“Je maakt van alles mee in Thailand” in pauzestand

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
25 september 2020

(PICHAYANON PAIROJANA / Shutterstock.com)

Gisteren hebt u de voorlopig laatste aflevering, de 125ste, van de serie “Je maakt van alles mee in Thailand” kunnen lezen. Vandaag kijken we even achterom naar de ruim vier maanden, dat er elke dag een verhaal van een lezer op het blog gestaan heeft.

Het begon eind mei van dit jaar en het idee kwam op door een aantal persoonlijke verhalen, die op de Facebookpagina van de groep Thailand Community stonden. Wij vroegen en kregen toestemming van zowel de beheerder van die pagina als de schrijvers om die verhalen op Thailandblog te zetten. Een oproep daarna aan onze eigen lezers om soortgelijke verhalen in te sturen was zeer succesvol, want er kwam een constante stroom op gang van verhalen over gebeurtenissen en ervaringen, die de lezers in Thailand hadden meegemaakt.

Soms kort, soms wat langer, maar de meeste verhalen waren goed voor tenminste een glimlach. We gaven bij de 100ste aflevering een extra pluim aan Willem de Boer voor zijn verhaal over discusvissen, maar eigenlijk verdienen alle schrijvers een compliment voor hun moeite om hun herinnering over een gebeurtenis in het recente verleden of soms van heel lang geleden op te schrijven.

De verhalen hadden allerlei onderwerpen als basis en kwamen uit alle delen van Thailand. Wat vooral opviel was de rode draad, die door alle artikelen heen te zien was: de schrijvers houden van Thailand, van de mensen, de sfeer, het eten, kortom, val alles, dat met dit mooi land te maken heeft.

Dat schrijven ging meestal taalkundig wel goed. Een deel van de inzendingen konden we nagenoeg zo overnemen, bij een ander deel kon de redactie volstaan met wat correcties in zinsopbouw, spelling en de onvermijdelijke “d en t” foutjes. Bij een minderheid was duidelijk te zien, dat de schrijver andere capaciteiten moest hebben dan het schrijven van een verhaal. Toch ook ons respect voor deze mensen, die toch maar de moeite namen om hun verhaal met ons te delen. Met onze hulp kwam er toch altijd wel een mooi verhaal op het blog te staan.

En hoe nu verder? Stoppen? Nou nee, dat zijn we niet van plan. We zijn er van overtuigd, dat er onder onze lezers nog veel gedachten leven van iets bijzonders, grappigs, merkwaardigs, ontroerends, vreemds of gewoons, dat zij in Thailand hebben meegemaakt. Bij deze nodigen wij u dan ook uit om uw verhaaltjes aan de redactie op te sturen. U doet uzelf een plezier en de lezers zullen het waarderen. We gaan er vanaf nu gewoon mee door, zij het dan wat minder vaak dan dagelijks.

Rating: 5.00/5. From 14 votes.
Please wait...

5 reacties op ““Je maakt van alles mee in Thailand” in pauzestand”

 1. Rob V. zegt op

  Het was zeker leuk om te lezen, zelfs de meeste verplaatsingen. 🙂

 2. Peter Dekkers zegt op

  Bedankt voor deze toelichting.Nadat ik juist mijn eerste stukje had ingezonden en het eerste berichtje las dacht ik eerst dat er helemaal gestopt was.Dat is gelukkig niet zo.
  Ik heb er in de vele jaren al echt veel meegemaakt en het is nooit in me opgekomen om dit te delen met anderen.Toch is het leuk en ook om ervaringen van anderen te lezen.Bedankt dat deze mogelijkheid word geboden.

 3. Cees zegt op

  Mooi,dat het niet hier eindigt.
  Ik heb genoten van alle mooie verhalen.

  Wij(Cees enLin)hopen oktober of november 2021 voor miimaal een halfjaar naar Thailand te gaanen in 2022 hopelijk definitief naar Thailand te vertrekken en misscghien ook wel van die leuke aparte dingen mee te maken.

 4. Patrick zegt op

  Diverse verhalen verhalen gelezen. Altijd weer leuk om te zien wat iedereen meemaakt op zijn of haar reis.

 5. Ben zegt op

  Ik heb genoten van de verhalen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website