Je maakt van alles mee in Thailand (26)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
19 december 2021

Weer een nieuwe aflevering in onze serie van een bloglezer, die iets meemaakte in Thailand, dat hij niet gemakkelijk zal vergeten.

Vandaag een verhaal van bloglezer Lex Granada over een huiveringwekkende ontdekking in zijn woning.

Een slangenfamilie

Mijn huisje staat in een heerlijk rustige buurt in een doodlopende straat. In de zitkamer staat zo’n comfortabele slaapbank, het meest in gebruik als bank, maar soms.

Dus elk klein geluidje wordt opgemerkt, maar wat ik hoorde was zo zacht dat ik er eigenlijk geen aandacht aan schonk. Na enkele dagen, hé, daar was het toch weer. Toch nieuwsgierig van aard schoof ik de bank van de muur, stak mijn handen eronder en ging op zoek naar ik-weet-niet-wat. Zelfs de kussens moesten van hun plaats, maar het mysterie bleef onopgelost.

Nu hoor ik dat zachte geritsel een paar keer per maand, maar het is zo stil en kort dat ik me (letterlijk) neerlegde bij het idee dat misschien een insect de bedbank met me deelde.

Een week geleden schreeuwt plotseling de werkster en ik schiet te hulp: een super schattig klein slangetje schuifelt in fraaie bochten over de tegels. Zo klein, dat het makkelijk naar buiten valt te begeleiden.

Een paar dagen geleden gebruik ik mijn slaapbank voor het eerste deel van zijn benaming en hoor weer de inmiddels zeer bekende geluidjes. Zonder echt een antwoord te verwachten klop ik maar wat op de kussens, want het blijft intrigeren.

Vanmorgen, met mijn slaperige hoofd, is het eerste wat ik zie een worm, die onder de bank uitsteekt en ik pak een tissue om hem naar buiten te begeleiden. De worm blijkt iets groter dan gedacht en een volwassen slang schuifelt in het vouwmechanisme van de slaapbank.

En hij, of zij, was groot: waarschijnlijk de vader of moeder (hoe zit dat bij slangen?) van de baby die we een week geleden naar buiten hebben gebracht. Met hulp van de buren ook dit beest omgetoverd tot “tuinslang”.

Apart idee dat ik mijn slaapbank weken heb gedeeld met een “sneaky family” maar ik ben weer de enige gebruiker, tegenwoordig zonder bijgeluiden.

Rating: 4.56/5. From 9 votes.
Please wait...

2 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (26)”

  1. Jos zegt op

    Mooi en leuk geschreven.

  2. Job Zeedzen zegt op

    Zo maak je zelfs in tijden van Corona toch nog van alles mee, Lex!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website