzending)”

 1. Willem zegt op

  Goed dat je voet bij stuk hebt gehouden en je uiteindelijk thuis in quarantaine kon. Alles prima geregeld en ik begrijp dat het om de Thaise aanpak van covid gaat. Mij stuit het daarbij wel dat van iemand die zeer milde symptomen heeft longfotos gemaakt worden en vaak meerdere in 10 dagen en dat je volgestopt wordt met medicatie. Van dit alles is in het westen geen sprake. Ik las afgelopen week dat nu zelfs ook Thaise dokters er langzaam van overtuigd raken dat medicatie zinloos is en dat de huidige variant van covid als een griepje behandeld zou moeten worden. Vooral de nadruk leggen op de behandeling van die mensen die echt ziek zijn.

 2. Mark zegt op

  Alle klassen van de enige lagere school in ons kleine Noord-Thaisr dorpje zitten in quarantaine in de plaatselijke tempel. Meerdere positieve covidtesten in alle studiejaren.

  De Kids ervaren de verplichte isolatie binnen de temperaturen gelukkig als een gezellig jeugdkamp. De isolatiemaatregel wordt streng gehandhaafd om de vele ouderlingen, die met vooral kleinkinderen onder één dak leven, te vrijwaren van besmetting.

  Voorheen moesten besmette asymptomatische volwassenen naar een paar collectieve isolatiecentra. Degenen met symptomen, zelfs lichte, werden opgenomen in daarvoor ingerichte separate afdelingen van de staatshospitalen. Private ziekenhuizen doen voor opname steevast een PCR test. Indien positief wordt de patiënt doorverwijzen naar een staatshospitaal, ongeacht de aandoening of kwetsuur.

  Positif getesten die asymptomatische zijn of slechts lichte klachten hebben worden sinds vorige week hier in thuisisolatie geplaatst, vergelijkbaar met de beschrijving van Koos.

  Zijn de collectieve isolatiecentra volzet? Of worden ze afgebouwd?

  Dit alles is een indicatie dat er momenteel tot in verste agrarische uithoeken van Thailand veel virus circuleert Veel meer dan de dagelijkse officiële testcijfertjes laten uitschijnen.

  • chris zegt op

   Wat een waanzin.
   Maanden geleden, toen het aantal besmettingen meer dan 10.000 per dag bedroeg was heel het land (en mijn vrouw) in rep en roer.
   Nu zijn er 15.000 besmettingen per dag en de regering denkt erover alle restricties af te schaffen en het land te openen. En ook niet zo vreemd. De omnicron variant heeft eigenlijk niks om het lijf en zelfs 3 vaccinaties helpen niet, zie Koningin Elisabeth. De meeste hebben het of hebben het gehad en weten het niet eens.

 3. fred zegt op

  Hoelang gaan ze op die manier nog te werk gaan ? Tot het einde der tijden ? Want volgens mij zal er ook binnen 5 of 10 jaar ook nog wel ergens iemand rondlopen met de nadruk op lopen die besmet is met dat virus. Dat virus is er en zal nooit meer weggaan dus hoogtijd om een beetje realistische aanpak.

 4. Jan si thep zegt op

  Mooi verhaal.

  Bij mijn dochter kwam vorige week het bericht dat er een lerares besmet was.
  Meteen de hele school voor 2 weken dicht.
  Lerares in isolatie.
  Het was niet duidelijk welke juffrouw maar op mijn vraag wanneer de leerlingen getest werden kreeg ik geen antwoord.
  Wel een bericht gezien dat alle leraren getest waren en negatief.
  De school is weer 2 weken dicht.
  Het jammere hier is dat er geen online les wordt gegeven dus niets in deze situatie.
  De school zegt dat er veel ouders niet in staat zijn om hun kinderen te helpen, moeten werken of geen internet hebben.
  Ze kijken nu elke dag 12 uur yt en downloaden elke game die er is. De handen vergroeiem om de telefoons.
  Na een strijd met de school krijgt de klas (1e klas) van mijn dochter via Line elke dag wat huiswerk met filmpje. Leert ze toch nog lezen en schrijven.

  Nog een week doorploeteren dan gaat hopelijk de school weer open. Maar vrees het ergste nu iedereen weer bang wordt van de stijgende cijfers.

  • fred zegt op

   Zolang men gaat blijven focussen en reageren op die besmettingen zal er nooit iets veranderen. Net als er momenteel hier of daar wel iemand rondloopt met een influenza besmetting zal er ook altijd iemand blijven rondlopen met een Covid-19 besmetting. Ik begrijp niet waar die massale vaccinatie dan eigenlijk toe moest dienen.

 5. janbeute zegt op

  En ondertussen komen er nog steeds dagelijks vele mensen om het leven door verkeers ongelukken en kamikaze rijgedrag hier in het land van de eeuwige glimlach.
  Maar hier wordt niets aangedaan.
  Misschien een strenge controle waarbij een ieder die rond rijdt zonder helm op een brommert, of door rode stoplichten rijdt roekeloos rij gedrag vertoont, ook voor 14 dagen in quarantaine moet en verplicht de hele dag tot vervelends aan toe veiligverkeerfilmpjes moet kijken onder toeziend oog van de gendarmerie.
  Maar ben je plotseling positief dankzij Corona alhier, nou dan is de wereld te klein.

  Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website