Je maakt van alles mee in Thailand (237)

In de serie verhaaltjes, die wij plaatsen over iets bijzonders, grappigs, merkwaardigs, ontroerends, vreemds of gewoons, dat lezers in Thailand hebben meegemaakt, vandaag het verhaal van Ben de Kok uit Wan San (Bang Khatum) over de hoofdmonnik die in de Tempel Wan San achter hem woont.


De hoofdmonnik

Dit is een verhaal over onze hoofdmonnik. Mijn vrouw Wang had gehoord dat een monnik, Corona had gekregen. Dus daarom ook geen Chi Baat, de monniken komen dan langs de deur voor eten.

Wij zijn ‘s morgen naar de tempel gegaan om eten en water te brengen. Daar aangekomen stond de hoofdmonnik ons al op te wachten. We begroeten hem netjes met een Wai en hij bracht ons naar zijn verblijf. Hij maakte een paar stoelen schoon waar wij konden plaats nemen. Het eten en drinken werd op het gewaad van de monnik gelegd.

Mijn vrouw Wang heeft wel een kwartier met de monnik gesproken. Ik heb hem ook wat vragen gesteld. Het was een zeer prettig gesprek. Door dat de monnik zo duidelijk praat, kon ik het redelijk goed volgen. Ik was weer een ervaring rijker om even bij hem te zijn. Wilde al lang een keertje bij hem langs gaan en dit was een mooie gelegenheid.

De hoofdmonnik is voor veel Thaise mensen erg belangrijk. Zag hem weleens in de tempel op de preekstoel, mantra’s opzeggen. Hij is de rust zelf en is erg mededogend.

Tot zover mijn verhaal over hoofdmonnik Phra Som.

Rating: 4.90/5. From 10 votes.