Leven als single Farang in de jungle: Bezoek van C & A

Grotendeels, door de verschenen artikels op Thailandblog krijgt Lung addie nogal eens de vraag van Nederlandse en Belgische toeristen of het mogelijk is hen een beetje wegwijs te helpen in de streek hier. Lung addie maakt daar geen probleem van en heeft op deze wijze reeds verschillende toffe mensen leren kennen.

Laat mij hen C & A noemen, neen, niet het gekende kledingketen, een Nederlands koppel en trouwe lezers van het blog. Ze namen zowat een jaar geleden contact op met Lung addie. Ze zouden van het diepere Zuiden eerst naar Koh Samui en vandaar naar omgeving Chumphon willen. Toevallig viel het net samen met een bezoek van Lung addie aan Koh Samui, waar hij trouwens meerdere malen per jaar vertoeft.

Afspraken werden gemaakt. Daar Lung addie op Koh Samui, vooral in Lamai goed thuis is, werd door hem, na het vernemen van hun verblijfswensen, verblijf gereserveerd. Het moest vooral rustig zijn en dat werd het. De eigenlijke eerste ontmoeting vond dus plaats te Lamai. Vanaf de eerste kennismaking viel het reuze mee. Lung addie bezorgde hun een door hem samengesteld lijstje met de voornaamste bezienswaardigheden op het eiland, maakte hen een beetje wegwijs in de eetgelegenheden, en verder konden zij ongestoord genieten van hun verblijf op het mooie eiland.

De terugreis naar het vasteland verliep in elkaars gezelschap. Wegens de weersomstandigheden, sterke wind, werd voor de optie “ferry-bus” gekozen en niet Lomprayah. Een goede keuze bleek achteraf. C & A kozen voor hun verblijf te Pathiu voor een privébungalow, aangeboden door ondergetekende, aan het strand Hat Bo Mao, met mooi zicht op Koh Khai. Zeer rustig, doch voor sommigen echt te rustig. Doch dit was hun wens want zij wilden ten volle genieten van deze rustige omgeving aan zee.

Opnieuw werden door Lung addie de nodige voorzieningen getroffen: huur motorbike, rondritje door het stadje Pathiu zodat ze wegwijs waren en wisten waar ze het nodige konden vinden om te voorzien in hun levensbehoeften.

Zowat dagelijks deden C & A uitstapjes in de streek en genoten van de mooie landschappen doorheen de palmolie- en rubberplantages . Zij waren trouwens ook liefhebbers van Thaifood en ook daar hebben ze hier ten volle kunnen van genieten, vooral van het overheerlijke seafood waar de streek hier in het bijzonder voor gekend is.

Een uitstap, zoals beschreven in “on the raod”, naar de Dinsor Hill, de Prince of Chumphon, Thung Wualean Beach, Coral Beach … werd onder begeleiding van Lung addie per motorbike uitgevoerd.

Deze mensen hebben een mooie vakantieweek doorgemaakt. Ook Lung addie heeft ten volle genoten van het gezelschap van deze nieuwe vrienden en kijkt uit naar volgend jaar daar ze opnieuw een tijdje in deze streek willen vertoeven. Het moeten blijkbaar niet altijd drukke en toeristische trekpleisters zijn om een aangename vakantie in Thailand te beleven.

In tussentijd heeft Lung addie reeds de concrete vraag van C & A ontvangen om in februari volgend jaar dezelfde bungalow te Bo Mao Beach vrij te houden en dit voor een ganse maand! Bewijs dat het vorig verblijf hen echt beviel.

No votes yet.

2 gedachten over “Leven als single Farang in de jungle: Bezoek van C & A

  1. Ik kan mij voorstellen dat het voor jou gasten (nieuwe vrienden) heel leuk is om met jou op stap te gaan dan wel door jou geadviseerd te worden. Het lijkt mij ook niet erg moeilijk om zulke gasten in mooie omgeving een fantastische tijd te bezorgen. Ik kan mij ook voorstellen dat jij het dan ook leuk hebt. Dat hangt natuurlijk van het soort gasten af.
    Toen ik 26 jaar geleden in Patong Beach op Phuket woonde, deed ik eigenlijk hetzelfde. Omdat ik via mijn toenmalige zakenpartner een auto ter beschikking had, was mijn eigen Suzuki jeep overbodig en zette ik hem aan de overkant met een bord van te huur met volledige verzekering. Er kwam b.v. een Duits tweetal die vrachtwagen chauffeurs waren maat zichzelf niet genoeg vertrouwden in het Thaise verkeer. Ik bood ze aan om hun rond te rijden in het Zuiden maar dan moesten hun voor de huur van de Jeep, brandstof en ook voor mijn overnachtingen betalen. Ik vermaakte mezelf las ik ze s’avonds privacy gunde want ik had overal wel vrienden en vriendinnen leren kennen. Het was een mooie en leerzame tijd.

  2. Ik doe het zuiver voor het plezier en het gebeurt ook niet alle dagen. Hebben ze een brommer te kort, wel dan kunnen ze de scooter gebruiken. Mijn motor leen ik nooit uit. Je moet tenslotte een meer ervaren motorrijder zijn om daarmee op stap te gaan ( en ik kan mijn “old lady Steed” niet missen. Mijn onkosten betaal ik zelf, enkel als ik een tweede begeleider, een Thai, met ook een zwaardere, motor meeneem, dan moeten ze wel instaan voor die man zijn onkosten. Als het een grotere groep is dan zorg ik er steeds voor dat er een zwaardere motor voor en een zwaardere motor achter de groep rijdt, kwestie van veiligheid. Het is steeds genieten hier in de streek, meestal rustig verkeer en de wegen zijn hier in goede staat. Het is mij nooit te veel om verschillende keren een bepaald traject af te leggen, ik ontdek trouwens nog steeds nieuwe bezienswaardigheden.

Reacties zijn gesloten.