Je maakt van alles mee in Thailand (211)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags: ,
22 december 2021

In de serie verhaaltjes, die wij plaatsen over iets bijzonders, grappigs, merkwaardigs, ontroerends, vreemds of gewoons, dat lezers in Thailand hebben meegemaakt, vandaag: Handige Harrie, of toch niet…?


Handige Harrie, of toch niet…?

Ik was getrouwd en wel en was op bezoek in hartje Isaan bij mijn schoonfamilie in Ban Kud Khapun Neua 17 km buiten Nakohon Phanom aan de Mekhong River.

Mijn schoonvader die ettelijke jaren jonger dan ikzelf was, waarschijnlijk een meer voorkomend feit in Thailand waar men met veel jongere dames een tweede huwelijk probeert aan te gaan, heb ik altijd als ziekelijk gekend. Volgens mijn ex was hij in zijn jongere jaren nogal een leegloper en Don Juan en niet erg verzot op werken. Hij werd dan door zijn vrouw wel eens de toegang tot het huis ontzegt als hij weer eens te diep in het glas gekeken had en moest dan maar buiten slapen!

Het enige dat ik de brave man heb zien doen was kapper spelen zeer af en toe voor mensen uit de buurt. Daarvoor bediende hij zich van een oersterke tondeuse met bakeliet omhulsel (voor de jongere lezers: Leo Henricus Arthur Baekeland was een Belgisch-Amerikaanse chemicus die onder andere het Velox-fotopapier en het bakeliet heeft uitgevonden. Bakeliet was een goedkope, veelzijdige stof en is het eerste synthetische polymeer ooit gemaak (Wikipedia) en dus voorloper van ons huidige plastic.

Die tondeuse was perfect waarvoor hij die nodig had maar op een dag… Oh wee, dat oerding werkte niet meer! Ik nam het ter hand omdat ik me toch maar verveelde daar op de boerenbuiten en om toch maar met iets bezig te kunnen houden en warempel, ik vond ergens toch een kleine schroevendraaier waarmee ik dat ding open kon krijgen. Wat bleek nu? Er was ergens binnenin een klein stukje bakeliet afgebroken wat ergens iets blokkeerde. Toen ik dat stukje verwijderde en het omhulsel terug sloot werkte dat ding weer perfect! Haha.

Voor zo ver niks speciaals maar enkele dagen later kwam er een andere persoon uit het gehucht aandraven met zijn tv-toestel dat stuk was!!! Hahaha. Het nieuws had blijkbaar de ronde gedaan dat er een “farang” op bezoek was die alle electrospullen kon repareren.

Spijtig genoeg heb ik de man met zijn tv terug naar huis moeten sturen omdat ik dan toch niet de “handige Harry” was die men dacht…..

Ingezonden door Jan Scheys

Rating: 4.95/5. From 19 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website