Oet en het uitstrijkje

Door Klaas Klunder
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
6 maart 2019

Kliniek in Thailand (Rumbo a lo desconocido / Shutterstock.com)

In ons dorpje zijn regelmatig humoristische gebeurtenissen te spotten door de oplettende waarnemer. Ik schreef al over Moe, Deng en de middelvinger. Ditmaal gaat het over het hospitaal bezoek van Oet.

Voor een goed begrip van de situatie is het nuttig de (het) plaats delict, het hospitaaltje, in het dorp te beschrijven. Het bestaat uit een klein, laag gebouw met een spreekkamer voor de dokter, een laboratoriumpje, enkele kamers voor administratie, een ruime open wachtruimte met 10 stoelen en een buitentoilet.

De dokter komt op vrijdag en verricht onder andere simpele handelingen als oren spuiten en uitstrijkjes. Dingen die in Nederland door een verpleegster worden gedaan.

Oet is een vrouwtje van 40 jaar en niet de slimste uit het dorp. Ze komt voor de eerste keer in het hospitaaltje, voor een uitstrijkje. De dokter legt alles uit en vertelt haar, kort samengevat, uitkleden, wassen en terugkomen hier.

Dat wassen moet in het toilet bij gebrek aan anders. Oet gaat naar het buiten toilet en doet dat. Kijkt met onbegrip naar de stapel lappen die daar liggen. Dan stapt ze naakt als venus door de wachtruimte, alwaar een aantal vrouwen, en treedt de spreekkamer van de verbijsterde arts binnen. Hij verricht de handeling en biedt haar galant voor de terugtocht naar het toilet zijn witte doktersjas aan.

Vanzelfsprekend heeft de rest van de dag al het personeel in een constante lachstuip gelegen en op de avondmarkt werd het verhaal verteld aan eenieder die maar horen wilde. En dat waren er nogal.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Oet en het uitstrijkje”

  1. PEER zegt op

    Kijk Klaas,
    Dat zijn verhalen uit ‘t leven gegrepen!!
    Heerlijk, meer daarvan

  2. Eddy uit Oostende zegt op

    Prachtig verhaal.Heb toch ook goed moeten lachen maar was wel zeer verwonderd want elke vrouw is daar zeer preuts.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website