Lezerinzending: Leren duiken op Koh Tao

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , , ,
6 april 2015
Leren duiken op Koh Tao

Saweedeekaap!!!! Haha, blijft leuk om te zeggen, het betekent ‘hallo’ in het Nederlands. Dinsdag vlogen we van Chiang Mai naar Ko Samui. Omdat we in de middag vlogen, hebben we wat gekletst met anderen in het guesthouse waar we verbleven. Die zeiden allemaal: je moet naar Koh Tao gaan, daar is het relaxed en je kunt er leren duiken..

Mmmm dit zette ons aan het denken, zullen we het doen? We hebben eerst een massage genomen en Hollands geluncht met een kroket op brood (ik vond ‘m niet onaardig). Hierna zijn we naar het vliegveld gegaan en ondanks dat we 3 uur in Bangkok moesten wachten, hebben we ons kostelijk vermaakt. Er was namelijk een lounge met eten & drinken en …. popcorn, heerlijk zoute. Dus we hebben flink popcorn lopen eten 🙂

We werden opgehaald bij het vliegveld door het hotel dat we vooraf hadden geboekt en hebben nog heel even met de voetjes in het zwembad gezeten. ‘s Ochtends vertrok de boot naar Ko Tao erg vroeg, maar we werden al gewekt doordat een vliegtuig overvloog en een paar honderd meter geland moest zijn.

Duikscholen

De bootreis duurde 3 uur. Toen we aan wal kwamen, stonden er allemaal Thais met bordjes van duikscholen, hotels, taxi’s te schreeuwen om met hen mee te komen. Wij zijn eerst wat wezen drinken en lazen op mijn mail dat we bij de Nederlandse duikschool voor 2 dagen terecht konden incl. hotel. Eenmaal daar aangekomen zei de eigenaar: Jullie kunnen nog mee vanmiddag. Oké, dus wij als een malle alle formulieren invullen, ik nog snel naar de arts in verband met mijn oren. Alles oké, en we zijn meegegaan, met een leraar en een andere studente.

Het was erg raar om te duiken, alles is zo onbekend. Het was meer een introductieduik om te kijken of je het leuk vindt en of je je oren kunt klaren. Dit lukte mij erg goed wonder boven wonder, Liesbeth had hier wat meer moeite mee. Paar mooie vissen gezien, maar ook hele gemene. De naam van de vis cleaner fish, hij knabbelde letterlijk aan je lip en oren. Gratis Dr. Fish eigenlijk. Tegen 18 uur waren we klaar en we kregen ook nog huiswerk mee, dus snel gegeten en aan het huiswerk.

PADI gehaald

Hierna waren we kapot, de volgende dag was ook vroeg. Kregen veel theorie en een oefentoets, in de middag gingen we duiken en moesten veel basistrucjes laten zien. De laatste afdaling bleef ik telkens op de bodem hangen en moest telkens een klein beetje lucht in mijn vest doen. Toen ik ineens naar boven schoot en aan de oppervlakte was geraakt. Niet de bedoeling dus. Die avond hadden we ook huiswerk en moesten we leren voor de theorietoets.

De volgende dag hebben we alle drie de toets gehaald en in de middag gingen we weer het water in. We hoefden een stuk minder trucjes laten zien, de leraar toetste alleen of je zelfstandig de trucjes kon uit voeren. Gelukkig ging het allemaal redelijk goed. Ik lag alleen weer telkens op de bodem en ik moest telkens mijn ademhaling (uitademing) erop aanpassen. Dit kostte op den duur best veel energie en de leraar had uiteindelijk lood uit mijn vest gehaald en daarna ging het goed 🙂 Dus we hebben onze PADI gehaald!! In Sri Lanka kun je ook goed duiken, dus ik denk dat ik daar ook nog wel een duikje neem ;).

Sairee village

De volgende dag zijn we naar Sairee village gegaan, hier is meer het uitgaan en het dorpje. We hebben een tocht op het strand met onze backpack af moeten afleggen om een normaal geprijsde bungalow te bemachtigen, maar het is gelukt. Dus die duik in het water hadden we wel verdiend, hierna geluierd. In de middag hebben we een crossmotor gehuurd en zijn naar een baaitje gereden, super gaaf allemaal. De wegen zijn hier nog slechter en steiler dan in Chiang Mai of Pai. We moesten echt voorover buigen met stijgen en achterover met dalen, volgens mij was het percentage soms wel 60 %. En weer zagen we veel mensen met verband om hun benen, gelukkig is dit ons bespaard gebleven.

Onderwaterwereld

We hebben aan rustig baaitje gegeten en zijn teruggegaan naar het stadje voor een drankje. Er stonden een paar jongens een vuurshow weg te geven, het zag er echt supervet uit. De volgende dag zijn we op de scooter naar een viewpoint gereden, het was echt super mooi. We keken uit op ons strandje, hierna zijn we naar een privéstrandje gereden en hebben daar gesnorkeld!! Ook weer super mooie vissen gezien, ik heb een hele grote gezien van 60 cm met een hele dikke buik, een rog en barracuda’s. Die zwemmen op dezelfde hoogte en kijken je aan met hun ogen en die lange dunne scherpe bek.

Wat een hele andere wereld is de onderwaterwereld toch 🙂 De tijd vergeten als je snorkelt is zo gebeurd want Liesbeth moest me uit het water trekken omdat het een kwartier voor de tijd was wanneer we de scooter in moesten leveren. Oeps, gelukkig was het erg dichtbij.

De laatste avond in Ko Tao hebben we niet veel bijzonders gedaan. Vandaag en morgen wordt denk ik een gruwel dag/nacht. We vertrekken om 14.30 om 3 uur met de boot naar het vasteland te varen en daar 3 uur wachten op de nachttrein. Vervolgens komen we dan om ongeveer 6 uur aan in Bangkok en dan nog naar het vliegveld.

Ingezonden door José.


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website