Orgie in het zwembad

Door Hans Pronk
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
27 oktober 2018

Foto uit het archief – weerastudio / Shutterstock.com

Vroeger had ik nooit kunnen bedenken dat ik nog eens een eigen zwembad zou bezitten. Het is er toch van gekomen, en wel op de volgende manier: In 1980 kochten we in Nederland een huis dat we ruim 30 jaar later weer verkochten. Met dat geld van de verkoop kan je in Thailand – zeker op het platteland van de Isaan – veel doen.

We kochten een stukje land en lieten een huis bouwen. Het werd een bescheiden huis, want je leeft toch buiten. Maar er was natuurlijk nog geld over en dat gebruikten we voor een mooie vijver en voor een zwembad. In eerste instantie gingen we langs bij een vertegenwoordiger van een gerenommeerd Frans bedrijf. Omdat de prijzen ons erg tegenvielen hebben we maar een lokale aannemer die we goed kenden in de arm genomen. Hij had weliswaar nooit een zwembad gebouwd maar was bereid om zich goed voor te bereiden. We namen daar natuurlijk wel een risico mee maar het zwembad staat er nu al bijna tien jaar, zonder scheuren, zonder te verzakken en zonder losse tegels. Ik geniet er nog bijna elke dag van.

De eerste echte regenbui van het regenseizoen leverde echter de volgende ochtend een verrassing op. We hadden het ’s-nachts al gehoord maar omdat het zo regende waren we niet gaan kijken. Onze vijver zat vol met tientallen hyperactieve kikkers en padden. En niet alleen kikkers en padden, maar ook kikker- en paddendril. Of wat daar nog van over was, want door al dat geweld was het dril uiteen geslagen tot losse eitjes. Met een schepnet hebben we de kikkers en padden eruit gevist en vervolgens lieten we het zwembad leeglopen in onze vijver. Maar dat bleek niet genoeg want die eitjes bleven aan de wanden en de vloer kleven. Het was dus nog een heel karwei om de gevolgen van die seksuele uitspattingen weg te werken…

Gelukkig is het bij die ene keer gebleven, om overigens onduidelijke redenen. Af en toe vinden we nog wel een kikker of een pad in onze vijver, maar nooit meer in grote hoeveelheden. En niet alleen kikkers en padden, maar ook reptielen en slangen. Altijd dus even opletten voor je het water in duikt.


» Laat een reactie achter


8 reacties op “Orgie in het zwembad”

 1. rudolf zegt op

  kikkers in het zwembad…gewoon de Thaise lokale bevolking uitnodigen ….ze maken er wel iets lekker van

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
 2. Wino Thai zegt op

  Ziet er mooi en uitnodigend uit Hans. Prachtig.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • Hans Pronk zegt op

   Helaas Wino, zo mooi ziet ons zwembad er niet uit. De fraaie foto is van de redactie. Maar toch ben ik natuurlijk blij met mijn zwembad.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. Leo Th. zegt op

  Zo te zien op de foto inderdaad een oase van rust. Kan mij voorstellen dat je daar erg mee in je nopjes bent. Wel lef om in zee te gaan met een weliswaar bekende aannemer maar toch één die geen ervaring had met het bouwen van een zwembad. Maar een fantastisch resultaat. Wordt er zout aan het water toegevoegd ter bestrijding van muggen? Zou er zo in willen duiken maar je waarschuwing voor eventueel aanwezige slangen boezemt mij toch angst in. Wens jullie uiteraard nog veel plezier in het mooie bassin!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • Hans Pronk zegt op

   Bedankt Leo, voor je wens.
   We voegen niets toe aan het water. We hebben ook geen filterinstallatie. Vuil aan het oppervlak verdwijnt via de overloop en zweefalgen die na ongeveer 3 dagen het water wat groen maken zijn ook geen probleem omdat we het water dan verversen (in de vijver laten lopen). Alg-aanslag op de wanden en de bodem moet wel mechanisch verwijderd worden na een paar weken.
   We gebruiken grondwater met ook in december een temperatuur van 27 graden. En na gebruik voegt dat zich weer toe aan het grondwater via de vijver. Dus min of meer een kringloopsysteem. We pompen het water op van bijna 30 meter diepte en dat is kristalhelder.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
   • Leo Th. zegt op

    Beste Hans, bedankt voor je antwoord. Bijzonder doeltreffend en aangenaam om in dat kristalheldere water zonder toevoegingen te vertoeven. Heb in Thailand, alsmede de buurlanden, in aardig wat zwembaden rondgeplonst. Een aantal zwembaden waren gevuld met zout water, of water waar een bepaald soort zout in was gemengd. Desgevraagd werd er mij verteld dat dit werd gedaan om muggen te weren. Op Koh Chang heb ik tweemaal een kleinschalig resort bezocht met 2 zwembaden. Het ene zwembad was gevuld met zout water en het andere, tegen de berg aan, met zoet water. Tijdens het zwemmen in het zoete bad, waar het scheen of wij de enige gasten waren die er gebruik van maakten, spotte ik soms apen in de omringende bomen. Was ons al verteld door de eigenaar met het besliste verzoek om op generlei wijze de apen te voederen. Op zich een leuke belevenis maar heb ook meegemaakt dat bij nadering van het zwembad apen verschrikt wegvluchten vanuit het zwembad. Die apen hadden natuurlijk groot gelijk om ook lekker af te koelen maar achteraf vond ik het eigenlijk niet hygiënisch. Ben geen bioloog maar ik nam aan dat die apen wellicht hun ontlasting in het water lieten lopen. Alhoewel sommige mensen ook te gemakzuchtig zijn en voor hun plas het zwembad niet uitgaan. Maar daar heb jij met je familie in dat mooie privé zwembad geen last van. Nog heel veel waterpret!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 4. JeroenH zegt op

  Leuk verhaaltje! Sta mij echter toe je (grote) fout te corrigeren, want nog je titel nog je verhaal klopt.

  Bij Kikkers en padden vind de bevruchting uitwendig plaats.
  Niks orgie en niks seksueels dus.

  Hevige regenval was de oorzaak van de grote toeloop.
  Waarom het niet opnieuw gebeurt, habitatverlies, of de kwaliteit van de habitat die (sterk) achteruit gaat.
  Dit is wereldwijd zowiso al een probleem.
  Amphibieen zijn een indicator van een gezonden.omgeving, sterke afname kan wijzen op een toenemende ongezonde omgeving of een specifieke ziekte.

  PS: Bovendien leggen niet alle kikkers/ padden vaste dril/snoeren dit is soortafhankelijk.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
  • Hans Pronk zegt op

   Bedankt Jeroen, weer wat geleerd. Maar we hebben nog genoeg kikkers en padden over. Zelfs boomkikkers, maar die komen niet in het water.
   Dril vinden we nog steeds af en toe, maar dan in tijdelijke poeltjes en in de vijver. Maar dus niet in ons zwembad.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website