Nu was het dan toch mijn beurt om (dit na 42 jaar Thailand) aangereden te worden. Ik ging, afgelopen vrijdag, samen met mijn Thaise vrouw op de motor naar Lotus.

Nu moet ik vanuit mijn huis via een smalle soi naar de hoofdsoi en dan via Sukhumvit naar Lotus. Komende vanuit mijn huis stop ik voor de kruising met de hoofdsoi, kijk naar rechts en dan naar links, weer naar rechts en weer naar links geen verkeer te zien en ik steek over en ga aan de linkerkant van de weg rijden.

Komt er een pick-up aan met hoge snelheid en deze probeerde nog te remmen maar te laat en bam, achterop mijn Suzuki 110. Ik kreeg de motor op mijn rechterbeen die natuurlijk brak en ongelooflijk mijn vrouw, die ook onder de motor lag had niets buiten een klein schrammetje op haar elleboog.

De bestuurder die mij aanreed nam alle schuld op zich en vervoerde mij naar het Sirikit Hospital waar hij verklaarde dat alle kosten voor zijn rekening waren. Hij moest een borg storten van 134.000 Baht. Ook laat hij de motor op zijn kosten repareren.

Het Hospital verlangde een politierapport dus hij met mijn vrouw naar het politiebureau waar hij moest tekenen dat alle kosten voor zijn rekening waren. Nadat de motor gerepareerd is moeten hij en en mijn vrouw naar het bureau waar hij ook nog eens een schadevergoeding aan ons moet betalen onder het oog van de politie. Wanneer iedereen heeft getekend dat de zaak naar volle tevredenheid is afgewikkeld is het voor hem einde verhaal.

De afdeling (trauma ward) waar ik 5 dagen verbleef lag stampvol met verkeersslachtoffers, allemaal motorrijders. Elke dag kwamen er nieuwe slachtoffers bij. WEES GEWAARSCHUWD!

Ingezonden door theoS


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersinzending: ‘Na 42 jaar Thailand was het mijn beurt om aangereden te worden’”

 1. rentenier zegt op

  Het spijt me van jou schrik, pijn, ongemak en wat nog meer maar alles in ogenschouw genomen met gelijkwaardige ongelukken in Thailand ben je het betreft de afwikkeling toch goed afgekomen. Je hebt een voor zo ver mogelijk, een perfecte schuldige veroorzaker gehad. Zo’n afwikkeling heb ik nog nooit over gehoord en gelezen.

  • thailand John zegt op

   Hallo Rentenier,
   Meestal hoor je alleen the negative verhalen.Ik ben ook enkele maanden geleden aangereden inPattaya
   En was ook niet schuldig. De politiedie werd gewaarschuwd arriveerde en bepaalde ook dat ik niet schuldig was aan het ongeval en de thaise bestuurster heeft alle schade vergoed.Ook bood zij mij aan om mij naar het bangkok Hospitaal te brengen, voor een check-up.Zo zijn er dus meer die zonder betaling door de politie worden vrij gesproken van enige schuld.

   • Lung Theo zegt op

    thailand John ik weet in Pattaya toch van een ongeval waarbij de politie heel anders optrad. Een Zwitser werd op het voetpad aangereden door een auto met een Thai achter het stuur. Zwitser natuurlijk gewond en op eigen kosten naar het Memorial hospitaal voor verzorging. Erger nog, de politie die ter plaatse kwam verklaarde de Zwitser schuldig. Reden; Was hij in Zwitserland gebleven had dat ongeluk nooit kunnen gebeuren. Dit is ondertussen al wel 12 jaar geleden en de aanrijdende Thai was iemand van hoge rang en afkomst.

    • stevenl zegt op

     “Reden; Was hij in Zwitserland gebleven had dat ongeluk nooit kunnen gebeuren.”
     Dat is een urban myth. Cl;aimen dat politie of verzekeringsmaatschappij dit zegt wordt altijd alleen door derden gedaan, nooit door betrokkenen.

     • Ja dat broodje aap verhaal gaat al jaren in de rondte. Ook hier op Thailandblog komt het steeds weer terug. En iedereen heeft het van horen zeggen, maar niemand is er bij geweest.

      • Lodewijk zegt op

       Ik kende die Zwitser persoonlijk. Als hij tegen mij gelogen heeft dan lieg ik ook. Hij is ondertussen al wel overleden.

 2. Sjaak S zegt op

  Je hebt geluk bij een ongeluk gehad. Wat een geweldige reactie van de trucbestuurder. Vaak hoor je het tegenovergestelde, dat ze jou nog de schuld in de schoenen willen schuiven (overigens niets typisch Thai, ik heb het al jaren geleden in Duitsland meegemaakt, toen een truc mij de weg afsneed en ik niet meer op tijd kon remmen op mijn renfiets. Hij gaf mij de schuld dat ik te snel reed!

  Ik had weken geleden een ongeluk. Geen oorzaak van iemand anders, het was mijn eigen schuld: ik was uitgegleden met mijn scooter. Ik moest meerdere malen naar het ziekenhuis om mijn schaafwonden te laten verschonen. Iedere keer weer nieuwe motorslachtoffers kwamen binnen. Het was voor mij de derde keer dat ik uitglee en mijn vrouw besloot toen dat het beter was een auto aan te schaffen. Ze nam de helft van de tweede hands auto voor haar rekening en ik betaalde met hetgeen ik voor mijn mooie Honda PCX kreeg.
  Ik dacht er over een nieuwe scooter te kopen en heb al zitten uitkijken, maar ik denk dat ik het voor gezien laat. We hebben er nog een met zijkar. Die kan niet zo snel omkiepen en samen rijden we dan met de auto ergens heen.
  Ik wens je van harte beterschap!

 3. Wim zegt op

  Heb 1 maand geleden ook een ongeval gehad alleen stoffelijke schade gelukkig ook direct afgehandeld op politie bureau de auto hersteld en vergoed voor de schade van het missen dus als je in u recht bent geen probleem in fout is betalen zijn wij niet gewoonlijk moet alles via verzekering en een hoop papieren rommel

 4. Leo Th. zegt op

  Beste Theo, allereerst van harte beterschap, hopelijk geneest de breuk goed en ondervind je er in de toekomst geen blijvende hinder van. Hoewel ik een beenbreuk beslist niet wil bagatelliseren ben je er in feite nog genadig afgekomen en dat geldt, gelukkig maar, zeer zeker voor je vrouw. Je schrijft dat je na het oversteken van de weg naar (rechts) afgeslagen bent om daarna uiteraard links rijdend je weg te vervolgen waarna de pick-up je van achteren aanreed. Voor de schuldvraag is het in 1e instantie van belang hoelang jij je al op deze weg bevond toen je aangereden werd en vervolgens kan ook de snelheid van de pick-up een rol spelen. Uit je verhaal kan ik niet opmaken dat de politie ter plaatse is geweest en dat er metingen, de afstand vanaf de kruising en remsporen, vastgelegd zijn. Je hebt het namelijk over een politierapport dat achteraf, op verzoek van het ziekenhuis, is opgesteld. Het belang van een politierapport voor het ziekenhuis begrijp ik niet goed, het gaat hen er natuurlijk om dat de rekening betaald wordt maar daar was al een borg van 134.000 Baht voor gestort. Of dat bedrag op termijn toereikend is zal achteraf pas blijken maar een ziekenhuis kan niet de plaats van een rechter innemen en op grond van een later opgemaakt politierapport een schuldige aanwijzen. De opstelling en het direct schuld bekennen van de pick-up chauffeur is op zich natuurlijk positief, alsmede dat ook de door het ziekenhuis vereiste borgsom is gestort. Maar kwam dat geld, een aanzienlijk bedrag, uit zijn eigen zak of kwam dat van zijn verzekeraar? Althans, ik ga ervan uit dat hij verzekerd is en dan zal de verzekeringsmaatschappij de schade verder afhandelen, waarbij het mijns inziens van belang is dat zij, ongeacht de toezeggingen van hun verzekerde, de aansprakelijkheid erkennen. Wellicht is dat inmiddels gebeurd, succes ermee!

  • theoS zegt op

   Beste Leo Th, De pick-up bestuurder was de hele dag bij mij in het ziekenhuis tot ik goed en wel in bed lag. Ik werd nog dezelfde dag geopereerd en kreeg 2 stalen platen in mijn been. Deze man heeft alles uit eigen zak betaald en was een gepensioneerde Thai Marine Officier. Was alleen verzekerd, net als ik, voor de verplichte verzekering die Baht 30000- uitkeert. Er is daar een afdeling voor in het Sirikit Hospital waar men dit kan claimen, wat deze man voor ons deed en deze afdeling verlangde een politie rapport. Dat ik of mijn vrouw geen motor rijbewijs hebben deed niet terzake, de Bht 30000- werden gewoon uitgekeerd daar het een ongevalsverzekering is volgens hun en dit geld ging naar hem om de kosten te betalen.Ik heb mij nergens mee bemoeid en alles is bekokstoofd door mijn vrouw en deze man. Logica kom je hier nergens mee, geeft je alleen maar hoofdpijn. Bedankt voor de goede wensen.

 5. Pat zegt op

  Heel erg wat jou is overkomen, gelukkig zonder al te grote gevolgen, maar toch een heel dikke pluim voor de correcte houding van de Thaise bestuurder.

  Schuld bekennen in Thailand, borg betalen als (meestal) niet welstellende Thai, u naar het hospitaal voeren, het is allemaal heel hoopvol voor het mensdom…!

  • theoS zegt op

   Beste Pat, inderdaad en ik zij gelijk al tegen mijn vrouw dat we geluk hadden dat hij alles betaalde. Meestal rijden ze hard weg.

 6. theoS zegt op

  Iedereen bedant voor de goede wensen.

 7. theoS zegt op

  Toch nog iets wat mij een vieze smaak in de mond gaf. Het Sirikit Hospital zei tegen mijn vrouw ” farang pay dubbel ” Bah!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website