Je maakt van alles mee in Thailand (97)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
15 maart 2022

1000 Words / Shutterstock.com

We hebben in deze serie al meer afleveringen gehad, waarin een bloglezer vertelt over een ontmoeting van dichtbij met een Thaise prinses of andere hoogwaardigheidsbekleder. Niks spectaculairs, maar voor de schrijver blijft het een moment om nooit te vergeten.

Lees hieronder een kort verslag van bloglezer Henk Barlo over een dergelijke gebeurtenis in Sukhothai

Een koninklijke ontmoeting

In 2003 maakten wij een rondreis door Thailand en op een dag gingen wij van Chiang Mai naar Sukhothai. Na uren gereden te hebben zagen wij allemaal militairen op uitvalswegen. Niets vermoedend kwamen we bij het Pailyn Hotel aan, waar we voor de ingang direct de koffers uit moesten laden en het busje ergens moesten parkeren.

We zagen wel honderd militairen, die naar een voetbalwedstrijd op de televisie zaten te kijken. In het hotel werd steeds weer de vloer gedweild en als de schoonmakers daarmee klaar waren, begonnen ze weer vooraan.

De reisleidster kwam ons vertellen dat een Thaise prinses zou komen om in hetzelfde hotel te overnachten. Wij wilden de aankomst van haar wel meemaken, maar het duurde wel erg lang voordat zij aankwam. Toen ze er dan eindelijk was, vroeg ik of ik haar mocht filmen, maar helaas mocht dat niet.

Wel heb ik ‘s morgens gefilmd, dat er twee militairen bij haar kamer op wacht stonden, ze had een kamer een verdieping hoger dan wij. Ik had in dit hotel zeker geen prinses verwacht, omdat het een goedkoop hotel was en de recensies waren ook niet al te best.

Toen ze vertrokken de volgende dag reed er een auto voor en een auto achter en ik dacht nog, zou dit hier wel echt nodig zijn?

Rating: 3.33/5. From 3 votes.
Please wait...

6 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (97)”

 1. Caspar zegt op

  Toen ze vertrokken de volgende dag reed er een auto voor en een auto achter en ik dacht nog, zou dit hier wel echt nodig zijn?
  Heb het in BKK meegemaakt alle straten worden geblokkeerd om vrije doorgang te verlenen van het koninglijke gezelschap.

  • Stan zegt op

   Dit heb ik ook meegemaakt in Bangkok, meerdere keren zelfs. De ene stoet nog langer dan de andere. Vooral toen der tijd op koning Bhumibol’s verjaardag op 5 december.
   Eén keer heel veel geluk gehad op een 5 december. Koning Bhumibol en koningin Sirikit, kroonprins Vajiralongkorn en Bhumibol’s 3 dochters stapvoets langs het publiek bij het koninklijke paleis! Ik denk niet dat veel farang dit ooit hebben meegemaakt.

 2. marijke. zegt op

  Inderddaad worden hele straten afgezet.Ik denk 3 jaar geleden bezocht de zus van de vorige koning Changmai.De hele dag stonden er veel agenten op de chang klang road.Rond half acht kwam het cicus voorbij binnen 1 minuut was het voorbij.Daar werd dus de hele dag de straat afgesloten.

 3. Patje zegt op

  Gisteren prinses op bezoek aan boord van een schip in Hua Hin om een pleziervaart te maken op de Pranburi rivier. Zeker 10 lijfwachten in haar directe omgeving en een oorlogsbodem de HTMS 811 Natcha 2 dagen voor de kust als protectie.

 4. Vincent K. zegt op

  Heb in Hua Hin in het verleden vaker meegemaakt dat Koning Rama IX in of uit zijn paleis of het lokale overheids ziekenhuis ging.
  Een hele rits politie auto’s ging vooraf aan de stoet alsook een paar auto’s aan het einde daarvan, inclusief een ambulance.
  Stond je wat verder weg van de in- of uitgang, dan kon je de koning meestal goed in zijn auto zien zitten, op een paar meter afstand.
  Er waren altijd veel mensen op de been om koning Rama IX te begroeten. Alle zijstraten van Phetkasem road werden dan afgezet door politie agenten en alle verkeer ruim tevoren geblokkeerd.
  Tegenwoordig is er nog slechts incidenteel koninklijk bezoek in Hua Hin; zij verblijven dan of in het koninklijk paleis of in een vijf sterren hotel.

 5. Cor van der Velden zegt op

  Een jaar of 10 geleden zaten we te eten in het ẃhite dog restaurant’ vlakbij het Prince Palace Hotel in Bangkok, toen het ineens merkwaardig stil werd op de drukke weg waaraan het restaurant lag. drie autoś stopten voor het restaurant, uit de middelste stapte de zus van koning Bhumibol, vergezeld van twee witte honden en liep het restaurant in. Ze heeft waarschijnlijk ergens in het restaurant wat gegeten, want ze kwam pas ongeveer een half uur later weer tevoorschijn. Al die tijd was er geen verkeer op de normaal 6 rijen drukke verkeersader! Toen begrepen we ook de naam van het restaurant, the white dog!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website