Noi vertelt verder

Ik zit nu thuis, voel me ziek, zwak en misselijk. Wil niet meer naar school, wil alleen nog maar naar haar, maar mijn ouders houden me strak in de gaten. Ze belt me regelmatig, zegt dat ze van me houdt, maar ook dat ze geld nodig heeft. Ik heb zo’n donker geel vermoeden dat haar Duitse vriend haar heeft laten zitten.

karaokeHoe kom ik weg en hoe kom ik aan geld? Ik haal wel het geld op in het dorp dat afgedragen moet worden aan de waterleiding, maar dat is niet veel. Toch, als ik het niet zou afdragen zou ik een paar dagen rond kunnen komen, maar dat is geen oplossing voor de lange termijn.

In een plaats zo’n 50 kilometer van hier is een karaoke club, waar gedronken en gezongen wordt. Hier zijn ook meisjes om mee te zingen, maar die ook andere diensten verzorgen heb ik me laten vertellen door wat oudere meisjes op mijn school. Die meisjes blijven daar inwonen op een klein kamertje met een gemeenschappelijk douche en toilet. Als ik daar nu eens naar toe zou gaan?

Dan moet ik wel met jongens natuurlijk, maar dezelfde meisjes vertellen me ook dat daar niets mis mee is. Het proberen waard; ik ben thuis weg, ze kunnen me niet vinden denk ik en door met jongens mee naar boven te gaan om te vrijen levert geld op, waar ze zo op zit te wachten. Meerdere vliegen in één klap dus.

Vader Pek

Ze is weer weg. Heb een telefoontje van haar gekregen dat ze naar een vriendin is en dat ze het sleuteltje van haar bromfiets kwijt is. De bromfiets staat in de stalling van het ziekenhuis en of die met de reserve sleutel opgehaald kan worden. Verder geen informatie en haar telefoon is afgesloten nu. Wat moet ik nu gaan doen? Laten we eerst maar eens een paar dagen afwachten en dan de politie nog eens proberen.

Drie dagen in spanning, hier en daar een oor te luisteren leggen, maar allemaal zonder resultaat. Je zou voor minder gek worden.

Dan nog maar eens naar de politie, ze moest minimaal drie dagen weg zijn om actie te ondernemen werd me toen verteld. En wat zeggen ze nu de luiaards? Het lijkt verstandig om er niets aan te doen; stel dat ze mijn dochter vinden en haar terug brengen, dan is het een schande voor mijn familie en voor de familie van die vrouw. Ze willen gewoon niets doen, ook al zou ik ze geld bieden. Dat steken ze dan gewoon in hun zakken en blijven op hun kont zitten.

En zo verstrijken de weken en maanden, mijn vrouw kwijnt weg en volgens vrienden zie ik er ook niet goed uit. Nee gvd, vind je dat gek? Kan niets doen en er komen ook geen tips binnen van mensen die haar gezien zouden hebben.

Noi

Voel me weer ziek, zwak en misselijk. In het begin was het wel leuk in de karaoke club. Ben goed ontvangen door de andere meisjes en de baas en nog twee mannen die me dagelijks  het klappen van de zweep hebben geleerd. Dat noemden ze de introductieweek; wist niet wat ik meemaakte. Met jongens vrijen viel me eigenlijk niet tegen. Vond het wel fijn, maar vroeg me af of ik eigenlijk wel met een andere vrouw verder wilde. Vele jongens, maar ook mannen, komen en gaan. Maar voel me aangetrokken tot 1 jongen die lief voor me is en me een pilletje gaf toen ik in een dip zat. Dat beurde mij op en had heel de avond en nacht plezier.

Kreeg af en toe nog zo’n pilletje, ik begon er naar te verlangen, maar toen moest ik ervoor gaan betalen zei hij. Na verloop van tijd liep het aantal klanten in de club terug, maar mijn verlangen naar die pilletjes niet. Had nu bijna geen geld meer dus moest ik iets anders gaan doen.

Kon ook moeilijk nadenken, want de meest gekke dingen drongen mijn hersenen binnen. Ben werk buiten de club gaan zoeken, maar dat schiet ook niet op. Ben toen op een avond, maar vraag me niet hoe, naar huis gegaan, ik moest en ik zou geld hebben.

Kees neemt het over

Het lijkt me verstandig dat ik het verhaal afmaak, maar zal me eerst even voorstellen. Heet dus Kees en kom oorspronkelijk van het Boerengat, een gehuchtje in Zeeuws Vlaanderen, dat moest verdwijnen toen een chemiereus een plant begon te bouwen begin zestiger jaren. Mijn ouders kregen wat geld voor de onteigening en konden in Terneuzen een huis huren in de dichtersbuurt.

Na veel omzwervingen uiteindelijk in Thailand terecht gekomen in een klein dorpje in de Isaan. Laat af en toe iets doen door de plaatselijke zzp’er die me Kies noemt. Maar; what is in the name?

Op een gegeven moment kwam hij me vragen of ik hem wilde helpen. Zijn dochter was weggelopen en of ik wilde gaan posten tegenover een goedkoop motel. Geen probleem, heb een pet opgezet en een halter shirt aangetrokken en heb me aan een barretje gezet tegenover de ingang van het motel.

Had een autotype en letters doorgekregen en daar zou ik op moeten letten. Na 5 uur en evenzoveel pinten werd ik opgehaald, zonder enige beweging te hebben waargenomen bij de ingang van dat motelletje. Onverrichter zake huiswaarts gekeerd.

Nu maanden later is er wat gebeurd in het dorp. Het schijnt dat de dochter onder invloed van drank en of drugs naar huis was gekomen, geld wilde hebben en toen ze dat niet kreeg met een hamer op de auto van haar vader was gaan slaan. Ze is door haar vader vastgepakt en opgesloten in haar oude kamer.

Er is ook een dokter gekomen en naar verluidt is ze verslaafd, maar het ergste is dat er HIV is geconstateerd. Weet niet of dat allemaal waar is, of enkel dorpsroddel.

Hoop maar dat het goed afloopt.


» Laat een reactie achter


3 reacties op “Wat moet ik in hemelsnaam doen (deel 4 en einde?)”

 1. Davis zegt op

  Gerrie, kreeg de koude rillingen over me heen.
  Er zijn leukere verhalen, maar dit is er nu een uit de realiteit.

  Of dit expliciete verhaal echt is, kan het je niet zeggen, maar feit is dat het velen zo vergaat.
  Jonge levens in 6 maanden tijd verknoeid; HIV en verslaafd. Velen halen de dertig niet.
  En het leed, smart dat het veroorzaakt. En hoe sneu of opportunistisch het ook is, gezichtsverlies.
  Barmeisjes -en jongens, die van een kale reis uit BKK of PYX (Pattaya) terug thuiskomen in de Isaan, en daar ziek weggestoken worden, ontrokken aan het oog van de gemeenschap. Quasi geen medische zorgen, aan hun lot overgelaten tot ze thuis inslapen. De volgende ochtend vroeg gecremeerd in de tempel, zonder veel boe of bah, hoe sneller hoe liever. Heb er zo enkelen van dichtbij meegemaakt…
  In grote lijnen zelfde modus als jouw verhaal.
  Als je kinderen hebt, behoed hen zo veel je kan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 2. TH.NL zegt op

  Het is te hopen dat het nog redelijk goed met haar afloopt maar vrees het ergste tenzij de ouders rijk zijn. Persoonlijk heb ik vijf jonge mensen gekend die met het HIV virus besmet waren en zijn. Hiervan zijn er helaas drie overleden omdat ze zelf en of familie geen geld hadden voor de nodige behandelingen. De twee die gelukkig nog wel leven komen uit welgestelde familie’s.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. Joop zegt op

  Het verhaal ontroert me en maakt me treurig en boos over de verkeerde keuze in haar leven. Maar dit is realiteit. Liefde en leven is een moeilijke opdracht voor velen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website