Je maakt van alles mee in Thailand (81)

(Pavel V.Khon / Shutterstock.com)

Maandenlang hebben zij zich zitten te verbijten om terug te kunnen naar Thailand, naar hun partner, familie en eventuele kinderen. Langzaam druppelen er op dit moment enige buitenlanders, die tot speciale groepen behoren, binnen in Thailand en hopelijk wordt het snel een gestadige stroom van allerlei buitenlanders.

Gisteren heeft u het verhaal van Theo kunnen lezen over zijn terugreis, waarbij het door hem gegeven kostenplaatje interessant is voor toekomstige Thailandgangers.

Vandaag een verhaal van bloglezer Apla (volledige naam bij redactie bekend), ook hij kon terugkeren naar Thailand. Hij geeft een hilarische uiteenzetting van wat er allemaal bij aankomst in Bangkok gebeurt.

Terug in Thailand

Na drie maanden bivakkeren in Nederland een korte (nou korte…) impressie van “terug in Thailand”. Inderdaad gisteren goed aangekomen op Suvarnabhumi in Bangkok. Eerst nog anderhalf uur vertraging bij vertrek uit Amsterdam, omdat vijf zatlappen uit het vliegtuig werden verwijderd (leuk prijskaartje zal hieraan hangen voor de gasten). Oké, voor mij dezelfde anderhalf uur minder in het hotel voor de verplichte 2 weken quarantaine.

Maar nog leuker het hele circus op het vliegveld in Bangkok. Je zult het niet geloven, er komt één internationale vlucht binnen met iets minder dan 400 passagiers. En…… er staan ongelogen wel 1.000 (of meer??) stafleden ons te verwelkomen.

– mannekes die in tienvoud staan te wijzen hoe je over de pijltjes de juiste richting op moet lopen.

– mannekes (en ook vrouwtjes natuurlijk) die 10 x alle papieren controleren.

– soldaatjes en nog meer soldaatjes die ook weer wijzen, gelukkig wel in dezelfde richting haha.

– een bataljon zustertjes die helpen nog meer papieren in te vullen.

– uilenballen die vragen of je ook in een hotel mag gaan logeren.

– zelfde assortiment die dan je naam op de lijst proberen te vinden; ik had nummer 70 en dat vertelde ik steeds, maar nee, toch even de hele lijst afwerken en ja hoor, nummer 70.

– mannetjes (je leest het goed, meervoud !!) die je dan één badge geven.

– vrouwtjes achter een balie die weer controleren en stempeltjes zetten.

– miezerige types die vier keer je temperatuur meten met een soort lasergun op je voorhoofd, gelukkig allemaal van dezelfde makelij en 4 x 36,8 graden Celcius,

– mannekes (of vrouwtjes) in plastic maanpakken die alleen maar wijzen.

– mannekes die 400 mensen wijzen dat je in een lange rij op een stoel mag plaatsnemen (ver genoeg uit elkaar wel te verstaan).

– bij bijna elke stoel een jongen of meisje die ook toezien of je netjes blijft zitten.

– meer mannekes die je komen halen om op de volgende stoel te laten plaatsnemen.

– ook weer een jongen of meisje per stoel die lief kijken of je goed zit.

– opnieuw verder naar de volgende en nogmaals volgende stoel met nieuwe bewakers.

– controleurs die alle papieren nogmaals doornemen en ook mogen stempelen.

– jongens met hotellijsten om nog eens te checken of je er ook wel op staat (ja hoor, nummer 70).

– gelukkig, dan vijf mannekes die elkaar het nummer doorgeven zodat er iemand een nieuwe badge komt brengen, nummer 70 uiteraard.

– en o ja, ook drie mannekes die de vorige badge weer innemen.

– pffff, op naar de douane, zeker wel met een persoonlijke begeleider die je keurig aflevert.

– shit……… bij de douane maar 4 mannetjes aanwezig, zou het dan toch normaal worden?

– nee hoor, op naar de bagage met in mijn kielzog 2 bekwame hardlopers.

– niet dat er een mijn koffer sjouwt, dat mag ik zelf doen (nou rollen dan), maar wel mee naar de uitgang om de juiste buschauffeur te vinden in een rij van 25.

– en dan eindelijk helemaal alleen met maar een chauffeur en een helpende wegwijzer op naar het hotel.

– tja, daar dan ook weer voor mij alleen (ik ben de enig aankomende gast vandaag) 4 meisjes receptie, drie kofferdragers (nu wel, ik ben tenslotte gast) en 2 zustertjes en 1 dokter die mijn papieren weer doornemen en je raadt het, mijn temperatuur shot gun laseren, zelfde merk, zelfde (volgens mij voorgeprogrammeerde) uitslag van 36,8 graden Celsius.

Eindelijk op mijn kamer, Spartaans, oud, maar een schoon bed. Hèhè, ik kan in bad! Het water loop net zo snel eruit als erin, dus binnen drie minuten klaar.

Ik zou bijna zeggen, komt dat zien, een circus is er niets bij. Wat een verhaal……… lach er maar om!

Sawasdee khrap (hartelijke groet), ik ben immers in Thailand.

No votes yet.

18 gedachten over “Je maakt van alles mee in Thailand (81)

 1. Ben blij voor U dat U weer terug bent in TH, maar deze manier van humor kan ik niet waarderen.
  Die mensen doen hun werk wat ze is opgedragen, maar nog belangrijker is “Ze hebben werk”.

  • Hoi Bert, je hebt gelijk ze doen wat ze opgedragen wordt en hebben werk, maar dit onderstreept toch wel dat de meeste Thai niet zelf nadenken en daar maakt de incompetente overheid dankbaar gebruik van.

  • Nou Bert, ik vind deze reactie een beetje te scherp. U heeft gelijk, die mensen op Suvarnabhumi doen wat ze opgedragen is, goed voor hen, het is werk. Maar hoe Apla het vertelt mag ook. Een beetje humor moet kunnen. Apla vertelt het heel leuk zonder iets denigrerends, het is gewoon hilarisch zoveel maatregelen.
   Overigens complimenten voor de Thaise autoriteiten, dankzij die aanpak blijven wij hier gespaard. Heel anders dan in West-Europa bijvoorbeeld.

 2. Top, het is je gelukt. Ik wou dat ik in je plaats was. !!
  En ach, al die controles ga je vlug vergeten wanneer je op je stek zit nietwaar.
  Mag je na de quarantine van 2 weken vrij reizen in Thailand. ??

  Zo, nog even doorbijten en genieten zou ik zeggen.
  Vr grtjs, Jozef

 3. Mooi verhaal. In tegenstelling tot Bert kan ik deze humor wel waarderen. Hier en daar misschien een beetje overdreven, maar dit is echt een van de charmes van Thailand.

 4. Als het allemaal klopt wat er staat, dan vind ik het zeer humorvol weergegeven. This is Thailand men!!

 5. My god wat een gedoe allemaal.
  Ik sla even over totdat e.e.a. wat genormaliseerd is.
  Controle, veiligheid ok, maar je kan dus ook overdrijven.
  Die vele mannetjes en vrouwtjes op de airport doet mij denken aan
  de grote warenhuizen waar ze ook een over populatie hebben aan die lui.
  Nogmaals ik bedank even.

  Maar wie wil en moet wens ik veel succes en sterkte in het land van de glimlach.

  Quillaume

 6. ik leerde op de lagere school al, dat ik veel arme landen er iets bestaat als de ‘verborgen werkeloosheid’.
  Ik kwam nog wel eens heimelijk achter het IJzeren gordijn (zeg maar over de Muur) en daar was dat ook zo.
  In Egypte soms ook. in India. Je kunt er om lachen, mogelijk lach je dan ook om jezelf. Want zo zorgt de luchthaven (of de regering) voor een heleboel gezinnen, die anders helemaal niets verdienen, En dan gaat er heel veel inkomsten naar maar een paar aandeelhouders. Bedrijven en soms ook overheden voelen een maatschappelijke plicht. Nu gaat er in verhouding een bescheiden bedrag naar overbodige baantjes. Dat gebeurt op veel plaatsen op deze aarde zo. Ik vind dat mooi. Ik lach daar niet om, omdat ik het snap.

  Ik hoor regelmatig kritische landgenoten die dan bijvoorbeeld schamper lachen om een oude man in een soort van uniform, met fluitje, die de hele dag een uitrit of een parkeer plaats bewaakt. Nergens voor nodig zo een druktemaker hoor ik dan. Zeker trots op zijn uniform? Denkt zeker dat hij heel wat is? landgenoten met thuis een uitkering of een goed pensioen die even iemand die dat niet heeft op zijn plaats zetten. Nederland is daar groot in.
  In werkelijkheid is het een inmiddels gepensioneerde medewerker van het hotel, die toch na 30 jaar trouwe dienst als bellboy door het bedrijf niet afgedankt wordt. Hij kan nog een grijpstuiver verdienen, waar thuis diverse kleinkinderen weer afhankelijk van zijn En natuurlijk, die drie keer per dag dat hij eens een touringcar binnen of buiten mag begeleiden, maakt hij een hoop kabaal, opdat de werkgever weet dat hij iets doet.

  Het fijne van Thai is, dat men op zo een luchthaven niet neerbuigend naar al die overbodige medewerkers kijkt. Nee ze glimlachen ook naar hen. Medemensen die proberen de eindjes aan elkaar te knopen. Een mooi teken van beschaving

 7. Mooi verhaal zelf ook meegemaakt 10 april ,1 van de eerste vluchten.
  En ja niet hilarisch ,gewoon onnozel,denkend dat het virus zo wordt tegengehouden.
  Kijk naar Nieuw Zeeland.

 8. Tja, zo gaat dat in Thailand. Aan personeel geen gebrek. Maar ik vind dat de Thaise overheid de covid19 crisis heel goed oppakt. Niemand komt het land in zonder eerst getest te zijn op temperatuur en met de benodigde ingevulde formulieren met medische verklaringen. Vervolgens verplicht en onder toezicht, gedwongen tot een 14-daagse quaranteine. Wat een verschil met Nederland. Geen enkele controle en een lief verzoekje om 14 dagen thuis te blijven, zonder enige controle. Het zo bekende poldermodel dat dan ook voor geen millimeter werkt. Kijk dan naar de resultaten in Thailand. Wat een verschil.
  Nee, je kunt natuurlijk veel zeggen over deze junta-regering, maar deze covid19 crisis houden ze perfect onder controle. Kunnen Rutte en Jaap met zijn mensen, nog heel veel van leren.

  • We kunnen pas over 2 jaar de conclusie trekken wie het beter heeft gedaan. En laten we dan ook kijken naar cijfers zoals armoede, economie en werkeloosheid. Denk je dan nog dat Thailand beter scoort dan Nederland?

   • Helemaal mijn gedachten, Peter. Zonder de zieken en overledenen te bagatelliseren, zouden mensen ook eens moeten nadenken over alle neveneffecten. Momenteel houdt dus 99% van de bevolking rekening met 1% wakkeren. Omgekeerd zou natuurljk ook kunnen, maar kennelijk is dat not done.

 9. Beste,

  Een humoristische insteek moet kunnen.
  kunt u ons ook laten weten of uw badkuip werd hersteld en/of je je kamer uit mocht om ergens te baden ?

  Succes verder.

  Peeyay

 10. Als ik dit zo weer eens mag lezen, wat een overweldigende welkomst ceremonie.
  Ik denk dat een Thai Elite visa houder hier nog jaloers op zal worden.
  Maar die slaapt uiteraard wel in een beter hotel met bad.

  Jan Beute.

 11. Beste allemaal,

  Dank voor al jullie reacties.
  Natuurlijk was mijn insteek om het verhaal op een humoristische wijze te schrijven en daarbij hoort ook een beetje aandikken. Fijn ook dat er een kleine discussie op gang is gekomen, met name over het aan het werk helpen van al deze mannetjes en vrouwtjes die wellicht anders op dit moment werkloos zouden zijn.

  Zoals door een van jullie aangegeven heb ik niets denigrerende geschreven, alleen aangetoond dat je ook kunt overdrijven. Zeker, geweldig dat de Thaise overheid de pandemie buiten de deur kan houden, alle respect. Hoe het met de economie en met name het toerisme verder gaat is ook mijn zorg, ik hoop er het beste van.

  Gelukkig ben ik weer in Thailand na bijna vier maanden ‘nietsdoen’ in Nederland. De quarantainetijd stelt daarbij vergeleken weinig voor.
  En o ja, de badkuip…. het is gewoon het afdicht rubber dat is uitgedroogd, maar dat hebben ze na drie dagen nog niet kunnen vervangen. Ik denk dat zo’n ringetje niet op voorraad is of dat de winkel hiervoor aan de andere kant van Bangkok ligt. Overigens helpt een klein stukje plastic.

Reacties zijn gesloten.