Ik ben normaal gewend mijn hotelboekingen via Agoda of Booking.com in 10 minuten af te ronden. Welkom in de wereld van de Thailand pass. Het heeft me inmiddels al een halve dag gekost, en 3 dagen doorlooptijd, om iets van mijn gading te vinden – een hotel met voldoende maaltijden en goede annuleringsvoorwaarden. Al met al een hoop gedoe om 1 overnachting in Bangkok te boeken.

Via Agoda kun je hotels zoeken met een Quarantaine pakket, echter het aanbod is karig, en de benodigde informatie zoals transfer naar hotel en covid test is niet in een oogopslag beschikbaar. Booking.com biedt geen zoekmogelijkheid hiervoor.

De beste site die ik tot nu toe kon vinden is https://asq.in.th/bangkok-test-and-go-hotels.

Met de website kun je zoeken op hotels met een refund policy. Helaas betekent dit niet dat elk hotel zich hier aan houdt. Sommige zetten doodleuk op hun website “No refund”. Blijkbaar is dat ook een refund policy. Andere zetten in hun offerte “no refund”, terwijl op hun website wel van een refund wordt gesproken.

Hetzelfde probleem geldt voor het aantal maaltijden. Vele test&go pakketten beperken zich tot 1 maaltijd.

Ik heb via deze site tot nu toe 3 hotels aangeschreven. Helaas nog geen succes vanwege bovenstaande problemen met hun offerte.

Je krijgt een offerte nadat je al de privacy gevoelige informatie, die je in de Thailand Pass aanvraag moet uploaden, per email (lekker veilig dus 🙂 ) naar ze toe heb gestuurd. Vragen die je gesteld hebt inzake de tijden van de covid test en de maaltijden worden ook nog in eerste instantie genegeerd. Gelukkig heb ik een lijntje in Thailand, zdd de communicatie met het hotel vlot getrokken kan worden.

Ik ben benieuwd of lezers betere alternatieven hebben gevonden om een Test & Go pakket in een AQ of SHA+ hotel in Bangkok te boeken?

Rating: 3.22/5. From 9 votes.
Please wait...

19 reacties op “Ervaring met zoeken Test & Go pakket in AQ hotel in Bangkok (lezersinzending)”

 1. haki zegt op

  Je zult toch niet onbekend zijn dat we al enige tijd Covid hebben waardoor overal de situatie anders is dan normaal. Daardoor kost het wat meer moeite om op reis te gaan dan andere tijden.
  Heb net zelf (nog met CoE ipv ThaiPass) voor 1 nacht in het Silom Serene Hotel (Bangkok) http://www.silom-serene.com) gezeten voor THB 6900 (prijs voor maximaal 2 nachten) incl transfer luchthaven, PCR test, 3 maaltijden/dag, Netflix, internet etc. Ook zij maken op hun website melding “No Refund”, maar omdat ik eerder al voor 7 nachten had moeten boeken, had ik daarvoor ruim teveel betaald, en het refund was totaal geen probleem. Binnen een week teruggestort.

 2. Jahris zegt op

  Ik denk toch echt dat je niet goed genoeg zoekt. Als ik de lijst met quarantaine hotels in Bangkok bekijk op Agoda zie ik daar veel hotels tussen staan die adverteren met oa Airport pick up, 3 meals a day, RT PCR tests en Free cancellation. Klik je wel door op de afzonderlijke hotels om alle info te bekijken? Ik vond het juist allemaal erg duidelijk, vergelijken ging vrij snel.

  Tip: Siam Mandarina op Suvarnabhumi airport. Naast het eerder genoemde quarantaine pakket is het lekker dichtbij, ideaal om snel verder te reizen. Ook goede online recensies. Ik heb het hotel direct benaderd om te vragen of ze moeilijk deden over ongetrouwde stellen en kreeg direct antwoord (nee geen probleem), vergezeld van een boekingsformulier. Tegen een lager tarief dan op Agoda. Snel geboekt, snel antwoord, keurige service. Alles bij elkaar heb ik aan mijn hotelboeking ongeveer 1,5 uur besteed.

  https://www.agoda.com/quarantineth

 3. Jan Willem zegt op

  Ik liep tegen dezelfde problemen aan op Agoda.
  Maar goed, Agoda gaf wel de naam van de hotels, en via google ben ik op de website van een hotel gekomen, daar het contact formulier ingevuld, zonder privacy gevoelige info.
  Binnen een paar uur kreeg ik het onderstaande antwoord, alle info die ik wilde weten stond erin.
  Ik heb bij ze geboekt, en dan moet je uiteraard wel je prive info delen.

  Dear Jan,

  Thank you for your message.

  Available Room Options (all prices are in Baht):
  Type Size 1-Day Price Feature
  Deluxe Room 32 sqm 6,200
  Deluxe Smoking Room 32 sqm 6,700 In-room smoking allowed
  Deluxe Airport View Room 32 sqm 7,200 With view of the BKK Airport
  Executive Suite 60 sqm 8,200 1 bedroom + 1 living room
  2-Bedroom Suite 70 sqm 9,200 2 bedrooms + 1 living area

  Additional guests in the same room:
  Adult 3,200
  Kids (2-15 years old) 3,200
  Infant (0-2 years old) 2,200

  The package includes meals, 1 covid test, a transfer from the airport to our hotel, and an ATK (Antigen Test Kit) self-test kit on departure.

  Please watch this VDO for our hotel review: https://www.youtube.com/watch?v=HIwsnX1DfTg

  To confirm your booking, please key your details into the booking form below and send us the photo of your passport to this email.

 4. Gio zegt op

  Hallo, ik heb net geboekt in Phuket, vertrek volgende week. Eender welk SHA+HOTEL was ok, ze leveren na boeking van hotel met SHA+ transport een SHABA attest af, voor je Thailand Pass, de PCR test kon ik gewoon boeken op de site van PSAS, 2400 bath en wordt afgenomen bij landing op de airport, 6 uur later volgt het resultaat in mijn hotel, en vanaf dan ben je vrij, mits downloaden van de app en zelftest op dag 6. Hopelijk heb ik een aantal bloggers hiermee geholpen, ps: mits je goede foto”s en apart uitvergrote QR-CODES upload is er geen probleem met de TP aanvraag, ik deed er 3 en had ze zeer snel, 1tje zelfs binnen de minuut, ze gebruiken [AI] artificiële intellie, dus de QR codes maken het verschil, sawadee krab, Gio

  • UbonRome zegt op

   Dag Gio,

   Wel interessant op deze manier meteen test bij aankomst op luchthaven, en dan is t veel makkelijker (en goedkoper) om any SHA+ onderkomen te boeken…

   Ik heb nog een heel stapel vouchers liggen voor binnenlandse vluchten.. dus al moet ik later via Bangkok naar de Isaan is t voor mij om t even in Bangkok of Puhket.. binnen te komen.
   t lijkt me een interessante optie.

   bedankt,
   Erik

   • Gio zegt op

    Erik, een nachtje vlakbij Phuket airport is voldoende onder “TEST&GO”, ze beloven resultaat van de test na 6 uur, kan je uitgerust doorvliegen s’anderdaags, grtjs, Gio

 5. Aart v Klaveren zegt op

  Ik had dezelfde problemen, 2 keer een hotel geboekt dat wel als SHA+ stond aangeschreven, meer geen test had bij aankomst, gelukkig nu wel iets gevonden, wel is waar veel te duur maar dan heb je in ieder geval wat je zoekt.
  Een hotel dat je vanaf het vliegveld met een bus naar je hotel brengt, je zelfde dag test wordt, en de volgende dag voor 12.00 een test-uitslag geeft, zodat je weg kunt..
  Ik ben alleen nog niet zeker of ik mijn vriendin kan bereiken aangezien ik nog geen simcard heb natuurlijk..
  Anyway, dat zien we wel, ik haal wel een sim-card als ik mijn hotel mag verlaten..
  Ik ben een dag of 5 bezig geweest, probeer een AQ hotel te regelen, dan weet je zeker dat aan boven genoemde eisen wordt voldaan, en kan je je Thailand-pass na bevestiging aanvragen.
  Dat duurde maar 1 dag voordat ik die had.
  Het enige wat ik nog niet weet of ik dat T8 formulier moet downloaden en invullen.
  in principe zijn het dezelfde feiten als dat je in je Thailand-pass terug kan vinden.
  Als iemand hier iets over weet hoor ik het graag..
  Happy traveling !!
  Aart

  • Gio zegt op

   Beste, T8 downloaden en invullen op papier, afgeven bij aankomst aan immigratie. Wat betreft simcard, alle Thais hebben Line op hun smartphone, ff downloaden en je vriendin toevoegen, het werkt ook uit BE en Ned, grtjs, Gio

   • Henkwag zegt op

    Je verget er bij te zeggen dat je dan in elk geval WEL meteen internet moet hebben op Suvarnaphumi, anders kun je LINE simpelweg niet downloaden en gebruiken.

 6. Greet Hellemans zegt op

  Wij hebben via Agoda geboekt en geen probleem gehad. je geeft op hun site aan dat je een hotel wilt met refund en een AQ hotel. Bij deze hotels die dan tevoorschijn komen zie je hoeveel extra je krijgt (bij v + 5= daar zitten dan 3 maaltijden, gratis vervoer van luchthaven, PCR test enz).
  Wij vonden het heel gemakkelijk om de hotels te vergelijken.
  Hebben gelijk een confirmation gekregen van hotel om onze Thailand pass aan te vragen die we binnen 3 dagen al ontvangen hebben.
  Natuurlijk zijn de hotels niet goedkoop maar gelukkig is het maar voor 1 nacht en hopelijk kunnen we dan verder door reizen naar ons eindadres.
  Wij hebben Siam Mandarina hotel geboekt vlakbij de luchthaven van Bangkok. Zeer vriendelijke mensen.

  Succes nog met het zoeken van je hotel.

  p.s. Verder vullen wij voor alle veiligheid T8 formulier in. Beter teveel dan te weinig.

 7. Gust zegt op

  Wij hadden eerst bij Booking.com een ASQ-hotel op Koh Samui geboekt aan een zeer schappelijke prijs (€ 120,00 voor 3 nachten). Maar bij het zoeken naar een pakket mét inbegrip van de CPR-test was er niets te vinden bij Booking.com. Dus de kamer gratis geannuleerd en zelf het hotel gecontacteerd. De ‘manager’ antwoordde dat enkel het hotel zelf een ‘package’ kon aanbieden. Daat wij een ‘certificate of booking’ nodig hadden voor de Thailand Pass, hebben we dit ‘package’ voor 3 nachten geboekt. De prijs was wel navenant: kamer met ontbijt (3), PCR-test(2) en enkele taxi van de vlieghaven naar het hotel; De prijs was allicht een ‘Corona-prijs’: € 417,00. Nu het laatset woord is hierover nog niet gezegd, want ik ga bij aankomst in het hotel die zgn. manager toch eens aan zijn verstand brengen dat voor die prijs het diner inbegrepen mag zin. Of het gaat lukken dat klaar te spelen, weet ik niet maar ik zal mijn Thaise ‘contacten’ inschakelen.

 8. Gio zegt op

  Voor Phuket :PCR-test apart boeken op site van PSAS, dan SHA+hotel & SHA+transport van het hotel inclusief apart boeken , geen package. Phuket: 1200Baht/nacht voor 4*boutique resort,transport 1250 Batht voor 3 pers, PSAS PCR TEST op de airport bij aankomst 2400baht, grtjs, Gio

 9. Eddy zegt op

  Bedankt voor de vele reacties!

  Gisteren eindelijk een AQ hotel gevonden die per email alle vragen beantwoordde en de website informatie zoals 100% refund met 3 maaltijden bevestigde voor 4.499 baht per nacht.

  Gelijk de Thailand pass aangevraagd en vandaag na 24 uur deze goedgekeurd gekregen.

  De dingen die mij opvielen bij de Thailand pass aanvraag:

  1) werd niet naar mijn visum gevraagd, terwijl de duur van mijn reis 3 maanden is
  2) ik had een Thaise vaccinatie QR code gestuurd, omdat de in NL omgezette QR bewijs alleen de laatste vaccinatiedatum noemt. Ik geloof dat de check van deze Thaise QR code handmatig was, anders zou de goedkeuring sneller geweest zijn dan 1 volledige werkdag.

  • En de naam van dat hotel?

   • Eddy zegt op

    Hotel Chada Bangkok

    https://asq.in.th/asq-thailand-hotels/bangkok-cha-da-hotel
    https://goo.gl/maps/tZtiHiYymPGaT1mw5

 10. Sjors zegt op

  Ik kreeg mijn Thaise QR code _zonder_ dat ik een AQ hotel geboekt had, dus blijkbaar kan je dat al eerder doen. Hij werd onmiddellijk goedgekeurd, waarschijnlijk omdat ik de coronapas QR codes gebruikte (de app gaat klagen en blokkeert je 2.5 minuut als je een screenshot maakt, maar het werkt wel).

  Ik had mijn hotel al geboekt, maar het blijkt dat je niet simpelweg de eerste dag kan upgraden naar hun Test & Go pakket. Je moet de boeking aanpassen en dan apart boeken. Communicatie via email is tot nog toe dramatisch, bellen werkt beter.

  Ik heb nog ruim een week, dus we gaan het merken…

  Off topic, maar voor verzekering naar oranje gebied (inclusief verklaring dat het meer dan $50K dekt), zie OOM. Ook hier gold overigens dat ik op basis van mijn gewone reisverzekering en Nederlandstalige polis de QR code kreeg. Maar ik kan me voorstellen dat aan de gate en op de grens nauwkeuriger gecontroleerd wordt.

 11. Ronald van Gelderen zegt op

  Beste Sjors ,

  Ik heb gisteren in het Mercure Hotel Suhumvit 11 Bangkok geboekt voor 24 November zij hebben alles goed voor elkaar mijn neef is er vorige week geweest prima eten je wordt opgehaald en naar het hotel gebracht er wordt door een verpleegster in de kelder van het Hotel een test afgenomen en de volgende dag als je gezond blijkt te zijn kan je jouw reis voort zetten voor mij en mijn Thaise vrouw samen is dit 7200THB wat ongeveer 175 euro is kamers zijn heel goed verzorgt .

  Ik moet wel zegen dat wij in totaal 14 uur bezig zijn geweest met alle documenten en de vliegtickets , gelukkig heb ik een slimme Thaise stiefdochter die een grote hulp bleek zelfs zij hat er moeite mee echt een over kil aan documenten en papieren vier uur later had mijn vrouw al de Thailand pas ik zit er nog op te wachten we vertrekken 23 November dus ik heb nog even en je weet de Thais eerst .

  Veel Suskes .

 12. Dirk zegt op

  Beste schrijver,

  Ik heb via de website die je noemt geboekt bij Hotel Casa Nithra Bangkok. Onderstaande mail gestuurd, en netjes antwoord gekregen, op alle vragen was het antwoord bevestigend. Mooie 1-pagina bevestiging gehad die is goedgekeurd bij de Thailand Pass aanvraag. Ik heb een suite room met groot ligbad, ze hebben goekopere kamers ook.

  Please find attached all required documentation for a booking of [Suites Room with Spa Bathtub] for ASQ 1-day Test & Go Package for 2 persons. We will arrive at the airport with flight XXX from XXX at XX.XX on Thursday December 2nd 2021.

  Kindly confirm room availability, price and method of payment.

  Kindly please confirm the following:

  1. The 1-night package of Test & Go program should cover accommodation for 1 night, transportation from the airport to the hotel, the required RT-PCR COVID-19 test, and an Antigen Test Kit (ATK).
  2. Balcony is available and accessible to sit outside
  3. Simple meals are included?
  4. Suites Room with Spa Bathtub – Bathtub is available
  5. We receive booking confirmation after payment which is needed for Thailand Pass registration?
  6. Hotel Refund Policy – Full refund (deduct 500 Baht as a fee)  In case Thai Government change any regulations and we have to comply.
  7. One question please which is for us important: at which time can we expect result of the COVID-19 PCR test to your experience? We would like to book a connecting flight to Chiang Mai next day. I hope you have some idea at which hour/time the results come back (in Mor Chana app?)

  Apologies for all the questions, I hope you understand in current time we need a lot of information Thank you for your time and hope to see you on December XX!

  Kind regards,

 13. Leo Goeman zegt op

  Ik heb ook gezocht naar een hotel in Bangkok voor eind december.
  De informatie van Agoda vond ik voldoende duidelijk, ook over de testen en de maaltijden en de transfer.
  Ik heb uiteindelijk gekeken naar de prijs en geboekt bij FuramaXclusive Sukhumvit. Misschien niet het mooiste of beste hotel, maar voor 1 nachtje maakt me dat niet uit.
  De boeking verliep vlot en ik kreeg heel snel mail terug.
  Enige nadeel: gratis annuleren kan tot 14 dagen ervoor.
  Er staat wel bij als je niet kan gaan wegens een positieve PCR-test dat je 90% terugkrijgt.
  Prijs all in (testen, maaltijden, transfer): 111 (single).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website